Wat verdient een verpleegkundig specialist?

Verpleegkundig specialist Verpleegkundig specialist

Een verpleegkundig specialist zit in de top van de verpleegkunde en ontvangt per maand doorgaans een goed salaris. Wel is er iets vreemds aan de hand met het salaris van de verpleegkundig specialist. Er zijn instellingen die niet hetzelfde bieden. Zo verschilt de schaal van de cao per instelling waardoor het voor de verpleegkundig specialist belangrijk is om vacatures per instelling te vergelijken. Een verpleegkundig specialist verdient maximaal € 5.046 euro bruto per maand.

Het salaris van een verpleegkundig specialist

In Nederland verdient een verpleegkundig specialist minimaal € 3.215 en maximaal € 5.046 bruto per maand. Dit is exclusief een dertiende maand en exclusief vakantiegeld. Er zit een groot gat tussen het minimale wat een verpleegkundig specialist aan salaris kan verwachten en het maximale salaris. Waarom is dat? Een verpleegkundig specialist heeft een unieke functie. Je zou kunnen stellen dat de verpleegkundig specialist in de top van de verpleegkunde zit. Veel taken en handelingen komen overeen met die van de psychiater en klinisch psycholoog. De verpeegkundig specialist werkt daarom ook met topspecialisten en heeft een belangrijke functie in de organisatie. Verpleegkundig specialisten werden doorgaans ingeschaald in schaal 60 van bijvoorbeeld de cao GGZ, echter vindt er steeds vaker een verschuiving plaats naar schaal 65.

Een hoger salaris voor de verpleegkundig specialist

Is het terecht dat verpleegkundig specialisten meer salaris gaan verdienen? De zorgprofessional wordt in Nederland steeds schaarser, en zoals we weten zijn schaarse goederen kostbaar. Het wordt voor instellingen steeds moeilijker om de schaarse verpleegkundig specialist te werven. Vacatures voor de verpleegkundig specialist kunnen daarom maandenlang vacant staan. Dit vraagt om actie. Er zijn instellingen, bijvoorbeeld in de ggz, die een schaal omhoog gaan: van schaal 60 naar schaal 65. Het maximum salaris van een verpleegkundig specialist zal daarom rond de € 5.460 euro bruto per maand liggen.

Vergelijk vacatures met elkaar!

Als verpleegkundig specialist kun je vrijwel overal aan de slag. Je hoeft niet lang te wachten op een mooie aanbieding. Het is daarom raadzaam om ook eens de salarissen met elkaar te vergelijken. Steeds meer instellingen gaan naar schaal 65. Mocht je een leuke baan als verpleegkundig specialist vinden, maar de salarisschaal zit in schaal 60, onderhandel dan voor een hogere schaal.

Een verpleegkundig specialist heeft veel belangrijke taken. Vind jij dat een verpleegkundig specialist voldoende wordt beloond? Laat het ons weten door het reactieformulier onder dit artikel in te vullen.

Laatst aangepast op maandag, 27 november 2017 14:11

Reageer op: "Wat verdient een verpleegkundig specialist?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk