Menstruatie buikpijn: klachten en steken

Kruik tegen pijn Kruik tegen pijn

Veel vrouwen die in het begin van hun zwangerschap zitten vernemen een soort stekende of zeurende pijn rond de schaambeen/schaambot. De pijn lijkt op het gevoel dat ook wordt vernomen tijdens de menstruatie. Deze scherpe pijn wordt veroorzaakt door een de banden waar de baarmoeder mee vastzit aan het schaambot en de stuit. Deze banden zijn eigenlijk een soort spiertjes. Als de baarmoeder groeit kunnen deze banden overrekt raken. Deze verrekking geeft een naar gevoel dat gevoeld wordt als een scherpe en soms ook zeurende buikpijn. De pijn die je voelt rond het schaambot is eigenlijk helemaal niet zo ernstig als het voelt. De pijn is volkomen onschuldig en je hoeft je in de meeste gevallen ook helemaal geen zorgen te maken. Je kunt, om het vervelende gevoel te verminderen, een lekker warm bad nemen of het bed even opzoeken.

Kramp, steken: heb ik een miskraam?

Vrouwen die in het begin van hun zwangerschap opeens rare steken voelen ter hoogte van de baarmoeder denken al vrij snel aan een miskraam. Straks is er iets mis met het ongeboren kindje wordt er snel gedacht. Natuurlijk is het geen gekke gedachte om te denken aan een miskraam, maar erg voor de hand liggend is het meetstal niet. De pijn of steken die gevoeld worden door het oprekken van de baarmoeder is juist een goed teken. Het oprekken geeft een signaal af dat het kindje aan het groeien is!

Zeurend gevoel: zwangerschap

Veel vrouwen die zwanger zijn hebben met name in het begin van de zwangerschap een raar gevoel in de onderbuik. Dit gevoel (het trekken van de banden) verdwijnt meestal maar komt later in de zwangerschap weer terug aan de zijkant van de buik. Dit zijn de lange banden. Wie een pijn in de onderbuik blijft houden moet altijd even naar de huisarts. De huisarts kan je vertellen of het pijn is dat door de banden wordt veroorzaakt of dat de pijn ergens anders door veroorzaakt wordt. Het kan zijn dat er een infectie heeft plaatsgevonden in de urineleiders, de blaas of ander orgaan. Bij twijfel is het altijd verstandig om je urine en/of het bloed te laten onderzoeken.

Reageer op: "Menstruatie buikpijn: klachten en steken"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk