Beste elektrische tandenborstel: waar let je op?

Elektrische tandenborstel Elektrische tandenborstel

We weten het natuurlijk al heel lang: elektrisch poetsen is veel beter dan handmatig poetsen. Toch is het voor veel mensen wel lastig om de overstap te maken want waar let je nou precies op. Welke elektrische tandenborstel is het best voor je gebit? De twee grootste spelers op de markt zijn Philips en Braun. Beide werken ze met verschillende technologieën. Philips heeft vooral tandenborstels met een Sonische werking. Dit betekent dat de kop van de tandenborstel zijwaarts beweegt + heen en weer gaand. De borstelkop van een Braun tandenborstel draait rond en gaat ook heen en weer. Het rond draaien van de Braun tandenborstel heet een oscillerende beweging.

Philips tandenborstels: Sonisch

Een sonische beweging komen we tegen in de elektrische tandenborstels van Philips. Deze beweging is zacht en vriendelijk. De beweging zorgt voor een witter gebit en reinigt diep tussen de tanden. Veel mensen moet echter wel wennen aan het gevoel dat een sonische tandenborstel geeft. De snelle trillingen zorgen voor een tintelend gevoel op je tandvlees (het kriebelt). Vaak wen je snel aan het kriebelen maar in het begin kan het nogal vervelend zijn. De vorm van de borstelkop is bij een sonische tandenborstel anders dan die van een oscillerende kop. De tandenborstel van Philips zijn vooral lang en conventioneel. De borstelkop is dus niets anders dan je van je handtandenborstel gewend bent.

Braun tandenborstels: Oscillerend

Braun pakt het anders aan en laat de kop ronddraaien. De ronddraaiende beweging zorgt voor een doeltreffende werking. Met de tandenborstel verwijder je veel plaque dat zich zich aan je tanden vasthecht gedurende de dag. Ook kom je met de borstel diep tussen je kiezen en tanden. De beweging van de borstelkop laat je tanden ook witter worden. Met speciale borstel opzetstukken kun je bijvoorbeeld je tanden polijsten. Braun biedt vele verschillende opzetstukken voor diverse dentale kwaaltjes. Als je gevoelige tanden hebt kun je tevens de stand aanpassen van de tandenborstel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor minder oscillerende bewegingen. Let wel op dat niet alle modellen van Braun voorzien zijn van deze functie. Vooral de duurdere en luxe tandenborstels hebben meer functies. 

De prijs van een elektrische tandenborstel

Wat is de prijs van de elektrische tandenborstels? De meeste elektrische tandenborstels worden verkocht rond een bedrag van ongeveer €100. De meest luxe versies van bijvoorbeeld Braun en Philips zitten op bijna €200. Dit is natuurlijk een fors bedrag maar vergeet niet dat handtandenborstels uit de hogere kwaliteitsklasse ook aan de prijs zijn. Op de langere termijn is een elektrische tandenborstel, volgens mondhygiënisten en tandartsen, beter voor het gebit, de mondhygiëne en de portemonnee. Wie minder problemen aan het gebit krijgt, hoeft ook minder te besteden aan eventuele zorg bij de mondhygiënist en/of tandarts.

Laatst aangepast op woensdag, 01 november 2017 10:58

Reageer op: "Beste elektrische tandenborstel: waar let je op?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk