Wat geef je iemand die 30 jaar wordt?

Wat geef je? Wat geef je?

Het kan voor een groot dilemma zorgen: wat geef je iemand op zijn of haar dertigste verjaardag! Iemand die dertig jaar wordt viert dat in de meeste gevallen groots. Bij een groot feest hoort natuurlijk ook een groot cadeau. Het is echter niet altijd even makkelijk om iets origineels te verzinnen voor iemand. Geef je een gezamelijk cadeau of geef je een persoonlijk cadeau? Het zoeken naar een geschikt presentje voor iemand die 30 jaar oud wordt kan voor veel gedoe zorgen. Natuurlijk hoeft dit niet! Lees snel onderstaande tips met de leukste cadeaus voor iemand die 30 jaar oud wordt.

Het cadeau voor iemand die 30 jaar wordt

Het is voor bijna iedereen een persoonlijke kwestie wat je wel en wat je nou absoluut niet geeft. Sommige mensen houden van gekkigheid en houden van een leuk presentje met een knipoog. Andere mensen houden juist veel meer van een praktisch cadeau. Een cadeau dat ook echt gebruikt gaat worden. Denk bijvoorbeeld aan een kurkentrekker of bijvoorbeeld een snijplank. Het is eerst belangrijk om onderscheid te maken tussen praktische cadeaus en feestelijke cadeaus.

Een praktisch cadeau vaak saai...

Praktische cadeaus: tips voor een leuk presentje

Een praktische cadeau is een cadeau dat ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden door degene die het cadeau in ontvangst neemt. Denk bijvoorbeeld aan producten die je in de keuken kunt gebruikt. Een koekenpan is bijvoorbeeld een praktisch cadeau. Ook een bloemenvaas en theekopjes zijn praktische cadeaus. Voor mannen kun je ook denken aan sokken en een boxershort. Vaak is het niet erg leuk om praktische cadeaus te geven. Het ziet er vaak wat minder feestelijk uit, echter worden ze vaak wel echt gebruikt en heeft de ontvanger (de jarige) er vaak wel plezier aan.

Feestelijke cadeaus: wat geef je wel en wat niet?

Een feestelijke cadeau is een cadeau dat er vaak erg leuk uitziet. Je moet dan denken aan producten die niet tot nauwelijke gebruikt gaan worden. Dit soort cadeaus verdwijnen vaak in een kast of lade. Sommige mensen leggen dit soort cadeaus ook op zolder of geven het cadeau weer aan iemand anders die jarig is geworden. Feestelijke cadeaus kunnen accessoires zijn voor in de woonkamer, slaapkamer of douche. Het kunnen ook erotische cadeaus zijn.

Wat geef je iemand die dertig jaar is geworden?

Als de twintiger jaren zijn gepasseerd komt men vaak in een ander levensfase terecht. De studie is in de meeste gevallen achter de rug. Iemand kan bijvoorbeeld een huis hebben gekocht. Ook is het mogelijk dat er al sprake is van kinderen. Een dertiger heeft andere wensen dan een twintiger. Leuke cadeaus kunnen interieurcadeaus zijn. Denk aan een leuke kandelaar of bijvoorbeeld een goed boek. Denk ook aan producten die iemand kan gebruiken in de keuken. Denk ook aan de volgende cadeaus:

  • Een leuke bon voor een dagje wellness (arrangement)
  • Een cadeaubon voor een warenhuis
  • Een cadeau voor in de keuken
  • Een abonnement voor een online datingsite (als iemand nog single is)

Cadeaus voor onder douche/badkamer

Het is misschien een beetje een cliché: badkamer cadeaus. Toch geven veel mensen dit soort cadeaus maar al te graag. Uiteraard ook niet verwonderlijk want veel mensen vinden het heerlijk om lekkere doucheproducten te ontvangen. Denk aan producten van bijvoorbeeld Rituals of van een ander luxe merk. Het is vrij lastig om parfum uit te zoeken voor iemand die je niet heel goed kent. Parfum is namelijk een persoonlijke aangelegenheid. Het is tevens ook niet aan te bevelen om met antirimpelcrème aan te komen als iemand dertig jaar wordt.

Een cadeau is leuk, maar aanwezigheid nog veel mooier!

Vergeet niet dat jouw aanwezigheid op het feest veel meer betekent voor degene die dertig jaar is geworden dan het cadeau dat je meebrengt. Een leuke kaart met inhoud is voor veel mensen ook erg wenselijk. Het is wel leuker om een kaart met inhoud te geven als het geld ook voor een doel wordt gegeven. Denk bijvoorbeeld aan een bijdrage voor een nieuwe bank of nieuwe wasmachine. Dit soort praktische gebaren worden altijd zeer gewaardeerd.

Reageer op: "Wat geef je iemand die 30 jaar wordt?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk