Uiterlijke eisen mannelijk model

Wanneer ben je model? Wanneer ben je model?

Veel jongens dromen van een carrière in de fashionindustrie en dan met name als fotomodel aan de slag. De fashionindustrie is al jaren booming en veel modellen zijn nodig. Er zijn niet alleen vrouwelijke modellen nodig, ook mannelijke modellen zijn zeer gewild en kunnen veel geld verdienen als fotomodel. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen model kan worden. Voor vrouwen gelden er strenge eisen. De eisen voor mannen zijn ook zeer specifiek. Jongens moeten bepaalde lengte hebben om een fotomodel te kunnen worden. Welke eisen zijn dat precies? Wat is het uiterlijk van een fashionmodel? Hoe word je een mannelijk fotomodel?

Mannelijk fotomodel worden

Waarom wil je eigenijk een model worden. Allereerst kun je het gewoon leuk vinden om voor de camera te staan. Als je het leuk vindt om te poseren is het misschien wel iets voor jou om model te staan voor bepaalde kledingmerken. Een andere reden kan ook zijn dat het leven van een model je aanspreekt. Misschien lijkt je het wel erg leuk om te reizen en veel andere mensen te ontmoeten. Tijdens het werk als fotomodel kom je veel in contact met andere modellen en fotograven. Je gaat werken voor verschillende merken en je profileert je als een professioneel model die in de meest bijzondere situaties en omgevingen toch mooie foto's kunt leveren. Een topmodel verdient ook een topsalaris.

Eisen mannelijk model

Hoe leuk het ook klinkt om een fotomodel te zijn: je moet wel voldoen aan een aantal eisen. Als eerst is het belangrijk om een bepaalde lengte te hebben. Als je te kort bent is er meestal geen kans. Ook te lange modellen (jongens) hebben meestal geen goede vooruitzichten als man. Je kunt wel knap zijn of misschien een bepaalde wow-factor of je hebben, lengte is en blijft altijd belangrijk. Het is niet zomaar dat er een bepaalde lengte bestaat voor jongens. Veel fashiondesigners hanteren een bepaalde lengte voor hun kleding. Een model moet de kleding zonder moeite kunnen dragen. De meeste modellen hebben daarom ook bijna dezelfde lichaamslengte. De ideale maten liggen tussen de 1.85m en 1.89m. Als je korter of langer bent is het minder makkelijk om als model aan de slag te kunnen.

Is je figuur goed genoeg?

Figuur mannelijk model

Een topmodel moet natuurlijk ook een bepaald figuur hebben. Als je wel de juiste lengte hebt maar niet de juiste bodyshape is het ook gedaan met je kansen. Een model heeft een afgetraind lichaam. Het vetpercentage van een mannelijk model is laag. Dit betekent dat er weinig vet in het lichaam zit maar vergeet niet dat een mannelijk model wel een juiste lichaamsgewicht heeft. Een model is dus niet iel en dun maar heeft een licht gespierd figuur. De biceps/triceps zijn mooi gedefinieerd en de borstspieren zijn goed zichtbaar. Ook heeft een mannelijk model een wasbordje en zijn de rugspieren een beetje te zien. Een mannelijk model heeft niet goed gespierde benen. De benen moeten ook lichtgespierd zijn. Wanneer de benen te gespierd zijn kan het passen van kleding problematisch worden.

Leeftijd mannelijk model

Veel fashiondesigners willen graag dat de modellen jong en fris zijn. De modellen zijn dan het meest geschikt. Het is echter niet zo dat ook mannelijke modellen geschikt zijn. Modellen die hun jongensachtige look kwijt zijn kunnnen ook nog prima aan het werk als model. Voor vrouwen ligt het anders. Vrouwen kunnen doorgaans minder lang modelleren. De meeste jongens beginnen met het modellenleven rond hun 18 - 20. Als je ouder bent dan 20 is het ook nog prima mogelijk om als model aan de slag te kunnen.

Huid en haar

Als je een model wilt worden moet je ook goed tegen kritiek kunnen. Het gaat allemaal om je looks en je lichaam. Houd er dus rekening mee dat mensen ook goed kijken naar hoe je eruit ziet. Als je te zwaar bent (te hoog vetpercentage) moet je de kritiek ook aankunnen. Ook is er kans dat je vaak wordt afgewezen in bepaalde situaties. Misschien zoeken designers naar een andere look. Je huid en haar is ook belangrijk. Mannelijke modellen hebben een mooie egale huid. Zorg dat de huid niet te bruin is maar mooi natuurlijk van kleur. Ook je haar is zeer belangrijk. De meeste modellen laten hun haar groeien zodat er nog van alles mee gedaan kan worden. Een kort kapsel beperkt de kans op werk.

Nederlandse modellen zijn in trek

Als je graag model wilt worden is het ook niet verkeerd om even stil te staan bij het feitje dat Nederlandse modellen altijd al erg in trek zijn geweest. Denk bijvoorbeeld aan Doutzen Kroes, Ymre Stiekema en Mark Cox. Deze modellen doen het allemaal erg voorspoedig in de modellenwereld. Nederlanders zijn gemiddeld genomen lange mensen. De lengte maakt Nederlanders erg populair. Tevens vallen Nederlanders op met een bleke huid, blond haar en blauwe ogen. Deze kenmerken vallen erg op in het buitenland waar men meestal donkere ogen en donker haar heeft. Probeer de typisch Nederlandse kenmerken dan ook zoveel mogelijk te verkopen als model.

Je gezicht

Vergeet ook niet dat je gezicht heel belangrijk is. Een perfect lichaam is één, maar je gezicht is misschien nog wel veel belangrijker. Je figuur en lichaam kan veranderen. Je gezicht en botstructuur niet. De meeste mannelijke modellen hebben vrij hoge jukbeenderen en een brede kaak. Het gezicht is meestal wat aan de smalle kant en de wenkbrauwen en wimpers zijn opvallend. In het gezicht zijn de ogen het allerbelangrijkste. Met name amandelvormige ogen zijn zeer in trek en vallen in de smaak. Als je een perfect symmetrisch gezicht hebt kan dat ook in je voordeel werken. Symmetrie is altijd erg aantrekkelijk. Littekens kunnen ook in je voordeel werken, echter kan dit wel gevoelig liggen bij sommige mensen en werkgevers.

Laatst aangepast op donderdag, 11 augustus 2016 16:20

Reageer op: "Uiterlijke eisen mannelijk model"

21 reacties

 • Reactielink Nick Klaver dinsdag, 23 april 2019 17:30 Geplaatst door Nick Klaver

  Hallo, ik ben Nick ik ben 17 jaar oud en het lijkt mij hardstikke leuk om moddelen werk te doen! Ik weet alleen niet of ik aan de eisen van een model voldoe. Ik ben 1.89 meter en ik weeg 63 kilo, ik heb hazel kleur ogen en ik heb donkerblond haar.

  Zou iemand kunnen zeggen of ik het geschikte uiterlijk heb?

  Alvast bedankt!

 • Reactielink Jeroen vrijdag, 31 augustus 2018 00:43 Geplaatst door Jeroen

  Hallo ik ben jeroen ik ben 13 en wil graag model worden voor kleren ik kan voor broeken onderbroeken t-shirts enzovoort alleen ik kan niet gemakkelijk naar fotoshoots maar ik kan wel thuis gewoon foto's maken met een witte achtergrond want me telefoon is wel goed want die heedt een goede camera

 • Reactielink Ensiyeh , Ziarati maandag, 11 juni 2018 18:51 Geplaatst door Ensiyeh , Ziarati

  Hi ‌,‌ik ben Enci Ik kom uit Iran ,ik wil graag model worden maar weet niet hoe kan ik doen .Ik heb gedaan een paar keer En ik wil hier ook doen . Is mijn lengte en gewicht 42 en 160

 • Reactielink Siem Adriaens zondag, 03 juni 2018 12:27 Geplaatst door Siem Adriaens

  Hallo,

  Mijn naam is Siem, kom uit Roermond, wil graag veel reizen, en ben niet bang voor foto's.

  Ik ben een Nederlander, 21 jaar oud, 83 kilo, 1,86 meter lang, Bruin haar met bruine ogen (niet bang voor een kleurtje) en ik sport al mijn hele leven.

  Ik sta nog kneedbaar in het leven dus spreek me aan.

  Met vriendelijke groet: Siem A

 • Reactielink Max maandag, 14 mei 2018 11:08 Geplaatst door Max

  Hallo,
  Mijn naam is max. Ik ben rond de 1,80 ergens en bijna 17 jaar.
  Het leven van een model spreek mij erg aan. Ik heb voor een nederlander een vrij getinte huid, heb bruin groen achtige ogen en heb blond haar. Strakke kaaklijn kan hier ook bij.
  Ik ben eigenlijk opzoek naar modellen werk in het weekend, ik weeg rond de 70 kilo meestal iets daaronder maar het schommelt. Ik ben fotogeniek en zie er simpel weg goed uit.
  Erg druk met werk en school wat ik niet de rest van mijn leven wil doen. Misschien heb ik eindelijk iets gevonden dat bij me past.
  Graag hoor ik van iemand om te zien wat mogelijk is. Alvast enorm bedankt.

 • Reactielink Jessy van den Berg vrijdag, 30 maart 2018 10:35 Geplaatst door Jessy van den Berg

  Hi,

  Ik ben Jessy.. 184 lang en 82 kg, atletisch gebouwd. 21 jaar...
  Ik wil me graag aanmelden als beginnend model. Bovenstaande heb ik tot me genomen. Maar kunt u me vertellen welke route ik het beste kan nemen?

 • Reactielink Ingrid zaterdag, 03 februari 2018 19:01 Geplaatst door Ingrid

  Mijn zoon staat nu op een website van een bekende kleding winkel in Rotterdam Brittain . Iedereen zeg top je moet model worden. Zijn lengte is goed en en lichaam ook. Wat kan ik doen om hem op te geven

 • Reactielink rem maandag, 30 oktober 2017 04:10 Geplaatst door rem

  Hee

  gewoon voor de lol maar krijg soms wel te horen
  rem waarom ga je geen modellen werk doen
  ik denk daar nooit echt over na maar ik vraag me wel af of dat zo kan zijn
  hoe weet ik eigenlijk of ik geschikt ben
  ik ben 1,81 donker bruin dik haar lichtdonker groen grijs ogen
  ben ongveer 77 80 kilo lang niet gecheckt haha
  en men zeggen dat alles symmetrisch loop
  en maak niet uit wat ik voor kleding draagt het staat mij altijd goed
  denk zelf niet dat ik model geschikt ben of zelfs knap
  maar he misschien is het wel zo
  latttrr

 • Reactielink Jayne woensdag, 06 september 2017 11:17 Geplaatst door Jayne

  Ik heb nog nooit zoiets belachelijks gelezen dat de huid van een persoon niet te bruin moet zijn!

 • Reactielink Ceyhun Cetindas dinsdag, 22 augustus 2017 19:53 Geplaatst door Ceyhun Cetindas

  Fijne avond,
  Ik ben bijna 19 jaar oud 1m82 70 kilo.
  Mijn omgeving familie en mijn vrienden kring vindt dat ik echt knap gespierd spontane mooie uitstraling heb om als een model te kunnen werken.
  Ben op zoek als foto model.
  Het kan van alles kunnen zijn als foto model zoals reclameblad model / gezicht model/ kapsels model kleding model / kunst model/ film model enz.
  Ik hoor het graag van jullie,
  Met vriendelijke groeten C.Cetindaş

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk