Leuke kerstballen: kersttrends

Mooie kerstdecoratie Mooie kerstdecoratie

Kerst is voor veel mensen misschien wel de leukste tijd van het jaar. Tijdens kerst komt familie bijelkaar en gaan we gezellig met z'n allen thuis eten of de deur uit en eten in een goed restaurant. Tijdens kerst is het altijd hopen op mooie besneeuwde paden en daken. De witte kerst is wat we eigenlijk allemaal wel graag willen. Het geeft net dat beetje extra kerstgevoel. Een mooie kerstboom is ook niet meer weg te denken. Elk jaar zijn er nieuwe kersttrends te ontdekken. Soms gaan we voor de nostalgische boom met veel ouderwetse ballen en slingers. Andere jaren gaan we juist voor modern en futuristisch. Welke mooie kerstballen koop je dit jaar?

Mooiste kerstballen

Kerstballen zijn er in alle soorten en maten. De leukste kerstballen zijn de ballen die veel sfeer geven in je huis en inrichting. Het is natuurlijk altijd even afwachten welke kant de trends gaan met kerst. Past de trend helemaal in mijn bestaand interieur of is het juist een trend dat beter in een showroom past. Sommige kersttrends zijn strak en modern. Deze trends proberen de kerst in een nieuw en modern jasje te stoppen. Mooie en glimmende kerstballen zien we dan vaak. Meestal is er sprake van veel bling bling en glimmende objecten. 

Nieuwe kerstballen

Zijn die nieuwe kerstballen eigenlijk wel gezellig? De ouderwetse kerstballen kenmerken zich als de kerstballen zoals we ze van de oude kerstverhalen kennen. Grote en gekleurde ballen van glas. Deze kerstballen zijn vaak handgeblazen en kennen de mooiste kleuren. Vaak is er dan ook een decor te zien. Je moet dan denken aan een boerderij of een kerststal. Deze ouderwetse kerstballen geven vaak een zeer authentiek gevoel en maken de huiskamer direct enorm gezellig. Vergeet ook niet de piek. Een ouderwetse piek is van hout of glas. Soms zie je ook een ster als piek.

Lampjes in de kerstboom

Vroeger had niet iedereen elektriciteit en moest men uitwijken naar kaarsjes. De kerstboom was rijkelijk versierd met de mooiste kaarsjes die helder en gezellig fonkelden in het donker. Tegenwoordig worden er natuurlijk geen kaarsen meer gebruikt. Een kaars is enorm brandgevaarlijk, zeker wanneer je gebruik maakt van een kunstboom. Nieuwe lampjes bestaan uit LED verlichting. Deze zuinige lampjes kun je ook dimmen zodat er een gezellige sfeer ontstaat. 

Kerstballen van hout?

Er bestaan ook kerstballen van hout. Eigenlijk zijn het geen ballen maar hangers. De meest voorkomende vormen zijn sterren en platte schijven. Op een schijf kan bijvoorbeeld een gezellig decor geschilderd zijn. Mooi houten hangers geven de boom een natuurlijker uitstraling. Let wel dat deze houten kersthangers vaak erg mooi lijken in de winkel maar een beetej wegvallen in de boom. De boom is immers groen. Een houten kersthanger valt dan niet zo goed op met een groene achtergrond.

Kerstballen trends

Dit jaar zien we vooral ballen met pastel tinten. Deze pastelkleurige kerstballen passen in veel interieurs maar let wel op dat de kerstboom snel een beetje saai kan lijken als je teveel pastel gebruikt. Er zijn dit jaar ook veel ballen verkrijbaar die bijzondere vormen hebben gekregen. Denk bijvoorbeeld aan een kerstbal met een kikkervorm of een hertenvorm. Deze nieuwe ballen zijn eigenlijk helemaal geen ballen meer maar kun je beter omschrijven als boomhangers. De boom kan snel rommelig en onoverzichtelijk lijken als je teveel van deze bijzondere hangers in je boom plaatst. Let dus goed op dat je niet teveel koopt.

Laatst aangepast op zondag, 05 november 2017 14:09

Reageer op: "Leuke kerstballen: kersttrends"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk