Bijzondere brilmonturen verschillende soorten brillen

Bijzondere bril Bijzondere bril

Altijd al eens een ander soort bril willen aanschaffen, maar nooit een goede keuze kunnen maken? Het aanschaffen van een bril is eenvoudig, maar het kiezen van een juist goed passend montuur kan een behoorlijke opgave zijn. Welke bril past het best bij je gezichtsvorm? Welke bril is hip en trendy, is comfortabel om te dragen en kan tegen een stootje? Vind je het montuur zelf wel mooi? Het zijn allemaal vragen die bij je op kunnen komen bij het kiezen van  een leuke nieuwe bril. De keuze in een brillenzaak lijkt eindeloos en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Tips voor het kiezen van een leuke bijzondere bril geschikt voor jouw gezichtsvorm. Welke bijzondere bril past bij jou?

De bril van noodzaak naar fashion item

De bril is allang niet meer enkel een optisch instrument dat afwijkingen aan het menselijk ook corrigeert. Was een bril vroeger enkel functioneel, de bril wordt meer en meer een mode item.  Het dragen van een bril is hip en trendy en kan, mits goed gekozen,  je sterke punten accentueren. Sommige mensen dragen enkel een montuur zonder glazen of glazen zonder sterkte enkel om mee te gaan met de mode trends. De naam bril is vermoedelijk afkomstig van de halfedelsteen Beryl, deze steen werd gebruikt om de eerste corrigerende middelen mee te maken.

De bril van tegenwoordig

Een bril is tegenwoordig niet van halfedelstenen gemaakt, nee een bril si gemaakt van vaak verschillende materialen. Materialen die worden gebruikt voor de fabricage van brillen zijn kunststof (acetaat), staal, glas en zelfs hout.

De keuze van het soort kunststof of metaal is persoonlijk. De verschillende materialen hebben elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Werk je in de bouw dan zal de bril over andere eigenschappen moeten beschikken dan wanneer je de bril enkel op kantoor gaat gebruiken.

Bijzondere brilmonturen is het iets voor mij?

Wat zijn bijzondere brilmonturen? Een bijzonder montuur is een montuur dat afwijkt van de standaard modellen. Voor een bijzonder montuur moet je wel het type persoon zijn, het montuur moet bij je passen. Felle kleurcombinaties en sterk afwijkende vormen moeten passen bij de kleur en vorm van je gezicht. Daarnaast kun je met een bril de positieve lijnen in je gezicht benadrukken maar ook de in een minder goed uitpakkende keuze, de negatieve aspecten. Natuurlijk wil je dit ten allen tijde voorkomen, goede raad is dus altijd een gewenste bijkomstigheid bij het kiezen van een bijzonder montuur.

Enkele voorbeelden van bijzondere brilmonturen

Bijzonder is eigenlijk alles wat afwijkt van de standaard. De standaard bril kunnen we omschrijven als een bril zonder uitgesproken kleuren, vormen en speciaal materiaal gebruik. De standaard bril wordt vaak als een saaie bril omschreven en spreekt niet veel mensen aan. Tegenwoordig mag een bril juist opvallen, strakke lijnen, bijzonder kleurgebruik en niet alledaags materiaalgebruik is hip en trendy. Wat dacht van een brilmontuur gemaakt van hout? Of een bril montuur in het cat eye model. Een bril in een enkele kleur is ook allang verleden tijd. Een montuur kan in alle denkbare kleuren worden gemaakt daarnaast kunnen ook delen transparant zijn, dit geeft een speels effect. Houd je het toch liever bij een kleur dan is een leuke print, bijvoorbeeld een polka dot, op je bril misschien een optie. Dit is misschien voor dagelijks gebruik niet de meest ideale keuze, maar je kunt er zeker de show mee stelen op een feest.

Een bijzonder montuur je moet het maar durven…

Een bijzonder montuur is niet voor iedereen weggelegd, daarnaast kan een bril je een strenge, vriendelijke of juist zakelijk uitstraling geven. Het is verstandig goed na te denken over hetgene je wil uitstralen naar je omgeving. Je moet een bijzonder montuur ook durven dragen, een bril moet iets toevoegen aan je persoonlijkheid en je uitstraling niet negatief benadrukken. Een goed gekozen bril kan je meer zekerheid geven waardoor je prestaties kunnen verbeteren.

Een bril moet bij je passen

Bijzondere brillen/monturen

Een montuur kan soms helemaal in de mode en super hip zijn, maar kan een paar jaar later ook weer helemaal uit de mode raken. Veel modellen zijn bekend geworden doordat het een fashion statement is geworden van een bekend persoon. Sommige brillen zijn dan ook onlosmakelijk met de naam van deze bekende mensen verbonden.

Enkele bekende bijzondere montuur/bril modellen zijn:

 • De Cateye-bril of Vlinderbril
 • De John Lennon bril
 • De Pilotenbril
 • De Woody Allen bril
 • De Steve McQueen bril
 • De Dame Etna bril
 • De Johhny Depp bril
 • De Austin Powers bril
 • De Harry Potter bril
 • De Buddy Holly bril
 • De Woody Oliver bril

De duurste bril

Brillen zijn er in alle prijsklassen. Je kunt al een bril kopen voor een paar euro, maar de prijzen kunnen snel oplopen. Prijzen lopen zomaar op tot wel 500.000 euro! Natuurlijk is dit alleen voor de allerrijksten weggelegd en moet het overgrote deel van de wereld het doen met een iets goedkopere bril…

Laatst aangepast op dinsdag, 01 november 2016 01:16

Reageer op: "Bijzondere brilmonturen verschillende soorten brillen"

1 Reactie

 • Reactielink Bert de Roo woensdag, 28 september 2016 19:41 Geplaatst door Bert de Roo

  jullie hebben het over monturen,
  hoe is het mogelijk dat ik bij bv.. Specsavers 2 brillen voor €100,- heb en bij een plaatselijke brillenzaak €800,- tot €1200,- moet betalen?
  verdient de 1 heel weinig, of wil de ander heel snel rijk worden?

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk