Ryanair Groningen Airport Eelde: bestemmingen

Vliegen met Ryanair Vliegen met Ryanair

Wie in het noorden van Nederland woont heeft minder keus als het gaat om vliegvelden. Het vliegveld dat voor inwoners van Friesland, Groningen en Drenthe het dichts in de buurt ligt is het vliegveld van Bremen en dichter bij huis nautuurlijk het vliegveld van Groningen: Groningen Airport Eelde. Dit vliegveld is het grootste vliegveld van noord-Nederland en biedt reizen aan naar verschillende plekken in met name Europa. Het vliegveld heeft onlangs een baanverlenging ondergaan waardoor er nu ook grotere vliegtuigen kunnen stijgen en landen. Het doel van de baanverlenging is dat mensen in het noorden van Nederland het vliegveld kunnen gebruiken als zogenaamde hub. Dit betekent dat je binnenkort naar Australië kunt vliegen vanaf Groningen Airport. Vanaf Groningen vlieg je dan bijvoorbeeld naar Amsterdam Schiphol of een ander groot vilegveld in Europa. Daar stap je over op de vlucht naar bijvoorbeeld Australië, het verre Oosten of Amerika.

Wat zijn de bestemmingen vanaf Groningen Airport?

Door de baanverlenging zijn er meerdere bestemmingen gekomen. Het aanbod is echter nog bjizonder beperkt doordat het plannen van nieuwe bestemmingen veel tijd kost. Ryanair heeft op dit moment de volgende drie bestemmingen beschikbaar gesteld. Vanaf Groningen Airport kun je naar de volgende bestemmingen vliegen met Ryanair:

  • Palma
  • Milaan Bergamo
  • Girona Barcelona

De nieuwe bestemmingen laten nog even op zich  wachten. De verwachting is dat er ongeveer tien tot vijftien nieuwe bestemmingen bijkomen. Je moet dan denken aan Oslo Torp, Stockholm Skavsta, Haugesund, Kopenhagen, Tallinn, Riga, Manchester, Edingburgh, Dublin en Tampere. Deze bestemmingen zijn allen relatief dichtbij Groningen en kunnen daarom voor een zeer scherpe prijs aangeboden worden. Hoe verder je vliegt, hoe hoger de prijs.

Hoeveel kost een Ryanair vliegticket?

Vliegen met Ryanair betekent dat je voor zeer weinig geld al een ticket kunt boeken. Je moet dan denken aan een bedrag onder de honderd euro. Soms ligt het bedrag hoger, andere keren ligt het bedrag veel lager. Je kunt een retour ticket kopen, maar ook een enkeltje. De bedragen voor een enkeltje zijn natuurlijk veel lager. Je kunt soms al voor twintig euro naar een Europese bestemmingen vliegen.

Mag je bagage meenemen?

Wie met Ryanair vliegt kan natuurlijk ook bagage meenemen. Echter gaat het hier wel om handbagage. Handbagage is bagage (klein koffertje of tas) die je meeneemt het vliegtuig in. De tas (handbagage) mag niet te groot zijn. Grote tassen en grotere koffers moet je inchecken en daar moet je wel extra voor betalen. Een klein koffertje mag je wel gratis meenemen maar let wel op dat het een niet te grote koffer is. Er wordt gecontroleerd op de grote van de koffers. Als de koffer (je handbagage) te groot is moet je het alsnog inchecken.

Reageer op: "Ryanair Groningen Airport Eelde: bestemmingen"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk