Boxershort trends lingerie en ondergoed voor mannen

Pastel shorts Pastel shorts

Wat zijn de trends op het gebied van de herenlingerie? Is de boxershort nog altijd hip en trendy? Voor de heren wordt het misschien wel het jaar van de verandering, want naast de strakke boxer komt ook de losse boxer in de mode. Gemaakt van katoen en met een leuke klassieke print of in een effen kleur is een nieuwe trend. Maar er zijn meer trends op het gebied van boxershorts en mannenondergoed. Wat kunnen we in de winkels verwachten en is de Loony Tunes boxershort dan nu eindelijk verdwenen?

De wijde boxer wordt hip en trendy

De wijde boxershort, met een leuk ruitpatroon of in een effen kleur wordt waarschijnlijk helemaal hip en trendy. Bjorn Borg heeft verschillende wijdvallende modellen in hun collectie in een effen kleur, maar ook met een patroon  in de vorm van een ruit. Ook andere bekende merken als Calvin Klein, Esprit, Tommy Hilfiger,  Emporio Armani, Schiesser en Kapart hebben de wijde boxer in hun collectie.

Ook de strakke boxer nog steeds hip

Naast de wijde boxer die de vele merken aan hun collectie toevoegen blijft ook de strakke boxer in de mode. De boxer wordt veelal uitgevoerd in een effen kleur (Bjorn Borg Solids), met een eenvoudig patroon of een geometrisch decor. De band is door de vele merken nog altijd voorzien van het merk, maar wordt meer en meer simplistisch toegepast in het ontwerp van de boxershort. De tijd van de dierfiguurtjes geweest, hier is de grap wel van af. Een boxershort moet bij je passen, goed zitten en je moet je er prettig in voelen.

Eenvoudige patronen of geometrische decors

De kleuren van op het gebied van boxershorts zijn heel divers. In de meeste boxershorts worden niet meer dan drie kleuren gebruikt. Zitten er wel meer kleuren in, dan  zijn dit vaak schakeringen van de al aanwezige kleuren. De effen boxers zijn in alle kleuren te krijgen, maar pastel is nog altijd een trend. Ook boxershorts zijn in deze leuke pasteltinten te koop. Durf jij voor pastel roze te gaan?

Verschillende soorten boxershorts; pasvorm is belangrijk

Er bestaan verschillende soorten boxershorts, met verschillende eigenschappen. Met gulp, zonder gulp. Wijd, strak, kort of juist lang. In alle gevallen is pasvorm belangrijk. Een boxershort die goed zit is van essentieel belang voor een optimaal comfort tijdens het bewegen. Een goede kwaliteit stof kan daarnaast zorgen voor meer bewegingsvrijheid en is vaak huidvriendelijk. Boxershorts van slechte kwaliteit kun je herkennen aan een slechte pasvorm, slechte afwerking en goedkope stofsoorten.

Soorten materialen

Boxershorts worden van verschillende materialen gemaakt. Globaal kun je onderscheid maken in natuurlijke vezels en synthetische vezels. Bekende natuurlijke vezels zijn katoen (Grondstof: plantaardig, vaak de katoenplant) en zijde (grondstof: dierlijk, zijderups) . Synthetische vezels zijn gemaakt van natuurlijke (grondstof: cellulose) of synthetische polymeren (grondstof: aardolie). Natuurlijk vezels hebben vaak de eigenschap dat ze huidvriendelijk zijn en goed luchtdoorlatend zijn.  Stoffen worden vaak samengesteld uit verschillende materialen. Ben je allergisch voor bepaalde grondstoffen lees het label dan goed door of informeer bij de verkoper naar de eigenschappen van de stoffen die zijn gebruikt voor de productie en voorkom irritaties aan de huid. 

Reageer op: "Boxershort trends lingerie en ondergoed voor mannen"

1 Reactie

  • Reactielink Xander Wingens woensdag, 10 oktober 2018 20:28 Geplaatst door Xander Wingens

    Wanneer is dit artikel geschreven?

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk