Wat zijn Bitcoins en wat zijn Bitcoins waard?

Bitcoin Bitcoin

Misschien heb je er al iets over gehoord; Bitcoins. Maar Wat zijn Bitcoins en wat kun je er mee? Bitcoins zijn digitale munten dien kunnen worden gebruikt als betaalmiddel bij bedrijven die deze vorm van betalen accepteren. Omdat betalen met Bitcoins een nieuwe vorm van betalen is, is het gebruik ervan nog beperkt. Toch is het nu al mogelijk bij enkele bedrijven te betalen met Bitcoins. Een groot bekend bedrijf dat nu al Bitcoins accepteerd is bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl. Je kunt de mogelijk tot het het betalen met Bitcoins vaak herkennen aan het Bitcoins logo. Wil je ook met Bitcoins betalen dan heb je een digitale portemonnee nodig een ''Wallet''. Lees snel verder en kom alles te weten over Bitcoin.

Wat zijn Bitcoins?

Een Bitcoin is digitaal valuta. Het bijzondere aan Bitcoins is dat er geen banken of andere instanties aan te pas komen. Wil je ook met Bitcoins kunnen betalen en dat kan al bij vele bedrijven, dan heb je een zogenaamde Wallet nodig om je Bitcoins in te kunnen bewaren. Een Wallet kun je online aanmaken.

Hoe maak je een Bitcoin Wallet aan?

Een Bitcoin Wallet kun je online aanmaken: er bestaan twee soorten een zogenaamde desktop Wallet en een online Wallet. Een online Wallet is het simpelst in gebruik en kan op dit moment dus je voorkeur genieten. Beide varianten, de desktop en de online versie, zijn ook mobiel beschikbaar genaamd: Mobile Wallet. De mobiele Wallet werkt door middel van een app en kan door gebruik te maken van de functies op je telefoon betalingen door middel van het scannen van QR-codes verwerken. Bewaar je Wallet goed; ben je, je wallet kwijt? Dan ben je ook je Bitcoins kwijt!

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Bitcoins?

Bitcoin is het protocol dat het mogelijk maakt met Bitcoins te kunnen betalen. Bitcoins worden steeds populairder in Nederland maar ook buiten Nederland en Europa komen er steeds meer Bitcoin faciliteiten. Je kunt op steeds meer plekken met je Bitcoins terecht. Wie veel bitcoins heeft kan ook meer kopen met de bitcoins. In principe werkt het net als tastbaar geld. 

Hoe kom ik aan Bitcoins in mijn Wallet?

Bitcoins kun je online kopen op bijvoorbeeld MT.Gox, maar je kunt ook Bitcoins verkopen en ontvangen. Het is zelfs mogelijk om zelf Bitcoins te maken! 

Zullen Bitcoins de Euro verdrijven?

Op dit moment is de Bitcoin nog veel kleiner dan de Euro. Toch beginnen steeds meer mensen de Bitcoin te ontdekken en te gebruiken. Hoe de trend zich zal gaan ontwikkelen is afwachten en kan niet goed voorspeld worden. Op de beurs was de Bitcoin in het begin vrij schommelig maar later kwam er rust rond de Bitcoin. Het kan gebeuren dat de Bitcoin langzamerhand steeds meer marktaandeel weet te krijgen en op den duur een zeer grote valuta zal gaan worden.

Het ontstaan van Bitcoins

Bitcoin is ontstaan op het internet en is een digitale eenheid die door middel van zeer intelligente computer berekend kan worden. Dit berekenen van Bitcoins wordt mining genoemd. Als je eenmaal een Bitcoin hebt is het mogelijk om deze te verkopen. Een Bitcoin beheer je in een Wallet. Je kunt een Bitcoin ruilen met iemand anders voor bijvoorbeld:

  • Geld
  • Product
  • Dienst
  • Leningen
  • Contracten

Met Bitcoins kun je al bij een aantal bedrijven terecht. Denk bijvoorbeeld aan Ebay en Thuisbezorgd.

Waar kun je Bitcoins uitgeven?

Omdat het gebruik van Bitcoins nog in de kinderschoenen staat zijn er nog niet heel veel bedrijven die de deuren hebben opgezet voor Bitcoins. Toch zijn er al wel een aantal, met name grote, ondernemingen die Bitcoins wel accepteren. Ook bestaan er verschillende kleinere bedrijven die veel voordeel zien in Bitcoins. In Amerika bestaan er bijvoorbeeld restaurants waar betalingen gewoon kunnen worden volbracht met Bitcoins. 

Voordeel van Bitcoins

Een zeer groot voordeel van Bitcoins is dat transacties vrijwel kosteloos kunnen worden volbracht. Dit betekent dat je dus niet meer vele procenten hoeft te betalen met je creditcard. Als je geld uitgeeft met je creditcard moet je daar vaak veel procenten over betalen. Dit is niet meer nodig als je een transactie laat plaatsvinden met behulp van Bitcoins. 

Wat is er nog meer naast Bitcoins?

Uiteraard stopt het verhaal van het elektrische betalen niet bij Bitcoins. Na het succes van BTC (afkorting) zijn er meerdere bedrijven opgericht die grote voordelen zien in een elektronisch betaalmiddel. Litecoin  is een elektronische valuta gebaseerd op Bitcoin maar dan met vele voordelen.

Reageer op: "Wat zijn Bitcoins en wat zijn Bitcoins waard?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk