Natuurlijk middel tegen vlooien in tapijt: vlooien bestrijden!

Vlooien zitten hier graag! Vlooien zitten hier graag!

Vlooien zijn erg vervelend, maar hoe kun je dit ongedierte bestrijden? Vlooien kun je op verschillende natuurlijke manieren proberen te bestrijden. Vaak zijn deze oplossingen goedkoper en milieuvriendelijker dan de aangeboden, vaak chemische, producten in de winkel. Vlooien bestrijden is vaak nodig als er sprake is van een vlooienplaag, maar het kan ook goed zijn je huis preventief te ontdoen van eventuele eitjes. larven en vlooiennesten. Op deze manier voorkom je een eventuele vlooienplaag. Vlooien kunnen erg hardnekkig zijn en moeilijk te bestrijden, vaak zijn meerdere reinigingen nodig om je huis weer volledig vlovrij te krijgen.

Vlooien op een natuurlijke manier bestrijden: doe het zelf

Vlooien kun je bestrijden met een van de honderden, misschien wel duizenden aangeboden producten, maar je kunt ook zelf proberen de vlooien te bestrijden. Deze methodes zijn vaak milieuvriendelijker dan de aangeboden chemische middelen in de winkel. Daarnaast heb je de benodigde spullen om de vlooien te bestrijden vaak al in huis. Tips om vlooien te bestrijden in huis, vloerbedekking en tapijt.

Vlooien vangen en verdrinken

Vlooien kun je vangen/bestrijden met een bord, een kaarsje, water en afwasmiddel. Vul het bord met water en voeg hier een beetje afwasmiddel aan toe. Je plaatst het diepe bord met water en afwasmiddel op de plek waar de vlooien zich bevinden. In het mdden van het bord plaats je een kaarsje. (Je kunt ook een lamp op het bord richten.) Vlooien komen op licht af dus de kamer moet donker zijn om de vlooien te lokken en te vangen. Doe de gordijnen dicht en het kaarsje (of de lamp) aan. De vlooien worden nu naar het licht ''getrokken'' en springen in het water. Door het afwasmiddel kunnen de vlooien niet ontsnappen en verdrinken. Wil je snel veel vlooien vangen en doden dan kan deze methode zeer effectief zijn. Helaas blijven de eitjes bij deze methode wel bestaan... Deze eitjes komen op den duur uit waardoor de methode moet worden herhaald.

Vlooien vangen met de elektrische vliegenmepper

Met een elektrische vliegenmepper kun je niet alleen vliegen en spinnen doden, maar ook vlooien. Hoe? Doe het licht uit en wrijf met de elektrische vliegenmepper plat over de grond. Door de aanraking met de vliegenmepper springen de vlooien omhoog tegen de elektrische draden van de vliegenmepper. Kleine oplichtingen geven aan dat de vlooien worden gedood. Gebruik een elektrische vlooienmepper nooit op je hond of kat.

Mottenballen tegen vlooien

Mottenballen (kamferbollen) schijnen goed te werken tegen vlooien. Strooi verpulverde ballen langs de randen van de vloerbedekking. Vlooien hebben een enorme hekel aan deze stof en gaan dood. Strooi ook verpulver mottenballen over het tapijt als je op vakantie gaat. Dit voorkomt dat als je bij terugkomst van je vakantie wordt verrast door een vlooienplaag. Vaak stofzuigen en enkele mottenballen in de stofzuigerzak voorkomt verdere verspreiding van de vlooien.

Hoe herken je vlooien in huis?

Vlooien herken je vrij snel:

  • Jeukende bultjes op huid
  • Huisdieren die krabben
  • Kriebelende beestjes op benen (Vlooien springen vaak bij (blote) benen omhoog.)
  • Kleine zwarte springende beestjes

Begin altijd direct met bestrijden

Om verspreiding van vlooien te voorkomen moet altijd direct actie worden ondernomen! Wacht niet af, vlooien verspreiden zich razendsnel en kunnen het gehele tapijt gaan bewonen. Het kan voorkomen dat eitjes achterblijven in het tapijt, deze eitjes komen op een later tijdstip uit. Pas als de laatste pop is uitgekomen is je huis vrij van vlooien. Blijf dus actief bestrijden en voorkom een nieuwe uitbraak van vlooien in huis. 

Laatst aangepast op maandag, 06 maart 2017 14:20

Reageer op: "Natuurlijk middel tegen vlooien in tapijt: vlooien bestrijden!"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk