Borsthaar bij de man: mooi of lelijk?

Borsthaar of niet? Borsthaar of niet?

Veel mannen krijgen haar op borst en buik. Deze haren worden borstharen genoemd en ontstaan meestal in de pubertijd. Niet elke man krijgt borsthaar en niet elke man krijgt evenveel borsthaar. Er zijn mannen die volledig bedekt met haar door het leven gaan maar er zijn ook veel mannen die de torso liever ontharen. Borsthaar is net als veel andere plekken waar haar groeit onderhevig aan modetrends. Lang is een onthaarde borstkas de standaard geweest in de fashionindustrie maar ook de behaarde man is een tijdje weer terug van weggeweest.

Borsthaar laten zitten of liever verwijderen?

Mannen kunnen nog wel eens voor de vraag komen te staan of ze hun borsthaar nou moeten verwijderen of laten zitten. Als je de meeste magazines openslaat zie je een mannelijk model met een onthaard lichaam. De meeste mannelijke modellen zijn dus niet behaard. Moet de gewone man dan ook de scheermes erover trekken of hoeft dat helemaal niet? Het is en blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Er zijn mannen die borsthaar niet mooi vinden en het daarom verwijderen. Er zijn echter ook mannen die het niet erg vinden en het haar gewoon laten zitten. 

Hoe verwijder je borsthaar?

Borsthaar verwijder je heel makkelijk met een scheermes. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om borsthaar goed te verwijderen. Er kunnen namelijk nog irritaties ontstaan op je borst en buik als je het weghaalt met een scheermes. Vaak zie je rode bultjes. Ook kunnen er scheerwondjes ontstaan. De rode bultjes ontstaan door irritaties aan de huid tijdens het scheren. Gebruik ook nooit een scheermes dat al vaker is gebruikt. Er groeien behoorlijk veel bacteriën op een scheermes. Als je het vaker gebruikt dan één keer verspreid je de bacteriën heel makkelijk en dat kan voor behoorlijke huidproblemen zorgen.

Een andere manier die vaker gebruikt wordt is het gebruik van een bodygroomer. Dit is een scheerapparaat speciaal voor je lichaam. Met de bodygroomer kun je heel makkelijk je borsthaar verwijderen of groomen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je borsthaar niet helemaal te verwijderen maar juist bij te werken. Je kunt dit zien als de gulden middenweg. Je scheert het borsthaar kort en houdt het om de zoveel tijd gewoon even bij. Je kunt een bodygroomer vaak gebruiken onder de douche want meestal zijn bodygroomers waterdicht. Een speciale scheerapparatuur kun je voor meer plekken gebruiken. Je kunt een groomer ook gebruiken om je okselhaar te verwijderen of bij te werken. Ook haar bij de intieme zone kan bijgewerkt worden.

Borsthaar waxen?

Je kunt borsthaar natuurlijk ook waxen. Wax is een speciaal middeltje dat je op je borst en buik smeert. Waxen verwijdert het haar dieper dan je met een scheermes kunt bereiken. Let wel op dat waxen geen permanente oplossing is. Het haar op je borst en buik groeit gewoon weer terug als je het gewaxt hebt.

Bestaan er verschillende soorten borsthaar?

Er is bijna geen één man met eenzelfde borsthaar patroon. Toch valt er globaal wel een soort onderscheid te maken tussen de verschillende patronen. Er zijn mannen met alleen maar haar op de borst. Ook zijn er mannen die vooral haar op hun buik hebben en uiteraard zijn er ook veel mannen die zowel haar op de buik als borst hebben groeien. Mannen die enorm veel haargroei hebben zijn vaak ook behaard op de rug en schouders. Bepaalde vormen van borsthaar wordt vaak gelinkt met het hebben van een bepaalde persoonlijkheid of karaktertrek. Welke zijn er te onderscheiden?

  • De Superheld

Het borsthaar patroon van de superheld lijkt op die van Superman. Als je goed kijkt zie je dat het haar op de borst een patroon heeft zoals we die ook zien op de borst van Superman. De vorm is een soort driehoek. Het karakter van de man met een Superman logo op zijn borst is gespierd, sterk en geliefd bij de vrouwen. Hij houdt van sporten en heeft veel vrienden.

  • De Aap

De aap heeft enorm veel haar. Hij is flink behaard op zijn borst en buik. Vaak heeft de aap donkere stugge haren waar hij maar al te graag mee showt. De aap komen we vaak tegen in de zuidelijke landen van Europa en het midden-oosten. De aap wordt zo genoemd omdat hij behoorlijk bedekt is met haar. Het karakter van de aap wordt vaak gekenmerkt als een leider en invloedrijk persoon. Hij weet welke acties hij moet ondernemen in onduidelijke situaties en komt voor zichzelf op.

  • De Ekokrijger

De ekokrijger heeft borsthaar dat niet duidelijk is gevormd. Het is een beetje plukkig en vreemd van structuur. Ondanks zijn onduidelijke haargroei is het wel duidelijk wat de ekokrijger wil. Hij is een lieve man die van zijn familie en moeder houdt. Hij kan soms een beetje lomp uit de hoek komen maar weet keer op keer weer mensen versteld doen staan met zijn intelligentie. De ekokrijger is een beest in bed en houdt wel van een ruig potje stoeien.

  • De Adonis

Als we het over de adonis hebben dan denken we natuurlijk gelijk aan een perfecte jongen. Een mannelijk model dat regelrecht van de catwalk komt lopen. Met zijn lichtgespierd lichaam, sixpack en haarvrij lichaam ontvangt hij veel bekijks. Met zijn brede torso weet hij veel vrouwen het bed in te krijgen. In bed is hij tevens een leider en vindt het geweldig als hij complimenten krijgt. De adonis vindt het fantastisch als zijn ego wordt gestreeld. Hoe mooi, knap en aantrekkelijk de adonis ook mag zijn: houd hem in de gaten. Zodra er iets beters wordt gepresenteerd is de adonis vertrokken.

  • De Borstmat

De meeste mannen en jongens hebben borsthaar in de vorm van een borstmat. Dit betekent dat er haar op zowel de borst als buik is te vinden. De man met een borstmat heeft niet veel haar, maar het is wel goed zichtbaar. Soms groeit er ook haar op de schouders of rug. De borstmat man is lief en betrouwbaar. Hij laat zich graag sturen maar kan ook een leider zijn. Hij is de ideale familie man en houdt ook veel van zijn familie. Hij vindt familiedagen belangrijk en bouwt graag op zijn gezin.

  • De Olifant

Wanneer er veel haar op de borst groeit en dat in een streepje naar beneden loopt spreken we van de olifant. De olifant vindt men vooral in het zuiden van Europa (Spanje, Portugal, Italië). In deze landen zijn mannen sowieso meer behaard. Deze man heeft een gevoelige ziel en houdt van het leven. Hij is een charmeur en weet wat vrouwen willen. Ondanks hij niet altijd even slim uit de hoek kan komen is hij wel een echte romanticus.

Reageer op: "Borsthaar bij de man: mooi of lelijk?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk