Haar oplichten/blonderen zonder dat het gebleekt lijkt?

Blond haar Blond haar

Ga jij nu ook eens een keer voor blond haar? Veel mensen dromen van die mooie blonde lokken maar durven het ook niet echt aan. Straks wordt het haar nog rood, geel of nog erger: oranje! Het haar ontkleuren vergt enige kennis maar met een beetje wil heb je het zo voor elkaar. Uiteraard moet je er wel even voor gaan zitten. Je kunt naar de kapper om het haar te ontkleuren, maar je kunt het ook gewoon thuis doen. Hier vind je tips om het haar op een mooie manier te laten oplichten of te blonderen zonder dat het straks op een lelijke manier gebleekt lijkt. Onthoud: blonds have more fun!

Haar oplichten: blond haar

Veel mensen willen graag het haar op een mooie manier oplichten zonder dat het overdreven geblondeerd lijkt. Blond haar is mooi maar dat is wel een moeilijk klus. Het kan al snel oranje of geel worden. Haar dat op een verkeerde manier is geblondeerd kan ook droog en dof worden. De glans kan snel verloren gaan waardoor het haar dood en onverzorgd lijkt. Hoe maak je het haar mooi blond? Hoe kun je het haar op een subtiele manier oplichten zodat het haar ook gezond blijft en de glans blijft houden?

Het haar blonderen met een shampoo

Misschien vraag jij je ook wel eens af of het nou echt werkt om met shampoo je haar een tintje lichter te maken. Werken die shampoos eigenlijk wel? Misschien heb je al eens een flesje gekocht om het gewoon maar eens te proberen. Er wordt vaak wel geclaimt dat het haar lichter wordt. Soms een paar tinten. Meestal valt het resultaat behoorlijk tegen en zie je eigenlijk niks van haar dat geblondeerd is. Het haar kan wel meer glans krijgen. Er zijn verschillende merken shampoo die het haar kunnen oplichten: 

  • Guhl
  • Huismerken (denk aan kruidvat en etos)
  • Nivea
  • Andrélon
  • John Frieda

Het duurste merk uit dit rijtje is John Frieda. Shampoo dat het haar moet oplichten is ongeveer 5 tot 10 euro. De huismerken zijn uiteraard een stuk goedkoper. Zijn de huismerken ook minder goed van kwaliteit?

Het haar oplichten met citroen

Een van de oudere technieken is het haar blonderen met citroen. In citroen zit een zuur (dat weet iedereen natuurlijk) die het haar kan blonderen of oplichten. Let wel dat het haar erg blond kan worden, zeker in combinatie met uv licht (zonlicht). De warmte van de zon kan het blonderingsffect versnellen. Citroen kan haar blonderen, maar het kan het haar ook extreem uitdrogen. Hoe je het haar op een verantwoorde manier laat oplichten met citroen lees je hier: haar blonderen met citroensap.

Het haar oplichten met kamille

Je kunt het haar ook een tintje lichter maken met de effecten van kamille. Het is een techniek van vroeger. Een aftreksel van kamille kan het haar tevens glans geven. Ook wordt het haar sterk en glad. Hoe je het haar mooi blond maakt met kamille lees je hier: haar oplichten met kamille en kamillethee.

Haar blonderen vergt enige kennis

Zwart haar blonderen: goed idee?

Misschien heb je wel eens het idee om je haar te blonderen terwijl je van nature een zeer donkere haarkleur hebt. Misschien heb je van nature wel zwart haar? Is het dan ook mogelijk om je haar op een verantwoorde manier zelf te blonderen of moet je dan naar de kapper. Uiteraard kun je alles wat de kapper doet zelf ook wel. Althans, het gaat dan vooral om het ontkleuren en kleuren van je haar. Zwart haar is prachtig, echter vergt het wel enige kennis om zwart en donker haar mooi blond te krijgen. Vaak wordt het haar niet blond maar geel of oranje. Soms kan het rood worden. Het kan ook roze opschijnen. 

Ontkleuren van zwart haar

Donker haar moet je altijd eerst goed ontkleuren. Dit betekent dat het pigment eerst uit je haar moet. Wie het haar gaat blonderen wil sowieso dat het pigment wordt verwijderd. Je kunt natuurlijk agressieve methoden gebruiken maar die geven vaak niet het resultaat dat je wilt. Het ontkleuren van zwart haar duurt lang en moet voorzichtig worden uitgevoerd. Een blonderingsshampoo werkt niet om donker (zwart of donkerbruin) haar blond te krijgen. Je moet dan echt gaan werken met peroxide.

Laatst aangepast op maandag, 26 maart 2018 17:45

Reageer op: "Haar oplichten/blonderen zonder dat het gebleekt lijkt?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk