Vliegende mieren in huis bestrijden

Vliegende mieren bestrijden! Vliegende mieren bestrijden!

Tijdens warme zomerdagen kunnen mieren in huis plotseling tevoorschijn komen en een plaag worden. Een vliegende mierenplaag is erg vervelend, zeker als de plaag in huis ontstaat. Wat kun je zelf doen om een mierenplaag te bestrijden? Gebruik je mierenpoeder of mierenspray? Lees in dit artikel over het bestrijden van vliegende mieren in en rondom het huis.

Grote mieren met vleugels

Wellicht heb je zel al eens eerder gezien, de vliegende mier! Niet alle mieren hebben natuurlijk vleugels. Alleen de mannetjes krijgen in de zomer vleugels. Het doel van de vleugels is natuurlijk de vlucht die vaak op een warme zomerdag plaatsvindt. Vaak is dit ergens in juli of augustus. Mieren komen dan massaal uit het nest kruipen. De mieren met vleugels zijn groter dan de mieren zonder vleugels.

Wat doen de vliegende mieren eigenlijk?

De vliegende mieren die je rondom het huis ziet nemen de vlucht om te paren met de koningin. Niet alle mannetjes paren met de koningin, alleen de beste en sterkste mannetjes krijgen het voor elkaar. Tijdens een mierenvlucht kan er een gigantische zwerm mieren ontstaan. Dit is zeer onwenselijk in en rondom het huis.

Mierenpoeder of mierenspray?

De mieren verjagen

Een mierenvlucht kan enkele dagen duren. Dit kan erg vervelend zijn, zeker als de mieren zich binnen bevinden. De vliegende mieren verdwijnen echter vanzelf. Als je niks doet, dan zullen de mieren dus ook vanzelf verdwijnen. De mannetjes met de vleugels gaan vanzelf dood, ze leven slechts kort. Je kunt de mieren zelf ook bestrijden. Let wel, bestrijden betekent doden!

De vliegende mieren bestrijden

Je kunt met behulp van kokend water de vliegende mieren buiten bestrijden. Kook water en giet het over het nest dat onder de grond zit. Uiteraard dood je hier de mieren mee. Houd er rekening mee dat dit niet een diervriendelijke manier van mieren bestrijden is. Het beste is om de mieren te laten zitten. De mieren gaan vanzelf weer weg! Je kunt de mieren ook weg vegen met een veger. Op die manier verjaag je de meeste mieren zonder het nest te bestrijden.

Bestrijdingsmiddelen tegen mieren aanschaffen

Als je alles voor wilt zijn, dan kun je natuurlijk ook preventieve middeltjes gebruiken. Op die manier zul je nooit een nest krijgen. De volgende effectieve bestrijdingsmiddelen tegen mieren zijn te koop:

  • Bayer Mierenpoeder
  • HG X Mierenspray
  • Ecostyle Mierenspray tegen mieren
  • Formu Mierenlokdoos
  • Vapona - Natural Mierenpoeder

De bestrijdingsmiddelen doden de gewone en vliegende mieren. Op die manier zul je geen overlast krijgen van zowel kruipende als vliegen mieren in je huis.

Maak je huis schoon

Het helpt om bestrijdingsmiddelen tegen mieren aan te schaffen, maar je moet natuurlijk ook je huis goed schoon houden om mieren te weren. Mieren komen op etenswaren af. Als er veel (met name zoete) voedingsmiddelen in de keuken liggen, dan is de kans groot dat er een nest met mieren zich bij de keuken gaat nestelen. Een mierennest groeit erg snel als er veel zoete eten te vinden is voor de werkmieren. Het is daarom verstandig om, naast het gebruik van bijvoorbeeld mierenpoeder of mierenspray, de keuken goed schoon te maken.

Laatst aangepast op maandag, 30 januari 2017 12:17

Reageer op: "Vliegende mieren in huis bestrijden"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk