Kerstoutfit tips kleding kerst en oud en nieuw

Kerstoutfit Kerstoutfit

De feestdagen zijn alweer in aantocht. Lekker eten en gezellig samen met familie en vrienden leuke dingen doen.  Alle gezelligheid kan echter ook veel stress met zich meebrengen.  Iedereen wil er leuk uitzien, mooie kleding en sieraden zijn voor velen van ons een must om kerst en oud en nieuw met een goed gevoel door te komen. Mooie kleding is niet altijd even gemakkelijk te vinden en de outfit van vorig jaar is ook geen optie… De feestdagen en met name tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling zijn momenten waarop je lekker kunt uitpakken met je looks. Wat zijn de kledingtrends op het gebied van mode voor de aankomende feestdagen? Met wat voor outfit ben jij de ster van de avond?

Glitter en glamour: durf jij er voor te gaan?

Kerst en oud en nieuw zijn de momenten in het jaar waarop je lekker kunt uitpakken wat fashion betreft. Misschien heb je al tijden dat glitterjurkje in de kast liggen maar nog nooit een moment gevonden het te kunnen dragen, dan is kerst of oud en nieuw het moment. Glitter is hot, ook metallic tinten in alle kleuren van regenboog.  Eigenlijk is niets te gek en met oud en nieuw kun je natuurlijk helemaal uit je dak gaan. Combineer je outfit met mooie grote sieraden die de aandacht trekken. Het is  feest dus het mag! Misschien vind je een complete glitteroutfit iets te veel van het goede, maar wil je wel de aandacht trekken. Een neutrale outfit met neutrale doorzichtige glitter sjaal kan toch voor het gewenste feestelijke effect zorgen. Ook goed geselecteerde  glittersieraden kunnen naast een neutrale outfit een feestelijke look creëren.

Een klassieke outfit: tartan of schotse ruit is hot!

Is het uitbundige niets voor jou, maar wil je wel klassiek en gestyled volgens de laatste trends voor de dag komen? De klassieke schotste ruit kan voor jou dan de uitkomst zijn. De schotste ruit is een trend die doorzet. Ook tijdens de feestdagen kan de schotse ruit een sjieke geklede feestelijk uitstraling geven. Probeer het geheel niet te stijfjes over te laten komen. Een sjiek bontje vormt een mooie combinatie met de schotste ruit en doet feestelijk aan en is voor jou misschien de ideale kerstoutfit.

Uitdagend sjiek: transparante jurken bewerkt met borduursels

Transparante kleding kan een uitdagende uitstraling teweeg brengen.  Een jurk is wel erg fris met tijdens de winterdagen. Tijdens een feest waarbij we vooral binnen zitten is dit natuurlijk geen probleem, maar weet je van tevoren dat je veel buiten bent, houd hier dan rekening mee. Een sjieke cape kan goed helpen op een nette manier buiten te verschijnen. Bovendien is een cape nu ook in Nederland helemaal in de mode. In het winterse Scandinavië is de cape al jaren een bekend kledingstuk in het straatbeeld.

Leer verwerkt in je kerstoutfit?

Misschien heb je het al in de winkels zien hangen leren kledingstukken in  combinatie met stof. De kleding komt vaak een beetje futuristisch over en wordt veelal uitgevoerd in donkere stoffen. De combinatie kan het ook tijdens de feestdagen goed doen. Bedenk wel dat de leer stijfjes over kan komen. Een  combinatie met zachte semi-transparantie stoffen maken het leer wat vriendelijker. De stijl is misschien meer geschikt voor oud en nieuw dan voor kerst.

Ik weet niet wat ik moet, maar heb wel veel kleding…

Zelf kleding combineren is leuk, maar kan lastig zijn. Misschien heb je de kasten helemaal vol hangen, maar een leuke outfit zit er, denk je, niet tussen. Misschien kan de trend ton sur ton uitkomst bieden. Bij ton sur ton combineer je verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar. Ga je garderobe op een andere manier bekijken en combineer alles op een kleur. Deze combinatie kan verassende resultaten geven en is helemaal hip en trendy.

Top tips kerst en oud nieuw fashion trends

De volgende tips kunnen je misschien helpen stijlvol voor de dag te komen tijdens de feestdagen:

  • Laat je informeren naar de trends en maak een passende keuze.
  • Combineer niet in het wilde weg, wil je combineren doe het dan ton sur ton of zorg juist voor een goed contrast.
  • Is je outfit niet feestelijk genoeg? Probeer met sieraden en accessoires het geheel te pimpen.
  • Je totale look bepaald je voorkomen. Naast kleding is ook je make-up en haarstijl van essentieel belang voor een geslaagde look.
  • Houd rekening met de feestlocatie en de ambiance. Een te feestelijke look kan totaal niet goed overkomen bij de rest van het publiek in een officiële setting.
  • Pasjes en geld, waar laat je het?  Een sjiek tasje of clutch is belangrijk om mee te nemen. Geld, pasjes en je mobiele telefoon bewaar je zeker niet in je schoen of bh… Uiteraard sluit het tasje perfect aan bij je outfit.

Reageer op: "Kerstoutfit tips kleding kerst en oud en nieuw"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk