Model worden bij I Can Make You A Supermodel

Supermodel worden? Supermodel worden?

Het programma I Can Make You A Supermodel wordt uitgezonden op dinsdag 4 maart om 21:30 op RTL 5. Tijdens het programma is te zien hoe de modellenscout Paul Fisher op jacht gaat naar potentieel nieuwe topmodellen van Nederlandse bodem. Hij zal elke aflevering een nieuwe Nederlandse provincie induiken op zoek naar het juweeltje op modellen gebied. Hij zal zowel jongens als meiden gaan scouten. Paul Fisher is een zeer bekende naam in de modellenwereld. Hij heeft onder andere Naomi Campbell en Janice Dickinson gescout. Wil jij ook model worden? Welke eisen worden er gesteld aan Nederlandse modellen?

Nieuw programma over modellen: I Can Make You A Supermodel

Wil jij graag een model worden maar weet je niet precies hoe dat moet? Het nieuwe RTL 5 programma genaamd I Can Make You A Supermodel gaat alleen maar over modellen. In het programma volgen we een modellenscout die onder andere Naomi Campbell heeft gespot en in het modellenwereldje heeft gebracht. Speciaal voor het programma gaan de scouts naar Nederland. Waarom eigenlijk naar Nederland en niet bijvoorbeeld Amerika, Italië of Brazilië?

Nederlandse modellen zijn in trekKaart.met.supermodellen per land

Als we het hebben over topmodellen dan moeten we het wel hebben over Doutzen Kroes, Kim Noorda, Ymre Stiekema en Lara Stone. Alle vier modellen uit Nederland en alle vier zeer bekende en populaire modellen. Met name Doutzen Kroes heeft het ver geschopt in de modellen wereld. Ze valt op met haar mooie lange blonde haren, haar heldere en blauwe ogen, haar lange en slanke lichaam en natuurlijk haar prachtig gezicht. De Friese Doutzen Kroes is samen met andere Nederlandse topmodellen zeer geliefd in binnen en buitenland. 

Paul Fisher in het programma

Tijdens het programma zien we Paul Fisher op jacht naar nieuwe en frisse Nederlandse modellen. Hij zal verschllende Nederlandse plaatsen bezoeken en hoopt natuurlijk om net dat ene meisje (en jongen) te vinden die het goed kan doen op de internationale modellenmarkt. Paul Fisher is een echte modellenscout guru. Hij heeft onder andere de modellen Naomi Campbell, Janice Dickinson en Stephani Seymour groot gemaakt. De scout weet wat fashiondesigner en grote merken willen als het gaat om modellen. Hij weet wat begeerlijk is. Paul kijkt onder andere naar lengte, leeftijd, haarkleur een oogkleur. Ook kijkt hij naar het lichaam van de modellen in spé. Een lange en ranke uitstraling is een must.

Ook jongens worden bekeken

Elke week een andere provincie

Het programma is zo opgebouwd dat Paul en zijn team elke week naar een andere provincie trekken. Hij probeert in elke provincie een typisch Nederlands meisje te vinden. Hij gaat stad en land af om te zoeken naar dat ene meisje die het ver kan schoppen. Hij zal steden bezoeken maar ook dorpen en sportclubs. Per aflevering wordt er een model gevonden. De toekomstige modellen krijgen een uitnodiging voor een testshoot. Hier zal blijken of de modellen daadwerkelijk geschikt zijn om als internationaal model aan de slag te kunnen. Tijdens het programma wordt er ook gekeken naar Nederlandse jongens die als internationaal model aan de slag kunnen.

Typisch Nederlands uiterlijkStereotype.mannelijk.model

Het uiterlijk van de Nederlanders is in trek. Een lange lengte op een jonge leeftijd is een groot voordeel. Nederlanders zijn al jaren het langste volk ter wereld. Met name de jongens en meisjes uit Friesland en Groningen zijn erg lang. De lange lengte is een groot voordeel als het gaat om vroeg model te worden. Fashiondesingers en grote opdrachtgevers zoeken modellen die jong en lang zijn. Andere typisch Nederlandse kenmerken die in het buitenland zeer geliefd worden bevonden, zijn:

 • Blond haar (zowel kort als lang) bij meiden en jongens
 • Een lange lichaamslengte: meiden ongeveer 1.75-182, jongens ongeveer 1.85-1.90
 • Lichte ogen: het liefst lichtgroen of lichtblauw
 • Slank lichaam bij meisjes, lichtgespierd lichaam bij jongens
 • Amandelvormige ogen
 • Symmetrisch gezicht

Achtdelige programma: I Can Make You A Supermodel

Het programma heeft acht afleveringen. Elke week komt er een nieuwe aflevering op de televisie. Het programma wordt uitgezonden op RTL 5.

Laatst aangepast op maandag, 29 augustus 2016 20:49

Reageer op: "Model worden bij I Can Make You A Supermodel"

3 reacties

 • Reactielink Anouk zondag, 26 augustus 2018 17:52 Geplaatst door Anouk

  Hallo,

  Mijn naam is Anouk Duinhouwer.
  Ik zit al heel lang aan modellenwerk te denken alleen weet ik niet snel waar ik dat kan doen. Nu zag ik jullie progamma op televisie en vroeg ik me af of ik me ook online kan opgeven.
  Graag hoor ik meer van u.

  Met vriendelijke groet,
  Anou Duinhouwer

 • Reactielink maissae zaterdag, 06 januari 2018 16:57 Geplaatst door maissae

  Ik zou graag meedoen met i can make you a supermodel.
  Ik hoor vaak van mensen dat ik op een model lijk en dat ik dat kan zijn.

 • Reactielink RoretiA donderdag, 24 november 2016 10:58 Geplaatst door RoretiA

  Ik zou graag met Paul Fisher willen werken.

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk