Wat kun je doen in Kopenhagen: 5 leuke bezienswaardigheden

De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen

Wat kun je allemaal doen in de Deense stad Kopenhagen? Ga je de Kleine Zeemeermin bekijken, de Ronde Toren beklimmen, musea bezoeken of ga je in het centrum van Kopenhagen lekker winkelen en oude gebouwen bekijken? Ontdek in dit artikel de 5 leukste bezienswaardigheden van de Deense hoofdstad Kopenhagen.

De Deense stad Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken is één van de leukste steden in Scandinavië. De stad is met ongeveer 562.000 inwoners niet de grootste, maar wel heel goed beloopbaar, gezellig, knus en mooi. De stad heeft een beetje weg van een mix tussen Den-Haag, Amsterdam en Groningen. Wat kun je allemaal doen in Kopenhagen, waar moet je absoluut naartoe om een goed beeld van de stad te krijgen?

1. De kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin hoort bij Kopenhagen. Het beeldje zit op een rots, uit te kijken over het water. Heel spectaculair is het beeld natuurlijk niet, maar het beeldje is wel het gezicht van Kopenhagen. Als je de kleine zeemeermin niet gezien heb, dan ben je ook niet echt in Kopenhagen geweest. Bezoek het beeldje, maak een foto en ga snel weer weg.

kleine zeemeermin kopenhagen.jpgDaar zit ze dan op haar rots: de Kleine Zeemeermin.

 • Tijd te besteden: 15 minuten tot een half uur
 • Prijs: gratis

2. Nationalmuseet / Het Nationaal Museum

Een van de leukste plekken om een goed beeld van Denemarken te krijgen is het Nationalmuseet. Het museum ligt in het centrum en is prima te lopen. Verwacht een zeer groot museum met kunstobjecten van allerlei beschavingen en plekken op de wereld. Het museum is erg leuk voor degene die geïnteresseerd is in de Oudheid. Er is ook speciale aandacht voor de geschiedenis van Denemarken en Groenland.

centrum kopenhagen 2.jpgDe stad doet soms wel heel erg Nederlands aan.

 • Tijd te besteden: 1.5 uur tot 2 uur
 • Prijs: 10 euro per persoon

3. Het centrum van Kopenhagen

Het hele centrum van Kopenhagen is zeer goed beloopbaar. Je hoeft eigenlijk geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. In het centrum vind je ontzettend veel oude en prachtige gebouwen. Het centrum voelt erg Nederlands. Ook het architectuur van de gebouwen is een beetje Nederlands, met een Deens sausje. In het centrum vind je overal winkels, barretjes en restaurants.

centrum kopenhagen.jpgOok in Kopenhagen ga je dit zien...een leuk optochtje.

 • Tijd te besteden: 6 uur tot een hele dag
 • Prijs: gratis

4. Het Aquarium Den Blå Planet

Het grootste aquarium van heel Noord-Europa ligt in Kopenhagen. In dit Aquarium vind je de meest exotische vissen in 3 verschillende thema's. Alleen het gebouw is al prachtig en mooi ontworpen. Het kan op zaterdag vrij druk zijn, houd hier dus rekening mee. Het Aquarium ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het vliegveld van Kopenhagen. Met de metro kun je ook snel bij het gebouw komen, neem in dat geval halte Kastrup en loop in ongeveer 5 minuten naar Den Blå Planet.

aquarium kopenhagen.jpgKijk je ogen uit naar alle (exotische) vissen in het aquarium!

 • Tijd te besteden: 1.5 uur
 • Prijs 20 euro per persoon

5. De Ronde Toren

De ronde toren vind je in het centrum van Kopenhagen. Helemaal boven op de toren heb je prachtig uitzicht over Kopenhagen. Je betaalt een klein bedrag om de toren te mogen beklimmen. Het is zeker de moeite waard voor een prachtig uitzicht. Daarnaast is het handig om de toren in het begin van je trip te beklimmen, je weet dan precies waar alles zit in het centrum en het geeft je een goed overzicht van alle hoogtepunten van de stad.

overzicht kopenhagen.jpgOude en prachtige gebouwen zo ver je kunt kijken!

 • Tijd te besteden: 30 minuten tot een uur
 • Prijs: 3.50 euro per persoon

Wat je sowieso ook moet doen in Kopenhagen

In Kopenhagen is genoeg te doen om minimaal drie dagen te vertoeven. Het mooie aan de stad is de compactheid van het centrum, verwacht dus weinig kosten voor het openbaar vervoer!

 • Nyhavn (Nieuwe Haven), het haventje in Kopenhagen met de gekleurde huisjes
 • De Botanische Tuin, een groene oase in de drukke stad
 • Christianshavn, de wijk die wel heel erg veel doet denken aan Amsterdam
 • Nørrebro, de multi culti wijk met veel hippe winkeltjes

Botanische tuin Kopenhagen.jpgBotanische Tuinen: het stukje ''oerwoud'' in Kopenhagen

Hoe kom je in Kopenhagen?

Denemarken is niet ver. Je vliegt in ongeveer 50 minuten van Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen. In iets langer dan een uur vlieg je vanuit Schiphol Amsterdam Airport naar Kopenhagen. Een retour kost ongeveer €100, afhankelijk van de tijd en dag.

Laatst aangepast op dinsdag, 10 januari 2017 19:13

Reageer op: "Wat kun je doen in Kopenhagen: 5 leuke bezienswaardigheden"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk