Review vakantiebestemming Lanzarote - Spanje

Jardin de Cactus Jardin de Cactus

Lanzarote is een vulkanisch eiland gelegen in de Atlantische Oceaan. Het review panel van Mens en Lichaam heeft een week rondgekeken op het Canarische eiland Lanzarote. Ontdek in dit artikel wat je allemaal kunt doen op het eiland Lanzarote en lees hier belangrijke en nuttige vakantie informatie.

Landen op het vliegveld in Arrecife

De hoofdstad van Lanzarote is Arrecife. Een relatief kleine stad waar verrassend veel te doen is. In Arrecife bevinden zich de meeste winkels. Daarnaast vind je in Arrecife ook minder toeristen dan in de overige plaatsen, je zult hier dus meer locals tegenkomen. Het vliegveld van Lanzarote ligt naast Arrecife en is makkelijk te bereiken met taxi, bus of auto. De meeste toeristen die op het vilegveld aankomen gaan met bussen of huurauto's naar hun vakantiebestemming. Vaak is dit in één van de vele badplaatsen van Lanzarote. Een populaire badplaats is Puerto del Carmen. De volgende grote badplaatsen vind je op Lanzarote:

 • Puerto del Carmen
 • Costa Teguise
 • Playa Blanca

Wat kun je allemaal doen op Lanzarote?

Het eiland heeft veel te bieden, zeker genoeg om een week mee te vullen. Houd er wel rekening mee dat het minder leuk kan zijn als het weer slecht is. Het kan erg warm worden op Lanzarote, maar er kunnen ook dagen tussenzitten met veel regenval, wind en kou. Lekker zonnebaden is er dan niet bij. Op het eiland bevinden zich veel bezienswaardigheden die de meeste toeristen zullen bezoeken. Uiteraard heeft het eiland ook prachtige stranden.

 • In de zee zwemmen
 • Op het strand liggen / bij het zwembad liggen
 • Langs de boulevards lopen / winkelen

Puerto del Carmen

Een van de meest populaire badplaatsen van Lanzarote. Er bevinden zich veel hotels en winkeltjes. Het leuke aan Puerto del Carmen zijn de witte huisjes. Overal op Lanzarote bevinden zich witte huisjes waardoor het eiland een unieke uitstraling heeft gekregen. In Puerto del Carmen bevinden zich naast hotels en winkeltjes ook heel veel restaurants. Je hoeft dus nooit lang te zoeken naar een leuk eettentje. De stranden van Puerto del Carmen zijn ook erg mooi en netjes. Met een lang boulevard heb je uren plezier en verveel je je dus eigenlijk nooit. Puerto del Carmen is zeer populair bij Britten en Scandinaviërs.

Veel winkels in Puerto del Carmen

Arrecife

De hoofdstad van Lanzarote is Arrecife. Een stad met ongeveer 50.000 inwoners. De stad heeft een winkelstraat met bekende winkels. Het stadje is leuk om een dagje te bezoeken, echter gebeurt er niet heel veel spannends.

Costa Teguise

Een relatief nieuwe plaats en daarmee helaas ook niet de mooiste van Lanzarote. Costa Tequise ligt aan het strand, vlakbij Arrecife. Een handige plek voor mensen die niet van ver reizen houden en die graag lange uren willen maken in de zon. Het strand en de zee zijn nooit ver weg.

Tequise

De oude hoofdstad van Lanzarote was Tequise. Dit oud dorpje heeft niets te maken met Costa Tequise, het dorpje ligt dus ook niet in de buurt van de badplaats. Tequise heeft een aantal leuke en oude straatjes waar je winkeltjes kunt bekijken. Meestal zijn het souveniers winkeltjes die vaak allemaal dezelfde producten verkopen. Er zijn ook een aantal restaurants te vinden. Een oude kerk met een mooi groot plein vormen de kern van het dorpje. Het is leuk om Tequise te bezoeken, verwacht echter niet iets spectaculairs. Na een dik uur ben je hier uitgekeken.

Playas del Papagayo

Het vulkanisch eiland Lanzarote heeft doorgaans prachtige stranden. Verwacht geen spierwitte stranden, maar donkergeel-grijs gekleurde stranden. Bij Playas del Papagayo vind je wellicht de mooiste stranden van Lanzarote. Je hebt een huurauto nodig om bij dit strand te kunnen komen. Daarnaast moet je 3 euro entree betalen om bij het strand te kunnen komen. Bij het strand heb je een aantal leuk aangeklede restaurantjes. Verwacht hier zeker geen massa toerisme maar een gemoedelijke sfeer.

Papagayo Lanzarote.jpgPlayas de Papagayo: voor 3 euro entree heb je een prachtig strand

 • Positief: mooi strand, leuke restaurantjes en een gemoedelijk sfeertje
 • Negatief: de weg naar dit strandje was niet geasfalteerd

Cueva de los Verdes / de Groene Grotten

Het bezoeken van de Groene Grotten is een must voor iedereen die Lanzarote bezoekt. Voor ongeveer 10 euro per persoon kun je samen met een groep toeristen en een gids de grotten bezoeken. De gids zit bij de prijs in. Je kunt de grotten niet bezoeken zonder gids. De gids vertelt je in Spaans en Engels over de grotten. Verwacht een leuke klim in de grotten en ontdek van alles over de lavastromen en vulkanen op Lanzarote. De tocht door de grotten duurt ongeveer 60 minuten. Deze activiteit is alleen voor mensen die goed te been zijn. Voor kinderen is de grot ook te bezoeken. Het is wel raadzaam om de kinderen goed in de gaten te houden!

 • Positief: interessant en spannend om een vulkaan van binnen te zien!
 • Negatief: het Engels van de gids was soms moeilijk te verstaan

Fundación César Manrique

César Manrique was en is wellicht het meest bekende persoon van Lanzarote. In het museum kun je het werk zien van César. Een prachtig ontworpen huis in een grot is te bezichtigen. Voor liefhebbers van architectuur is dit museum interessant en fascinerend. Het museum is minder geschikt voor mensen die maar weinig hebben met kunst en architectuur.

Museum Lanzarote.jpg

 • Positief: prachtig huis en mooi architectuur
 • Negatief: saai voor mensen die niet houden van kunst en design (niet leuk voor kinderen)

Jardin de Cactus

Overal op Lanzarote vind je de cactus. De cactus tuin / jardin de cactus is een verzameling van de meest mooie cactussen en is zeker de moeite waard voor degene die van cactussen houdt. Uiteraard bloeien de cactussen niet het hele jaar door. Het is daarom extra leuk om de tuin te bezoeken als de cactussen in bloei staan. Naast de verschillende soorten cactussen is er een restaurant aanwezig voor een hapje en een drankje.

 • Positief: voor cactus en tuin liefhebbers erg interessant
 • Negatief: de cactussen staan niet altijd in bloei

Mirador del Rio

Voor het mooiste uitzicht over Lanzarote ga je naar Mirador del Rio, helemaal in het noorden van het eiland. Je rijdt naar een klif, zo'n 500 meter de hoogte in. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht over Lanzarote en over La Graciosa.

Mirador del Rio.jpg

 • Positief: prachtig uitzicht en even lekker uitwaaien
 • Negatief: voor het prachtig uitzicht hoef je in principe geen entree te betalen

Timanfaya Nationaal Park

In het zuidwesten van het eiland vind je het nationaal park van Lanzarote. Het park is ruig en bedekt met gestold lava, scherpe stenen en gevaarlijke rotsen. Om het park te bezoeken betaal je 9 euro entree per persoon. Je kunt met een auto naar het park, eigenlijk een vulkaan, rijden en daar parkeren. Let wel dat je een beetje lef moet hebben want bij drukte wordt er van je verwacht dat je makkelijk moet kunnen parkeren op een steile helling.

vulkaan lanzarote.jpg

Je kunt bij het centrum op de vulkaan zien hoe warm het is in de vulkaan. Een speciale touringbus staat boven op de vulkaan klaar om de bezoekers een rondleiding te geven over het park. Helaas waren de wachtrijen vrij lang waardoor mensen vrij lang moesten wachten op de busrit (ongeveer 30 minuten).

 • Positief: uniek om door een vulkaan landschap te kunnen rijden
 • Negatief: het wachten op de bus duurt wel erg lang

Haria - het dorpje met de palmbomen

Vlakbij Mirador del Rio vind je het dorpje Haria. Het dorpje staat bekend om de vele palmbomen. Wie door het dorpje rijdt, zal zien dat er inderdaad veel palmbomen te zien zijn. Er is weinig te doen in het dorpje. Een terrasje ontbreekt gelukkig niet, echter zal het voor veel toeristen niet de moeite waard zijn om hier lang te blijven.

 • Positief: leuk om de vele palmbomen te zien in een dorp
 • Negatief: er is maar weinig te doen

Vliegtuigspotten

Tussen Puerto del Carmen en Arrecife kun je prachtig fietsen en lopen. Een lang boulevard verbindt de twee plaatsen met elkaar waardoor je makkelijk van de ene plek naar de andere komt. Houd er wel rekening mee dat het een vrij lang pad is. Het is waarschijnlijk te lang fietsen voor mensen die slecht te been zijn. Het vliegveld van Lanzarote ligt aan de kust. Het is daardoor erg leuk om aankomende vliegtuigen te spotten bij het strand. Je kunt de vliegtuigen van zeer dichtbij over je hoofd zien vliegen: een bijzondere ervaring!

Vliegveld Arrecife.jpgVliegtuigspotten op het strand van Lanzarote

Conclusie

Het eiland Lanzarote heeft veel te bieden voor jong en oud. Voor een week is er genoeg te doen en kun je je prima vermaken. Houd er wel rekening mee dat er minder te doen is bij slecht weer. Daarnaast is het zeer raadzaam om een auto te huren. Met een auto kun je veel makkelijker het eiland verkennen en soms heb je gewoon echt een auto nodig om ergens te kunnen komen. Lanzarote is geen party eialnd. Je vindt er dus relatief weinig clubs en discotheken. De meeste toeristen zijn wat ouder of hebben kinderen, dit maakt Lanzarote een rustig eiland voor mensen die kalmte en natuur zoeken.

Laatst aangepast op woensdag, 04 januari 2017 13:15

Reageer op: "Review vakantiebestemming Lanzarote - Spanje"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk