Wat verdient een klinisch psycholoog?

Salaris! Salaris!

Wat is het salaris van een klinisch psycholoog? Een klinisch psycholoog verdient in Nederland een hoog salaris. De klinisch psycholoog zit aan de top van de psychologie en heeft al heel veel jaren gestudeerd. Een klinisch psycholoog word je na het behalen van de postmaster tot GZ psycholoog en doet veel van de taken die de psychiater ook doet. In de ouderenzorg zijn veel klinisch psychiaters nodig.

Het salaris van een klinisch psycholoog

Een klinisch psycholoog verdient in Nederland tussen de € 5.172 en € 7.361 per maand. De klinisch psycholoog verdient dit salaris in overeenstemming met de schaal van de cao, horende bij de functie. Een klinisch psycholoog werkt meestal bij een ggz instelling en verdient daarom minimaal € 5.172. Toch verdienen klinisch psychologen vaak wel veel meer dan dit bedrag. Dit komt omdat er veel te weinig klinisch psychologen in Nederland zijn, terwijl er wel heel veel vraag is naar deze professional. Veel instellingen zoeken daarom met klem naar klinisch psychologen en bieden een hoog salaris om mensen te trekken naar de instelling.

Salaris van een beginnend klinisch psycholoog

Een beginnend klinisch psycholoog verdient minimaal € 5.615 per maand (bruto). Daar komt uiterarad nog een dertiende maand en vakantiegeld bovenop. Een ervaren klinisch psycholoog verdient veel meer. Elk jaar verdient een psycholoog weer meer, in overeenstemming met de schaal en de trede van de cao. Een klinisch psycholoog niet in loondienst, maar als ZZP'er verdient veel meer per uur. Dit komt doordat de klinisch psycholoog als ZZP'er zelf een uurtarief kan afspreken met de werkgever. Uiteraard zijn er wel grenzen aan de hoogte van het salaris.

Verdient een klinisch psycholoog meer dan een psychiater?

Nee. Een psychiater verdient meer dan een klinisch psycholoog. Het salaris tussen beide beroepen is niet gelijk, maar komt wel in de buurt van elkaar. Een klinisch psycholoog verdient doorgaans wel meer dan een GZ-psycholoog.

Een klinisch psycholoog heeft veel belangrijke taken, maar ontvangt een klinisch psycholoog eigenlijk wel voldoende salaris? Geef ons jouw mening door het reactieformulier onder dit artikel in te vullen.

Laatst aangepast op maandag, 27 november 2017 14:13

Reageer op: "Wat verdient een klinisch psycholoog?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk