De meest voorkomende dromen; betekenis en uitleg

Droom jij vaak? Droom jij vaak?

Iedereen droomt weleens, dromen kunnen echter verschillende betekenissen hebben. De oorzaak van een droom is niet altijd te achterhalen, maar een droom kan misschien wel iets betekenen. Brengt jouw droom voorspoed? Of kun je de komende dagen beter op je hoede zijn… Krijg je een financiële meevaller of moet je de hand op de knip houden… Mensen dromen over allerlei verschillende onderwerpen, wat zijn de meest voorkomende dromen en hun betekenis? Wat betekent jouw droom?

Betekenis droom over een auto ongeluk of crash

Een droom over een auto die gaat crashen of een droom dat je in een auto zit die op het punt staat te crashen kan duiden op een bepaalde machteloosheid. In je dagelijks leven kun, je, je onzeker voelen over een bepaalde situatie. Deze situatie kan op het punt staan te ontsporen in een ongelukkige situatie in je dagelijks leven. Een goed advies kan zijn snel de touwtjes weer in handen te nemen en je dagelijks leven meer stabiliteit en zekerheid te bieden. Pak de draad weer op en voorkom een negatieve spiraal.

Betekenis droom over iemand niet kunnen bereiken met mobiele telefoon

Ben je in je droom de hele tijd bezig telefonisch contact met iemand te krijgen? Krijg je, tekstberichtje maar niet verstuurd? Een droom over het niet in contact kunnen komen kan gerelateerd zijn aan het niet in contact kunnen komen met iemand in het dagelijks leven. Misschien wil je al lange tijd met iemand contact te krijgen, maar krijg je geen gehoor of geen berichtje terug.  Het kan ook duiden op een nieuwe omgeving waarin je het lastig vindt verbinding te krijgen met de mensen in je nieuwe omgeving.  Een geruststelling is dat de connectie uiteindelijk vaak wel wordt gevonden.

Betekenis droom over falen of het niet goed maken van een test of examen

Dit is een veel voorkomede droom is vaak direct gerelateerd aan bepaalde situatie in je dagelijks leven. Misschien moet je binnenkort een test of examen afleggen en ben je hier zenuwachtig voor. Probeer kalm te blijven, heb je goed gestudeerd en ken je de stof dan is de kans op slagen groot en zal je niet snel falen. Het falen op een test kan ook duiden op een nieuwe werkomgeving waar je, voor je gevoel, niet goed voorbereid naartoe gaat. Je kunt deze onzekerheid wegnemen door jezelf goed voor te bereiden op een nieuwe situatie.

Betekenis droom over dood, ziekte of sterfte

Een droom over ziekte, sterfte of de dood kan duiden op kwetsing of angst in het dagelijks leven.  Het kan ook duiden op een bepaalde eigenschap die je op het punt staat te verliezen. Het kan ook duiden op een bepaald gemist in jezelf of in een relatie. Een droom over je eigen dood kan duiden op een belangrijke overgang of verandering in je leven.

Betekenis droom over het missen van een vliegtuig

Het missen of het niet op tijd komen voor een afspraak, in een droom kan duiden op een gemiste kans in het dagelijks leven. Misschien kon je in je droom de trein niet op tijd halen, miste je vliegtuig of was je niet op tijd voor de taxi. Dit alles kan duiden op een gemiste kans. Deze gemiste kans heeft zich in het dagelijks leven voorgedaan  je hebt hier spijt van.

Betekenis droom over tanden die uitvallen

Iemand die droomt over het uitvallen van tanden is vaak een ijdel persoon en veel bezig met zijn of haar uiterlijk. Kijk je dagelijks vaak in de spiegel en ben je bang oude te worden, rimpels te krijgen en op den duur een onaantrekkelijk uiterlijk te krijgen? Een droom over het uitvallen van tanden is vaak een bevestiging van deze onzekerheid.

Betekenis droom over vallen of verdrinken

Vallen of verdrinken tijdens een droom kan duiden op een onzekere situatie in het dagelijks leven. Misschien heb je gebrek aan steun in een moeilijke periode in leven. Het verdrinken of vallen tijdens een droom verwijst hiernaar. Misschien zit het op dit moment allemaal niet mee in je leven en heb je het gevoel dat je binnenkort kopje onder gaat. Probeer altijd de draad en weer op te pakken.

Reageer op: "De meest voorkomende dromen; betekenis en uitleg"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk