10 talen die je makkelijk kunt leren

Engelse taal Engelse taal

Verschillende talen beheersen maakt het makkelijk om ook internationaal aan het werk te kunnen. Mensen die meerdere talen spreken hebben vaak ook een streepje voor. Veel mensen beheersen van jongs af aan al verschillende talen. Denk bijvoorbeeld aan het Engels en aan het Duits. Nederlanders staan bekend om hun talenknobbel. Welke talen zijn eigenlijk het makkelijkst voor Nederlanders om te leren naast het Nederlands? Ontdek hier een top 10 van talen die je snel onder de knie kunt krijgen als je het Nederlands al beheerst. Zijn het vooral de Germaanse talen in het noorden van Europa? Welke talen leer je makkelijk en snel?

1. Engels / Amerikaans

Een van de grootste talen op de wereld is het Engels. Engels of Amerikaans wordt door meer dan 500 miljoen mensen gesproken. Ongeveer een kwart is opgegroeid met het Engels. De rest heeft het Engels op school geleerd of via verschillende media. Engels is voor Nederlanders vrij makkelijk te leren omdat het zeer dicht bij het Nederlands ligt: beide talen zijn west Germaanse talen. Veel woorden in het Engels zijn gelijk aan het Nederlands en met een beetje creativiteit zie je de overeenkomsten snel.

2. Duits

Duits is de grootste taal in Europa. In onder andere België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitsterland wordt veel Duits gesproken. Duits lijkt veel op het Nederlands vanwege de woordenschat. Ook qua grammatica zien we veel overeenkomsten. Voor Nederlanders is het niet uitgesproken moeilijk om Duits onder de knie te krijgen.

Afrikaans heeft veel overeenkomsten

3. Afrikaans

Voor de meeste mensen wellicht een beetje onbekend maar Afrikaans is een taal die veel overeenkomsten laat zien met het Nederlands. Het Afrikaans wordt in Zuid-Afrika gesproken en vertoont veel overeenkomsten met het Nederlands en het Engels. Afrikaans is een soort versimpelde Nederlands en is voor Nederlanders vrij makkelijk te verstaan.

4. Noors

Noors is de taal gesproken in Noorwegen. De taal is een noord Germaanse taal en kent veel overeenkomsten met het Nederlands. Met name de woordenschat laat veel overeenkomsten zien en tijdens het leren zul je veel aha momenten hebben. Qua grammatica is het Noors veel makkelijker dan het Duits is. De taal wordt een beetje zangerig uitgesproken.

5. Deens

Deens wordt gesproken in Denemarken en is één van de kleinere talen in Scandinavië. Deens wordt vaak als een zustertaal van het Nederlands gezien. Men zegt vaak dat het Deens het Nederlands is maar dan achterstevoren uitgesproken. Deens lijkt op papier veel op Nederlands maar de uitspraak kan soms een beetje lastig zijn. Denen hebben de neiging om veel woorden in te slikken.

6. Zweeds

In het hoge noorden is er nog een taal die voor Nederlanders vrij makkelijk te begrijpen is. Zweeds is een noord Germaanse taal en lijkt veel op het Deens en Noors. In de Zweedse taal is echter iets minder Nederlands doorgedrongen dan het Deens en Noors waardoor het misschien iets moeilijker te leren is. Qua grammatica is Zweeds makkelijker dan het Duits. Binnen 3 maanden tijd moet het voor Nederlanders mogelijk zijn om Zweeds te spreken op basis niveau.

7. Frans

Frans wordt gesproken in Frankrijk en is een Romaanse taal. Dit betekent dat het veel minder overeenkomsten laat zien dan de overige Germaanse talen. Toch zijn er wel een aantal Franse woorden doorgedrongen in het Nederlands waardoor er zo nu en dan herkenning zal optreden. Het Frans is moeilijk maar niet onmogelijk. Frans is één van de grotere talen in Europa.

8. IJslands

Op IJsland wordt een taal gesproken dat tot het noord Germaans wordt gerekend. De taal lijkt qua syntax een beetje op de overige Scandinavische talen met een bijzondere twist. Voor Nederlanders is het IJslands een uitdaging. Het IJslands is qua grammatica erg moeilijk maar qua woordenschat zijn er wel veel overeenkomsten. IJslands is één van de kleinste talen in Europa.

9. Spaans

Spaans wordt door heel veel mensen gesproken. Meer dan 500 miljoen mensen spreken wereldwijd de Spaanse taal. Voor Nederlanders is het Spaans niet makkelijk omdat het een Romaanse taal is. Veel woorden zijn compleet anders en de grammatica is lastig. Toch is het wel een zeer nuttige taal want in veel landen kun je je verstaanbaar maken in het Spaans.

10. Portugees

Portugees wordt in Europa vooral gesproken in Portugal. Je denkt misschien dat Portugees niet zo'n belangrijke taal is maar Portugees is op wereldschaal extreem groot. Wist je bijvoorbeeld dat in Brazilië ook het Portugees wordt gesproken? Het Portugees lijkt een beetje op het Spaans maar wordt door veel mensen als wat harder bestempeld. Portugezen kunnen Spaans vrij snel begrijpen dus wie Portugees begrijpt kan snel een brug leggen naar het Spaans.

Laatst aangepast op dinsdag, 30 augustus 2016 08:49

Reageer op: "10 talen die je makkelijk kunt leren"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk