Review vakantiebestemming Gdańsk - Polen

Architectuur in Gdańsk Architectuur in Gdańsk

Gdańsk is een grote stad in het noorden van Polen. De stad heeft veel winkels, restaurants en barretjes. Gdańsk is onderdeel van de Driestad, bestaande uit Sopot, Gdynia en Gdańsk. Wat kun je doen in Gdańsk, welke bezienswaardigheden heeft deze stad aan de Oostzee en is de stad de moeite waard voor een bezoek?

Wat kun je doen in Gdańsk?

Veel mensen zullen hun schouders ophalen als er gevraagd wordt waar Gdańsk ligt. De stad is nog vrij onbekend, maar wint steeds meer aan populariteit. Er zijn directe vluchten beschikbaar tussen Groningen Airport Eelde en het vliegveld van Eindhoven met deze stad. Voor weinig geld kun je met Wizz air vliegen naar Gdańsk, vaak al voor €30. De Poolse stad aan de Oostzee wordt druk bezocht door met name Scandinaviërs. Veel Zweden, Denen en Noren weten de stad te vinden. Wat kun je doen in Gdańsk en is het de moeite waard?

Oud centrum in Gdańsk

Wie voor het eerst in Gdańsk komt kijkt zijn ogen uit. De stad staat bol met prachtige panden. De stad doet een beetje denken aan Stockholm, veel oude en gekleurde huizen, prachtige panden, mooi architectuur en adembenemende pleinen. Het oude centrum van Gdańsk is makkelijk te lopen en kent veel straatjes om ontdekt te worden.

Winkelen in Gdańsk

Een grote stad heeft natuurlijk veel winkels. Toch kun je in het oude centrum van Gdańsk niet heel goed winkelen. Er zijn weinig kledingzaken in het oude centrum. Voor winkels kun je het beste naar het overdekte winkelcentrum. Hier vind je alle winkels die je nodig hebt voor een dag shoppen. In het oude centrum vind je met name toeristen winkeltjes.Gdansk Polen Huizen 2.jpg

De Kraan

In de oude Hanzestad werd vroeger veel gehandeld. Je ziet dit terug in de mooie panden naast het water. Een bekende trekpleister is de Kraan. Je kunt deze bezoeken voor weinig geld. Het geeft je een idee over het leven van vroeger in de Hanzestad. Naast de Kraan is tevens een museum te vinden.

Heerlijk eten

Iets wat direct opvalt in Gdańsk is het aanbod van restaurants. Er zijn veel verschillende eetgelegenheden te ontdekken. Veel restaurants zijn van topkwaliteit en bieden heerlijk eten aan voor weinig geld. Het menu is bijna altijd in het Engels beschikbaar. Wat ook opvalt is het aantal Zweden, Denen en Noren in de stad. Veel menu's zijn daarom ook beschikbaar in een Scandinavische taal.

 

Uitstapje maken in Sopot

Een paar dagen Gdańsk is prima te combineren met een dagje Sopot. De badplaats ligt vlakbij Gdańsk en is zeer makkelijk te bereiken met de trein. In Sopot kun je uitwaaien aan zee of lekker op het strand liggen.

De dierentuin van Gdańsk

De dierentuin van Gdańsk is één van de minst mooie dierentuinen in Europa. Er zijn weinig dieren te bekennen, de hokken zijn vrij klein en de faciliteiten voor de bezoekers zijn praktisch niet aanwezig. Daarnaast is de dierentuin vrij moeilijk te bereiken. Het bezoeken van deze dierentuin is een echte afrader.

Heerlijk voor een weekend

Gdańsk is fantastisch voor een weekend. De stad heeft alles wat je nodig hebt: cultuur, lekker eten en oude gebouwen. De stad is precies groot genoeg voor twee tot maximaal drie dagen vertoeven. Uiteraard is er altijd nog Sopot voor de reiziger die genoeg heeft aan twee dagen in de stad. Daarnaast is Gdańsk ook een relatief goedkope stad en is daarom voor de budget reiziger ook zeer interessant.

Laatst aangepast op donderdag, 29 december 2016 13:02

Reageer op: "Review vakantiebestemming Gdańsk - Polen"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk