Wil jij naar Mars? Mars One 2023

Oppervlakte Mars Oppervlakte Mars

Mars is de planeet die vaak dicht bij Aarde te vinden is. Mars lijkt misschien nog wel het meest op Aarde in vorm en structuur. De planeet wordt ook wel de rode planeet genoemd en is een rotsachtige planeet. Mars staat verder van de zon af dan onze eigen planeet. Het is er daarom ook koud, dor en uitgestorven. Op Mars is een zeer ijl atmosfeer. Dit betekent dat er zeer weinig zuurstof aanwezig en dat er geen dampkring is die de oppervlakte beschermd tegen gevaarlijke kosmische straling van de ruimte en zon. Wil jij graag naar Mars? Wil jij een pionier zijn en als één van de eerste mensen op Mars lopen? Het kan met het bedrijf Mars One.

Mars One brengt je naar Mars

De Nederlandse onderneming Mars One is speciaal opgericht om mensen naar Mars te brengen. Het bedrijf is een aantal jaar geleden begonnen met een actie om naar Mars te kunnen. Men kon zich, vanuit elk land op Aarde, opgeven om naar Mars te gaan. Iedereen kon zich opgeven, maar uiteindelijk kunnen er maar een paar mensen mee naar Mars. In het jaar 2023 gaan de eerste mensen naar Mars.

Waarom naar Mars?

Het bedrijf Mars One gebruikt alleen maar bestaand techniek om mensen naar Mars te kunnen brengen. Er hoeft dus praktisch geen nieuw techniek te worden ontwikkeld om mensen veilig naar Mars te brengen. Dit is gelijk ook de grootste kracht van Mars One. Er wordt bestaand techniek gebruikt van bedrijven overal op Aarde. Het hele proces moet volgens Mars One een groot spectakel worden. Iedereen met een internetverbinding op Aarde zal bijvoorbeeld de lancering moeten kunnen volgen. Naar schatting ligt het aantal mensen met een snelle internetverbinding in 2023 vele malen hoger dan nu het geval is.

Wie betaalt Mars One?

De lancering en het verblijf op Mars gaat extreem veel geld kosten. Het geld dat nodig is wordt verdiend door middel van sponsoren en reclame inkomsten. Als een lancering naar Mars plaatsvindt zullen veel mensen dit volgen. Via reclame inkomsten kunnen er in een aantal dagen miljarden euro's verdiend worden. In eerste instantie worden er maar een aantal mensen naar Mars gevolgen. Voordat de mensen aankomen zijn er speciale rovers gelanceerd die het verblijf van de eerste mensen zal voorbereiden. Mensen die zich aanmelden voor de reis naar Mars komen in eerste instantie niet terug en blijven dus permanent wonen op Mars.

Waarom niet naar Venus?

Venus ligt doorgaans dichter bij onze planeet maar is niet geschikt om te wonen. Op Venus is het heel erg warm. De temperatuur van Venus is zo hoog dat lood zal smelten. Tevens is de atsmosfeer niet geschikt voor het leven zoals wij dat kennen. Niemand kan op Venus ademen. Mars is ook een zeer gevaarlijke plek voor leven en voor mensen. Mars heeft bijna geen atsmosfeer. Dit betekent dat het onmogelijk is om op de oppervlakte van Mars te kunnen lopen zonder dat iemand een speciaal pak aanheeft waar atmosfeer is (druk). De eerste mensen op Mars zullen leven in speciale huizen die bestand zijn tegen de meest gevaarlijke omstandigheden van Mars.

Reageer op: "Wil jij naar Mars? Mars One 2023"

1 Reactie

  • Reactielink Marcel Errol van Kempen vrijdag, 29 september 2023 05:43 Geplaatst door Marcel Errol van Kempen

    Ja ik wil naar Mars.
    vandaag nog.

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk