Telegram: kosten, veiligheid en privacy

Ouderwets? Ouderwets?

Telegram is een applicatie voor de telefoon en is een alternatief voor WhatsApp. Telegram is in een zeer korte tijd heel populair geworden. De overname van WhatsApp door Facebook heeft de populariteit van Telegram flink doen toenemen. De applicatie is in korte tijd één van de meest gedownloade applicaties geworden. Wat is Telegram precies, hoe moet je Telegram downloaden en installeren en wat kost Telegram? Hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van Telegram en zijn persoonlijke gegevens wel goed beschermd? Lees hier over privacy en Telegram.

Telegram: messenger applicatie

Net als Whatsapp biedt Telegram de mogelijkheid om berichten te versturen via het internet. Je kunt korte berichten typen en deze verzenden naar iemand anders met Telegram. De mogelijkheden van Telegram komen in zeer grote lijnen overeen met de mogelijkheden van Whatsapp. Voor Whatsapp en Telegram hadden mensen de mogelijkheid om te smssen. Een sms (short message service) is in zeer korte tijd verdreven door berichten sturen via het internet. Whatsapp is de meest gebruikte applicatie om berichten te sturen. Komt er een einde aan de dominantie van Whatsapp. Neemt Telegram het stokje over?

Whatsapp is overgenomen door Facebook

De populaire applicatie Whatsapp is in februari 2014 overgenomen door Facebook voor een bedrag van 19 miljard euro. Nu Facebook eigenaar is van Whatsapp maken gebruikers van Whatsapp zich zorgen over privacy en veiligheid. Wat gaat Facebook doen met de gegevens van mensen? Wat gaat Facebook doen met de privacy en veiligheid? Komt mijn nummer nu online op Facebook? Mensen weten niet waar ze aan toe zijn en stappen massaal over naar het alternatief: Telegram.

Veiligheid van Telegram

Telegram is niet van Facebook. Mensen weten niet waar ze aan toe zijn nu Facebook eigenaar is van Whatsapp. Hoe zit het met het privacybeleid van Facebook? Krijgt Facebook mijn telefoonnummer nu in handen? Telegram biedt een alternatief. Telegram is gemaakt door twee Russische broers. De gebroeders Durov zijn ook de ontwikkelaars van het Russische VKontakte (een alternatief voor Facebook).

Verschil Telegram en WhatsApp

Het verschil tussen Telegram en Whatsapp is minimaal. Natuurlijk is het uiterlijk van de twee applicaties wel anders. De werking is vrij gelijk en de functies komen veel overeen. Een groot verschil tussen WhatsApp en Telegram is het gebruik van de emoticons (die bij WhatsApp) anders zijn en de zogenaamde self-destruct functie van Telegram. Het is bij Telegram mogelijk om berichten te sturen die na 5 seconden zichzelf verwijderen. De berichten vernietigen zichzelf dus. Whatsapp heeft deze functie nog niet. 

Wat kost Telegram?

Telegram is kosteloos. Het is mogelijk om de applicatie zowel op Android toestellen als op iPhone toestellen te downloaden. Op Apple toestellen is Telegram één van de meest gedownloade applicaties. Op Android toestellen is dat niet het geval. Het kan zijn de Telegram in de toekomst wel geld gaat kosten. Hoe het beleid precies zal zijn is niet duidelijk. Voor zover bekend is Telegram kosteloos.

Installeren van Telegram

De applicatie is te downloaden via de App Store van Apple en via Google Play van Android. Het is heel makkelijk om de applicatie te downloaden. Via een aantal klikken is het downloaden gelukt. Na het installeren is het mogelijk om berichten te sturen naar contacten die de applicatie ook hebben gedownload. Men kan berichten sturen naar binnenlandse en buitenlandse gebruikers. De berichten worden versleuteld verstuurd via het internet.

Reageer op: "Telegram: kosten, veiligheid en privacy"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk