Leuke spullen op de rommelmarkt tips voor schatjagers!

Rommelmarkt Rommelmarkt

Het is weer weekend en je hebt niets te doen? Bezoek eens een rommelmarkt! Altijd al een leuke oude vaas willen scoren of een bijzondere oude lamp? Een rommelmarkt is de plaats bij uitstek om dit soort dingen te vinden. Brocante markten zijn populair in Frankrijk, maar ook in Nederland zien we steeds meer rommelmarkten. Wat kun je allemaal vinden op een rommelmarkt, wat zijn de verschillen tussen een brocante, antiek en normale rommelmarkt en welke markten zijn de moeite waard? Lees verder voor goede rommelmarkt tips!

Een rommelmarkt bezoeken

Een rommelmarkt is super leuk en gezellig om tijdens een saai weekend te bezoeken. Ga er lekker op uit en snuister tussen de vele spullen die staan uitgestald door de verkopers. Bezoek een rommelmarkt wel op tijd, wil je kans maken op de rommelmarktschatten.  Op tijd wil zeggen dat je er het beste kunt zijn zodra de markt begint, vaak is dit vroeg… maar het is wel de moeite waard.

Waarom vroeg aanwezig zijn op een rommelmarkt?

Wil je iets leuks vinden op een rommelmarkt dan moet je vroeg aanwezig zijn, eigenlijk kun je beter zeggen wees er als eerste bij. Want ook op een rommelmarkt geldt: wie het eest komt , het eerst maalt. De beste koopjes liggen in de vroege uurtjes op de markt, tijdens de hectiek van het uitpakken en verkopen aan het begin van een markt heb je vaak de meeste slagingskans.  Bovendien hebben veel mensen interesse in dezelfde leuke oude kast of gezellige brocante lamp. Deze opvallende spullen tussen alle rommeltjes zijn waarschijnlijk al verkocht als je later in de middag op de markt aankomt… Dus wees verstandig en laat je kansen niet lopen, kom op tijd! Bijkomend voordeel is dat het tijdens het begin van de markt nog lekker rustig is, waardoor je alles nog goed kunt zien.

Wat kun je allemaal verwachten op een rommelmarkt?

Op een rommelmarkt kun je, zoals de naam als doet vermoeden, veel rommel verwachten… Maar het leuke is dat rommel niet voor iedereen hetzelfde is. Een voor iemand anders lelijke, oude en nutteloze kapstok kan voor jou het ideale restyle project zijn. Over het algemeen vind je op een rommelmarkt veel: vaasjes, speelgoed, glaswerk, porselein  en kleding. De kunst is tussen deze afgedankte spullen de leuke spullen nog te herkennen. Dit kan behoorlijk lastig zijn, sommige mensen raken zelfs duizelig van het kijken naar al deze afgedankte spullen en zien door de bomen het bos niet meer en komen uiteindelijk met niets thuis… Dit is zonde, bereid je zelf een beetje voor op de markt dit vergroot je kansen.

Hoe kun je iets leuks vinden op een rommelmarkt?

Op een rommelmarkt kan het soms lastig zijn de leuke spullen tussen alle andere spullen te herkennen. Hoe kun je zorgen dat je niets mist? Vaak sjok je over de markt en kijk je maar wat in het rond, op deze manier is he slaagkans niet groot. Wil je iets leuks vinden kijk dan goed, niet alleen op een plek maar ook op de grond onder de tafel of achter de verkoper. Vaak kijk je je alleen op de tafel en sla je wat er voor de tafel staat onbewust over of zie je de leuke lamp achter de verkoper helemaal niet staan. Goed kijken is dus van essentieel belang voor het vinden van leuke spullen op een rommelmarkt. Zie je dichte dozen staan? Kijk hier dan in, vaak zit er in een doos een servies of een klok, de verkoper heeft dan niet de moeite genomen dit uit te stallen, maar verkopen willen ze het vaak wel.

Wat is het verschil tussen een antiekmarkt, rommelmarkt en brocante markt?

Op een rommelmarkt wordt van alles verkocht, vaak enkel door particulieren en soms een paar antiekhandelaren. Op een antiekmarkt zie je vooral antiekhandelaren, met geprijsde, vaak wat duurdere spullen. Wil je lekker neuzen en kans maken op een koopje dan is een rommelmarkt zonder handelaren het meest ideaal. Wil je zeker weten dat er antiek is, dan kun je beter naar een antiekmarkt. Houd je niet van antiek maar is brocante helemaal jouw ding? Bezoek dan een brocante markt, dit thema geeft aan dat veel spullen worden verkocht die passen bij een brocante sfeer. Dit houdt vaak in: veel emaille, stoffen, hout en decoratieve spulletjes met vaak een knipoog naar Frankrijk. Succes op jouw rommelmarkt weekend!

Reageer op: "Leuke spullen op de rommelmarkt tips voor schatjagers!"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk