Review vakantiebestemming Sopot - Polen

Architectuur in Sopot Architectuur in Sopot

Sopot is een kleine stad met ongeveer 40.000 inwoners, gelegen aan de Oostzee. De stad is onderdeel van de Driestad, een groot agglomeratie in het noorden van Polen. Sopot wordt vaak bezocht door mensen die een weekend Gdańsk doen en even willen uitwaaien bij de zee. Wat kun je doen in Sopot en is een bezoek aan deze stad de moeite waard?

Wat kun je doen in Sopot?

Sopot is een kleine stad, vlakbij Gdańsk en Gdynia. Sopot is een populaire badplaats in het noorden van Polen en is met name een populaire bestemming in de zomer. Veel badgasten bezoeken Sopot om een duik in de zee te nemen of om lekker aan het strand te liggen.

  • In Sopot kun je winkelen
  • In Sopot kun je over het strand lopen
  • In Sopot kun je op het strand liggen bij de zee

Sopot Polen Dronken Huis.jpgHet Dronken Huis in Sopot - Polen.

Is Sopot makkelijk te bereiken?

Je kunt de badplaats vrij makkelijk bereiken vanuit Gdańsk. Het makkelijkste is om gebruik te maken van de trein tussen Gdańsk en Sopot. Het is ongeveer 15 minuten lopen van het station in Sopot naar het strand. Je loopt dwars door het centrum met leuke winkeltjes, barretjes en restaurants.

Kun je goed winkelen in Sopot?

De stad is niet heel groot. Wil je goed kunnen winkelen, ga dan naar Gdańsk. Daar zijn ontzettend veel winkels met een ruim aanbod aan kleding, etenswaren en souvenirs. In Sopot zijn kleine winkeltjes met bijzondere producten. Daarnaast heb je ook een aantal bekende winkels als Flying Tiger en vind je in Sopot de koffieketen Costa te vinden in een zeer bijzonder pand genaamd ''het dronken huis''.

In Sopot vind je het dronken huis

De houten pier in Sopot

Bij het strand van Sopot vind je de houten pier (de Molo). De pier is de langste houten pier van heel Europa en is daarom vrij bijzonder en is het absoluut de moeite waard om deze te bezoeken. Aan het einde van de houten pier heb je prachtig uitzicht over de Oostzee. Aan het einde van de pier bevindt zich tevens een restaurant voor een hapje en een drankje.

Vliegen naar Gdańsk

Vanuit de luchthaven van Eindhoven en Groningen Airport Eelde is het mogelijk om in net iets langer dan een uur naar Gdańsk te vliegen. De kosten voor een retour ticket zijn zeer laag, ongeveer €30.

Laatst aangepast op maandag, 09 januari 2017 09:21

Reageer op: "Review vakantiebestemming Sopot - Polen"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk