Auditie doen: X-factor, The Voice

Auditie doen Auditie doen

Veel mensen dromen wel eens van een carrière als professionele zanger, danser of toneelspeler. Een droom die voor veel mensen afzwakt naarmate men ouder wordt of een ander pad bewandelt. Dromen kunnen elk moment weer nieuw leven ingeblazen worden. De komst van populaire televisieprogramma's als The Voice en X-factor hebben mensen aangespoord om hun talenten weer aan te wakkeren. Mensen vanuit alle windstreken proberen om via de televisie bekend en beroemd te worden. Wie succesvol op televisie wil worden moet natuurlijk wel weten wat auditie doen inhoudt en hoe je een auditie ronde overleeft. Moet je je extravagant en flamboyant gaan gedragen of moet je juist jezelf blijven?

Auditie doen bij The Voice

Hoe doe je nou auditie en waar moet je opletten als je gaat auditeren? Allereerst is het belangrijk om jezelf te blijven. Als je een extravagant persoon bent is het belangrijk om dat niet ineens te gaan veranderen tijdens een auditie. Ook geldt het natuurlijk voor mensen die eigenlijk bijzonder introvert zijn maar zich geforceerd extravert gaan gedragen. Blijf bij jezelf en straal dat ook uit. Een auditieronde op televisie is altijd anders dan auditeren voor een rol in bijvoorbeeld een musical. Op televisie komt er meer bij kijken. Wie opvalt wordt door de camera opgepikt en komt uiteindelijk op de buis. Opvallen kan wanneer je erg goed bent maar ook wanneer je extreem slecht bent of op de één of andere manier opvalt of wanneer je bijvoorbeeld een bijzonder verhaal hebt.

Auditeren en je talent

Een auditieronde is altijd spannend en vergt veel voorbereiding. Wie een auditie gaat doen bij een programma als The Voice moet goed weten welk nummer hij/zij wil voordragen aan de jury. Een explosief nummer of juist klein en ingetogen. Wie bij de The Voice op wil vallen maakt gebruik van een nummer dat alle facetten van de stem goed laat horen. Een nummer dat monotoon gezongen wordt biedt vaak geen succes. Een nummer waar de stem een hoogte moet raken en tevens ook diepe klanken kan laten vallen is vaak een reden voor de jury om te drukken.

Auditie doen achter de schermen

De meeste mensen doen natuurlijk auditie achter de schermen. In principe gaat zo'n auditie niet heel anders dan de audities die je op de televisie ziet. Het enige grote verschil is dat het niet wordt uitgezonden op televisie en dat er geen groot publiek meekijkt. Auditeren achter de schermen houdt in dat je ook een jury voor je krijgt. Een jury kan bestaan uit enkele of meerdere personen.

Tips voor een goede auditie

Wie glansrijk door een auditieronde komt heeft sowieso de volgende zaken op orde:

  • Hij/zij komt op tijd
  • Hij/zij heeft tijd aan het uiterlijk besteed
  • Hij/zij heeft rust genomen voor een auditie
  • Hij/zij is professioneel

Wat doe je tegen zenuwachtigheid?

Wanneer je enorm zenuwachtig bent is dat vervelend en kan het impact hebben op je kwaliteiten. Mensen die zenuwachtig zijn laten dat blijken door te trillen. Wie in een zenuwachtige stemming een lied gaat zingen zal dat minder zuiver en minder mooi laten horen. De stem zal trillen en de houding wordt strak en star. Ook is er een grote kans dat er zelfs vals gezongen wordt. Het is dus erg belangrijk om niet zenuwachtig over te komen tijdens een auditie. Sommige mensen zijn bijna nooit zenuwachtig, andere mensen juist heel erg. Het is erg belangrijk om te wennen aan publiek en aan een jury. Zenuwachtigheid komt bijna altijd voort uit de angst om beoordeeld te worden. Deze angst is snel zichtbaar en zal negatief werken op de uitslag. Werk aan je zelfvertrouwen en ga altijd relaxed maar professioneel een auditie in. Ken je kwaliteiten en je valkuilen.

Reageer op: "Auditie doen: X-factor, The Voice"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk