Wat doet een medium?

Spiritueel? Spiritueel?

Een medium is een persoon die contact kan leggen met mensen die overleden zijn of met krachten en energieën die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Deze krachten of energieën kunnen volgens mediums in een bepaalde ruimte, plek of regio aanwezig blijven wanneer iemand overlijdt. Mensen kunnen een medium inschakelen als er vragen of onduidelijkheden zijn die niet meer op een gangbare manier beantwoord kunnen worden. Een medium kan in dat geval de achtergebleven familieleden helpen met het oplossen van puzzelstukken of vraagstukken.

Is een medium ook voor mij geschikt?

Wanneer families of individuen met vragen zitten kan er een medium ingeschakeld worden. Een medium probeert contact te leggen en eventuele vragen te beantwoorden die een persoon of meerdere personen nooit kunnen weten. Hoe het werkt is natuurlijk niet duidelijk voor mensen die geen medium zijn. Een medium beweert dat hij/zij contacten kan leggen of bepaalde informatie kan achterhalen door dit te voelen of te zien. Een medium kan vaak energie voelen en dit begrijpen tot een verhaal. Hoe mediums dit voelen, hoe het werkt en hoe dit interpreteren tot stand komt is niet duidelijk. Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat een medium daadwerkelijk contact kan leggen met een bepaalde entiteit, geest of spirituele enerige.

Heb je iets aan een medium?

Mensen die met vragen zitten kunnen baat hebben bij een medium. De informatie afkomstig van een zogenaamd entiteit, geest of spirituele energie kan een persoon rust geven. Ook kan een medium een persoon weer moed geven of juist meer bezieling geven. 

Bekende mediums

Er zijn in Nederland een aantal bekende mediums. Mediums vragen meestal een vergoeding voor wat ze doen. De vergoeding kan vrij hoog zijn, zeker wanneer een medium claimt heel goed te zijn in wat hij/zij doet. Een medium vraagt, voordat de sessie begint, vaak om een foto of voorwerp van de overleden persoon. Een medium claimt dat een voorwerp kan helpen met het contact leggen. Bekende mediums zijn:

  • Vassula Ryden
  • Jozef Rulof
  • Jakob Lorber
  • Robbert van den Broeke
  • Gerard Croiset
  • Dion Fortune
  • Jomanda
  • Char Margolis
  • Leslie Flint
  • Derek Ogilvie

Hebben mediums echt krachten?

Sommige mensen geloven dat mediums echt bepaalde gaven hebben. Gaven die normale mensen niet hebben. Het is natuurlijk nog maar de vraag of mediums wel echt over deze paranormale krachten beschikken. De wetenschap is sceptisch en verwerpt het idee (de claim) totdat het tegendeel ook echt wetenschappelijk is bewezen. De wetenschap zegt niet dat het niet mogelijk is, maar het is wel onwaarschijnlijk dat een medium daadwerkelijk contact kan leggen met een entiteit die niet te meten valt. De werking van een medium valt tot dusver het beste te verklaren met het placebo effect.

Reageer op: "Wat doet een medium?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk