Hoe blaas je een ei uit tijdens Pasen?

Eieren uitblazen Eieren uitblazen

Tijdens het Paasfeest worden er weer veel eieren gehaald. De ei hoort nou eenmaal bij het Paasfeest. Met eieren kun je heel veel leuke dingen doen. Je kunt eieren bijvoorbeeld leuk versieren met verf of met ander materiaal. Eieren moet je wel eerst even leegblazen voordat je ze kunt gebruiken. Een ei leegblazen is niet altijd even makkelijk en veel mensen vragen zich ook altijd weer af hoe het nou precies moet zonder het ei te laten breken. Hoe blaas je een ei uit? Lees hier hoe je een ei makkelijk leeg blaast zodat je het kunt gebruiken tijdens Pasen.

Een ei leegblazen: hoe moet dat?

Een ei wordt bijna altijd wel gebruikt tijdens het Paasfeest. Een van de tradities is het verstoppen van de eieren. De eieren worden vooral buiten het huis verstopt in de tuin. Het is dan erg leuk om tijdens Pasen op zoek te gaan naar eieren. De eieren mag je overal verstoppen. Het leuke is om de eieren ook goed te verstoppen zodat ze niet direct worden gevonden. Tijdens Pasen is het vaak een mooie lentedag zodat het zoeken naar eieren een leuke aangelegenheid wordt.

De eieren die gevonden worden kun je leegblazen. Een leeggeblazen ei kun je vervolgens leuk versieren met bijvoorbeeld verf. Hoe zorg je er echter voor dat de ei nog heel is na het uitblazen? Wat heb je allemaal nodig om een ei op een goede manier uit te blazen?

Prik een gat in een ei

Het is misschien wel te logisch voor woorden: een gat prikken in een ei. Je moet de inhoud er natuurlijk uitkrijgen. Dit doe je door middel van een gat boren in een ei. Let op dat je het gat niet te groot maakt. Het gat mag heel klein zijn. De inhoud van het ei kan er niet zo makkelijk uit komen. Je hebt daarom twee gaatjes nodig. Prik een gat in de bolle kanten van het ei: één aan de onderkant en één aan de bovenkant. Als je twee gaatjes hebt geprikt kun je naar stap twee. 

Een gat prik je met een kleine naald. Je kunt de naald eerst even warm maken zodat het iets makkelijker gaat. Let op dat je het heel voorzichtig doet. Als je iets te hard drukt knapt het ei. Als je te zacht drukt gebeurt er niets. Een eischaal is vrij sterk en stevig. Draai de naald een beetje rond en boor een klein gaatje in het ei.

Een uit leegblazen

Een ei leeglbazen is niet zo moeilijk. Als je twee gaatjes hebt geboord gebeurt er meestal nog niets. De inhoud van het ei blijft gewoon intact. Je moet de inhoud er natuurlijk nog wel uitblazen. Pak een ei vast en blaas in het ei. De inhoud druipt dan langzaam aan de onderkant uit het ei. De inhoud blaas je als het ware door het onderste gaatje van het ei. Blaas heel voorzichtig maar toch hard genoeg. Als je te hard blaast kan het ei aan de onderkant knappen. Als je te langzaam blaast gebeurt er bijna niets. Vang de inhoud van het ei op met een bak. 

Mijn ei is leeg

Als je ei eenmaal leeg is geblazen heb je een ei dat helemaal vrij is van inhoud. Je hebt dus alleen nog maar een schaal over. Met een intacte eischaal kun je leuke dingen maken. Je kunt een paasei heel leuk versieren. Je kunt ook meerdere eieren uitblazen en deze vervolgens aan elkaar rijgen. Een eischaal is heel leuk om te gebruiken als verfdoek. Gebruik vooral verf op basis van acryl. Waterverf werkt niet zo goed op een eischaal. Olieverf is ook niet geschikt want olieverf droogt heel langzaam. 

Paaseieren verven met kinderen

Het is erg leuk om met kinderen eieren te verven. Laat de kinderen de eieren zelf uitblazen als ze oud genoeg zijn. Als ze nog te jong zijn kun je de eieren beter zelf even uitblazen. Zorg dat je geen rauw ei in je mond krijgt. Een ei kan besmet zijn met salmonella. De benodigdheden voor een leuke Paasei zijn:

  • Eieren
  • Verf op acrtylbasis 
  • Penseel
  • Naald
  • Bakje om de inhoud van het ei op te vangen

Veel plezier met het verven van de Paaseieren!

Laatst aangepast op maandag, 20 november 2017 13:08

Reageer op: "Hoe blaas je een ei uit tijdens Pasen?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk