Uiterlijke eisen mannelijk model

Wanneer ben je model? Wanneer ben je model?

Veel jongens dromen van een carrière in de fashionindustrie en dan met name als fotomodel aan de slag. De fashionindustrie is al jaren booming en veel modellen zijn nodig. Er zijn niet alleen vrouwelijke modellen nodig, ook mannelijke modellen zijn zeer gewild en kunnen veel geld verdienen als fotomodel. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen model kan worden. Voor vrouwen gelden er strenge eisen. De eisen voor mannen zijn ook zeer specifiek. Jongens moeten bepaalde lengte hebben om een fotomodel te kunnen worden. Welke eisen zijn dat precies? Wat is het uiterlijk van een fashionmodel? Hoe word je een mannelijk fotomodel?

Mannelijk fotomodel worden

Waarom wil je eigenijk een model worden. Allereerst kun je het gewoon leuk vinden om voor de camera te staan. Als je het leuk vindt om te poseren is het misschien wel iets voor jou om model te staan voor bepaalde kledingmerken. Een andere reden kan ook zijn dat het leven van een model je aanspreekt. Misschien lijkt je het wel erg leuk om te reizen en veel andere mensen te ontmoeten. Tijdens het werk als fotomodel kom je veel in contact met andere modellen en fotograven. Je gaat werken voor verschillende merken en je profileert je als een professioneel model die in de meest bijzondere situaties en omgevingen toch mooie foto's kunt leveren. Een topmodel verdient ook een topsalaris.

Eisen mannelijk model

Hoe leuk het ook klinkt om een fotomodel te zijn: je moet wel voldoen aan een aantal eisen. Als eerst is het belangrijk om een bepaalde lengte te hebben. Als je te kort bent is er meestal geen kans. Ook te lange modellen (jongens) hebben meestal geen goede vooruitzichten als man. Je kunt wel knap zijn of misschien een bepaalde wow-factor of je hebben, lengte is en blijft altijd belangrijk. Het is niet zomaar dat er een bepaalde lengte bestaat voor jongens. Veel fashiondesigners hanteren een bepaalde lengte voor hun kleding. Een model moet de kleding zonder moeite kunnen dragen. De meeste modellen hebben daarom ook bijna dezelfde lichaamslengte. De ideale maten liggen tussen de 1.85m en 1.89m. Als je korter of langer bent is het minder makkelijk om als model aan de slag te kunnen.

Is je figuur goed genoeg?

Figuur mannelijk model

Een topmodel moet natuurlijk ook een bepaald figuur hebben. Als je wel de juiste lengte hebt maar niet de juiste bodyshape is het ook gedaan met je kansen. Een model heeft een afgetraind lichaam. Het vetpercentage van een mannelijk model is laag. Dit betekent dat er weinig vet in het lichaam zit maar vergeet niet dat een mannelijk model wel een juiste lichaamsgewicht heeft. Een model is dus niet iel en dun maar heeft een licht gespierd figuur. De biceps/triceps zijn mooi gedefinieerd en de borstspieren zijn goed zichtbaar. Ook heeft een mannelijk model een wasbordje en zijn de rugspieren een beetje te zien. Een mannelijk model heeft niet goed gespierde benen. De benen moeten ook lichtgespierd zijn. Wanneer de benen te gespierd zijn kan het passen van kleding problematisch worden.

Leeftijd mannelijk model

Veel fashiondesigners willen graag dat de modellen jong en fris zijn. De modellen zijn dan het meest geschikt. Het is echter niet zo dat ook mannelijke modellen geschikt zijn. Modellen die hun jongensachtige look kwijt zijn kunnnen ook nog prima aan het werk als model. Voor vrouwen ligt het anders. Vrouwen kunnen doorgaans minder lang modelleren. De meeste jongens beginnen met het modellenleven rond hun 18 - 20. Als je ouder bent dan 20 is het ook nog prima mogelijk om als model aan de slag te kunnen.

Huid en haar

Als je een model wilt worden moet je ook goed tegen kritiek kunnen. Het gaat allemaal om je looks en je lichaam. Houd er dus rekening mee dat mensen ook goed kijken naar hoe je eruit ziet. Als je te zwaar bent (te hoog vetpercentage) moet je de kritiek ook aankunnen. Ook is er kans dat je vaak wordt afgewezen in bepaalde situaties. Misschien zoeken designers naar een andere look. Je huid en haar is ook belangrijk. Mannelijke modellen hebben een mooie egale huid. Zorg dat de huid niet te bruin is maar mooi natuurlijk van kleur. Ook je haar is zeer belangrijk. De meeste modellen laten hun haar groeien zodat er nog van alles mee gedaan kan worden. Een kort kapsel beperkt de kans op werk.

Nederlandse modellen zijn in trek

Als je graag model wilt worden is het ook niet verkeerd om even stil te staan bij het feitje dat Nederlandse modellen altijd al erg in trek zijn geweest. Denk bijvoorbeeld aan Doutzen Kroes, Ymre Stiekema en Mark Cox. Deze modellen doen het allemaal erg voorspoedig in de modellenwereld. Nederlanders zijn gemiddeld genomen lange mensen. De lengte maakt Nederlanders erg populair. Tevens vallen Nederlanders op met een bleke huid, blond haar en blauwe ogen. Deze kenmerken vallen erg op in het buitenland waar men meestal donkere ogen en donker haar heeft. Probeer de typisch Nederlandse kenmerken dan ook zoveel mogelijk te verkopen als model.

Je gezicht

Vergeet ook niet dat je gezicht heel belangrijk is. Een perfect lichaam is één, maar je gezicht is misschien nog wel veel belangrijker. Je figuur en lichaam kan veranderen. Je gezicht en botstructuur niet. De meeste mannelijke modellen hebben vrij hoge jukbeenderen en een brede kaak. Het gezicht is meestal wat aan de smalle kant en de wenkbrauwen en wimpers zijn opvallend. In het gezicht zijn de ogen het allerbelangrijkste. Met name amandelvormige ogen zijn zeer in trek en vallen in de smaak. Als je een perfect symmetrisch gezicht hebt kan dat ook in je voordeel werken. Symmetrie is altijd erg aantrekkelijk. Littekens kunnen ook in je voordeel werken, echter kan dit wel gevoelig liggen bij sommige mensen en werkgevers.

Laatst aangepast op donderdag, 11 augustus 2016 16:20

Reageer op: "Uiterlijke eisen mannelijk model"

14 reacties

 • Reactielink rem maandag, 30 oktober 2017 04:10 Geplaatst door rem

  Hee

  gewoon voor de lol maar krijg soms wel te horen
  rem waarom ga je geen modellen werk doen
  ik denk daar nooit echt over na maar ik vraag me wel af of dat zo kan zijn
  hoe weet ik eigenlijk of ik geschikt ben
  ik ben 1,81 donker bruin dik haar lichtdonker groen grijs ogen
  ben ongveer 77 80 kilo lang niet gecheckt haha
  en men zeggen dat alles symmetrisch loop
  en maak niet uit wat ik voor kleding draagt het staat mij altijd goed
  denk zelf niet dat ik model geschikt ben of zelfs knap
  maar he misschien is het wel zo
  latttrr

 • Reactielink Jayne woensdag, 06 september 2017 11:17 Geplaatst door Jayne

  Ik heb nog nooit zoiets belachelijks gelezen dat de huid van een persoon niet te bruin moet zijn!

 • Reactielink Ceyhun Cetindas dinsdag, 22 augustus 2017 19:53 Geplaatst door Ceyhun Cetindas

  Fijne avond,
  Ik ben bijna 19 jaar oud 1m82 70 kilo.
  Mijn omgeving familie en mijn vrienden kring vindt dat ik echt knap gespierd spontane mooie uitstraling heb om als een model te kunnen werken.
  Ben op zoek als foto model.
  Het kan van alles kunnen zijn als foto model zoals reclameblad model / gezicht model/ kapsels model kleding model / kunst model/ film model enz.
  Ik hoor het graag van jullie,
  Met vriendelijke groeten C.Cetindaş

 • Reactielink Angelique woensdag, 16 augustus 2017 12:19 Geplaatst door Angelique

  Mijn zoon is zeer geschikt als kleding/sport model hij heeft alles looks ..body ....anthony is 16 (oogt 18)heeft een getinte huidskleur donkere ogen ,zwart haar is tussen de 182/185 is sportief goeie leerling wilt dit als hobby ?

 • Reactielink lucas van den bergh zondag, 16 juli 2017 19:28 Geplaatst door lucas van den bergh

  geachte.

  mijn naam is lucas.
  ik ben blank met donkerblond haar en blauwe ogen
  ik heb ben tussen slank en atletisch in en ben 1.92 en weeg 76kg mijn kleding maat ligt op 32/34 en schoenmaat 44
  ik hoop van u te horen
  mvg.

  lucas van den bergh

 • Reactielink Sebastiaan zondag, 09 juli 2017 16:53 Geplaatst door Sebastiaan

  Goeie avond
  Ik ben licht getint en heb bruin haar ben gespierd en goed gebouwd, ben 186 lang en heb maat 'm mijn schoenmaat is 43/44 ik hoor graag wat terug,

 • Reactielink Herman woensdag, 19 april 2017 16:31 Geplaatst door Herman

  Goedemiddag ik ben lichtbruin man van 31jaar jong en leng en met een lengte van 1m80cm met en een normaal gespierder lichaamsbouw en mij gewicht 66kg en lijn kleding maat is 32/40 maat M/L en mijn schoen maat is 41 voor meer Info hoor ik graag van u

 • Reactielink Ewald Jimmy Geduld dinsdag, 28 februari 2017 14:19 Geplaatst door Ewald Jimmy Geduld

  Geachte heer/mevrouw
  Ik ben een lichtbruin man van 38 jaar jong en met een lengte van 1m78cm met een normale lichaamsbouw maar nu een beetje aangekomen aan mijn buik mijn gewicht is 73Kg kledings maat is 39/40 Maat M/L schoenen maat 38/39 ik ben op zoek naar een uitdaging in mijn leven als foto model.
  Het kan van alles kunnen zijn als foto model zoals reclameblad model / gezicht model/ kapsels model kleding model / kunst model/ film model enz.
  Ik ben berijd voor bijna alle uitdaging die jullie ervoor zoeken.
  En ik hoop dat mijn leeftijd en lengte geen probleem is.
  Ik hoor het graag van jullie.
  Vriendelijke groeten
  Ewald Jimmy Geduld

 • Reactielink Marquin Ringnalda donderdag, 02 februari 2017 17:44 Geplaatst door Marquin Ringnalda

  Hallo ik ben marquin.
  Ik ben een Friese blonde jonge.
  Ik ben getipt door mijn sport begeleider om is info te vragen om model te staan.
  Ze vond dat ik een cimetriesch gezicht had en een knappe uitstraling.
  Mijn lengte is 1,85 ik heb een normaal postuur en licht gespierde benen.
  Ik vroeg me af of ik hier na vraag kon doen of misschien ik auditie.
  Ik werk wel in de binnenvaart als matroos.
  Maar dacht vraag het toch even.

  Mvg marquin Ringnalda

 • Reactielink Boyd donderdag, 15 december 2016 17:23 Geplaatst door Boyd

  Hallo ik ben boyd ik ben 20 jaar en heb een mooie uitstraling. ik hou van modellenwerk aleen ik ben maar 1.82 cm. neem anders een kijkje op instragram onder de naam Boyd_wnn.

  Alvast bedankt.
  Boyd Wijnen

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2017 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk