Review vakantiebestemming Medellín - Colombia

Medellín - Colombia Medellín - Colombia

De op één na grootste stad van het Zuid-Amerikaans land Colombia is Medellín. Het review panel van Mens en Lichaam bezocht voor 5 dagen deze bijzondere stad. De stad staat bekend als de stad van de eeuwige lente en heeft veel te bieden voor mensen die houden van lekker eten, architectuur, mooie parken en Colombiaanse geschiedenis. Verwacht echter ook weinig toerisme, armoede en weinig Engels.

Wat kun je doen in Medellín

Colombia ligt in Zuid-Amerika en wordt steeds meer ontdekt als een vakantiebestemming. De meeste toeristen gaan niet naar de hoofdstad Bogotá, maar naar andere steden en dorpen in het land. De stad die steeds beter wordt gevonden door toeristen is Medellín. Wat kun je allemaal doen in deze stad, waar moet je rekening mee houden en waar moet je op letten tijdens een bezoek in Medellín?Medellin-4.jpgEen maquette van de stad Medellín.

Aankomst: vliegveld van Medellín

Het vliegveld van Medellín is genaamd José María Córdova International Airport en ligt op ongeveer 45 minuten verwijderd van de stad Medellín. Houd er dus altijd rekening mee dat als je weer terugkeert naar het vliegveld om je vlucht te halen, je op tijd vertrekt vanaf het hotel. Het vliegveld is de op één na grootste van Colombia. Met behulp van een taxi kun je vrij makkelijk naar de stad Medellín reizen. Het meest makkelijke en wellicht ook het meest veilige is het boeken van een taxi voordat je bij de aankomsthallen arriveert. De kosten voor een enkeltje liggen op ongeveer €20. Als je bij de aankomsthallen zelf een taxi wilt regelen, houd er dan rekening mee dat je meer gaat betalen. Veel taxi's proberen je namelijk af te zetten. Zorg er daarnaast ook voor dat je Colombiaanse peso's hebt. Ga dus eerst pinnen voordat je een taxi neemt.

  • In Medellín kun je niet in taxi's pinnen
  • Een taxi heeft altijd een meter, zo weet je precies hoeveel je uiteindelijk moet betalen
  • Chauffeurs spreken doorgaans geen tot zeer weinig Engels!

Hotel in Medellín

Medellín is een grote stad, echter vind je er nauwelijks toeristen. Dit heeft met name te maken met de reputatie van de stad. De stad Medellín staat bekend als een zeer onveilige stad waar veel drugscriminaliteit heerst. Dit imago zorgt voor weinig toeristen. Toch is Medellín zich in een rap tempo aan het ontwikkelen. De stad wordt steeds veiliger en steeds meer toeristen weten de weg te vinden naar Colombia en uiteindelijk ook naar Medellín. Dit zie je ook terug in het aantal hotels dat zich vestigt in Medellín. Het review panel van Mens en Lichaam verbleef in het Intercontintental Hotel Medellín.Medellin-1.jpgPlaza Botero, oftewel het Botero plein voor museo de Antioquia.

Veel verkeer, weinig organisatie

Wie voor het eerst in Medellín komt, zal zien dat er weinig organisatie is. Verkeer toetert veel en rijdt soms gevaarlijk op de weg. Dit zul je niet alleen zien in Medellín, ook in de hoofdstad Bogotá is er extreem veel verkeer en is de luchtkwaliteit erg slecht. Medellín is de enige stad in Colombia met een metro. De metro verbindt de meest belangrijke plekken van de stad en wordt veel gebruikt door de locals. Ook als toerist kun je makkelijk de metro nemen. Daarnaast is de metro ook een vrij veilige optie, let echter wel goed op je portemonnee en andere waardevolle spullen!

  • Er rijden veel taxi's in Medellín. Je herkent de taxi aan de gele kleur
  • Een taxi houd je aan door aan de kant van de weg je hand omhoog te steken
  • Een taxi kan doorgaans maximaal 3 passagiers vervoeren

Medellín is zeer uitgestrekt

Veel Europese steden hebben een duidelijk stadskern. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan groot plein of nauwe straatjes met winkeltjes. Je zult dit niet aantreffen in Medellín. De stad is uitgestrekt en ligt in een dal. Er is geen duidelijk stadskern in Medellín. Wel vind je er wijken met winkeltjes, barretjes en restaurants.

  • De wijk El Poblado: een typisch uitgaanswijk met veel restaurants en barretjes

Museo de Antioquia

Een van de meest bekende musea in Medellín is het Museo de Antioquia. Een bijzonder museum gelegen aan plaza botero en vrij makkelijk te bereiken met behulp van de metro. Je vindt in dit museum veel werk van Fernando Botero, met name schilderijen en sculpturen. Het museum is niet groot, maar wel interessant om eens te bezoeken. Het museum heeft een goed restaurent.Medellin-2.jpgBijzondere kunst in het museum van Antioquia.

Pueblito Paisa: mooi uitzicht over de stad

Voor de liefhebbers van een mooi uitzicht bestaat de mogelijkheid om Pueblito Paisa te bezoeken. Een kleine heuvel in de stad zorgt voor een prachtig utizicht over de hele stad. Daarnaast is er op het heuveltje ook een klein dorpje gesitueerd. Hier kun je eten en een aantal kleine winkeltjes bezoeken. Ook vind je hier een klein museum met informatie over Medellín. Het museum is gratis te bezoeken en heeft een prachtige maquette van de stad. Je kunt Pueblito Paisa met de taxi bereiken.

Weinig Engels

Zoals eerder aangegeven wordt er nauwelijks Engels gesproken in Colombia. Spaans is de dominante taal en dat merk je overal. Het is zeer raadzaam om in elk geval basis Spaans te kennen. Houd er rekening mee dat men in Medellín niet alleen moeite heeft om Engels te spreken, ook het verstaan van Engels is een groot probleem. Met name in taxi's is het uitermate handig als je Spaans kunt spreken en verstaan.

  • In hotels wordt Engels verstaan en gesproken
  • In taxi's spreekt men doorgaans alleen Spaans
  • In winkels, restaurant en barretjes spreekt men doorgaans alleen Spaans

Is Medellín veilig?

Het kan spannend zijn voor degene die voor het eerst naar Medellín reist. Je hoort veel verhalen over drugsbendes, criminaliteit en armoede. Deels zijn deze verhalen waar. Medellín heeft een ruig verleden. De stad is echter flink aan het vernieuwen en aan het moderniseren. Je ziet dit overal terug in de stad. Toch is de stad nog niet helemaal klaar voor toerisme. Dit zie je terug in infrastructuur, aanbod van restaurantjes en het niveau van het Engels. Daarnaast merk je dat veel locals je aankijken en aanstaren als je op straat loopt of bijvoorbeeld de metro neemt.

Is Medellín de moeite waard voor een bezoek?

De stad is geen typische stad zoals je deze kunt verwachten in Europa. Je zult weinig mooie gebouwen zien, slecht onderhouden straten en het is vaak een chaos op straat. Toch heeft dit alles wel iets unieks en interessants. Medellín is geen stad waar je specifiek naartoe wilt reizen. De stad is wel erg leuk voor degene die een rondreis in Colombia van plan is. Houd er rekening mee dat Medellín vrij hoog ligt. Dit betekent dat het in de avond kouder kan worden. Ook kan het veel regenen in Medellín. 

De stad is zeker de moeite waard voor een bezoek van een aantal dagen. Probeer voor je reis naar Colombia een aantal belangrijke woorden Spaans te leren. Wees niet paniekerig in Medellín en verwacht geen crimineel bolwerk. Verwacht daarentegen ook geen architectuur zoals je die in Parijs, Stockholm of Amsterdam kunt vinden. Medellín is met name voor de reiziger die van avontuur houdt.

Laatst aangepast op woensdag, 04 januari 2017 13:59

Reageer op: "Review vakantiebestemming Medellín - Colombia"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk