Geel haar blond maken: blonderen

Vergeeld haar Vergeeld haar

Haar dat net geblondeerd is kan een beetje geel of oranje opschijnen. De gele/oranje gloed is vaak niet mooi en is voor veel mensen ook niet het gewenst resultaat. Mooi blond haar is haar waar de rode pigmenttinten zoveel mogelijk uit zijn verwijderd of zijn gemaskeerd. Wanneer je het haar blondeert maar het mengsel niet lang genoeg laat inwerken maak je kans op geel haar. Een gele gloed in het haar kun je uit het haar verwijderen, al gaat het niet altijd even makkelijk. Wat moet je doen om het haar weer mooi blond en fris te krijgen? Hoe verwijder je de gele gloed uit het haar en maak je het haar prachtig blond?

Gele gloed uit het haar verwijderen

Een gele gloed krijg je in het haar als je een blondeermengsel niet lang genoeg in het haar hebt laten zitten. Het haar is dan nog niet volledig geblondeerd. Haar dat wel lang genoeg is geblondeerd zal mooi blond worden. Haar dat veel te lang is geblondeerd kan erg wit raken. Het haar kan zelfs enorm beschadigen bij een blondeer poging.

Wanneer wordt mijn haar geel?

Mensen die het haar blonderen lopen altijd risico om met een gele coupe door het leven te gaan. Met name mensen die van nature donker haar hebben lopen meer kans om geel haar te krijgen. Dit komt doordat het wat moeilijker is om donker haar blond te krijgen. Je moet altijd goed kijken naar de natuurlijke pigmenttinten van het haar. Als je veel rood pigment hebt (pigment dat een rode kleur veroorzaakt) kan het zijn dat je haar snel rood opschijnt. Het haar blondeert altijd op een bepaalde manier. Eerst wordt het haar roodachtig, en daarna geel. Als laatste wordt het haar wit.

Is naar de kapper beter?

Van nature donker haar

Als je van nature donker haar hebt (donkerbruin/zwart) dan is blonderen een lastige klus. Je kunt het dan beter bij een kapper laten doen. De kapper kan dan precies bepalen welke mengsel jij nodig hebt en vooral hoe lang het blondeerproces moet duren. Als je thuis aan de slag gaat moet je het blondermengsel ook langer in het haar laten zitten dan bijvoorbeeld het geval is bij donkerblonde mensen of mensen met lichtbruin haar. Het haar kan altijd snel rood of geel worden.

Mijn haar is geel: wat nu?

Als je eenmaal geel haar hebt moet je actie onderneme. Geel haar is natuurlijk niet mooi. De gele gloed verwijder je door bijvoorbeeld gebruik te maken van een shampoo. Een speciaal shampoo is zilvershampoo. De blauw/paarse emulsie zorgt ervoor dat de gele gloed minder wordt. Laat de shampoo wel erg lang intrekken onder de douche zodat het haar de shampoo goed op kan nemen. Het is ook mogelijk om je haar opnieuw te blonderen. Je moet dan wel rekening houden met het feit dat je haar snel kan beschadigen.

Haar blondeerspray

Je haar blonderen kan ook met een spray. Zo'n spray wordt haar blondeerspray genoemd en zorgt dat je haar een teint lichter wordt. Let wel op dat je het product niet gebruikt als je van nature donker haar hebt. Je zult zien dat het haar op de plekken waar je sprayt zal opschijnen. Vaak worden de plekken dan rood of geel (en niet blond). In sommige gevallen kan het ook oranje worden. Wees dus zeer voorzichtig met haar blondeerspray en gebruik het liever alleen maar als je van nature blond bent en je highlights wilt of als je haar geblondeerd is. Je haar wordt wel droog van dit product dus verzorg je haar goed.

Citroen en blonderen

Als je een gele gloed in je haar hebt gekrgen van verkeerd blonderen kun je ook citroenen gebruiken om het haar lichter te maken. Natuurlijk is dit een beetje een omslachtige manier maar wel één die werkt. Koop citroenen en smeer het sap in je haar. Het sap, extreem zuur, maakt je haar blond. Als je met het sap in de zon gaat zitten wordt het proces extreem versneld. Het haar kan extreem blond worden als je citroensap gebruikt. Houd er wel weer rekening mee dat het haar droog wordt van de zuren. Verzorg je haar met een rijke haarmasker als je het haar hebt aangetast met zuren van bijvoorbeeld een citroen.

Laatst aangepast op dinsdag, 01 november 2016 01:07

Reageer op: "Geel haar blond maken: blonderen"

4 reacties

 • Reactielink Marianna woensdag, 06 maart 2019 08:55 Geplaatst door Marianna

  Ik had geel oranje haar naar blunderen toen nog keer geblondeerd nu zijn het 3 kleuren geel oranje en wit /grijs dus zilvershampoo gebruikt en nu worden de kleuren nog erger wit grijs geel oranje hoe kan ik dit oplossen help !!!

 • Reactielink Bianca dinsdag, 09 oktober 2018 19:01 Geplaatst door Bianca

  Een goeie toner is inderdaad onmisbaar als je je haar hebt geblondeerd. Met een blauwe toner haal je oranje ordertonen weg en een paarse toner werkt tegen gele ondertonen. Kijk zeker eens naar de Wella T18 en Wella T14, dat zijn toners die je makkelijk thuis kan gebruiken.

 • Reactielink gerda dinsdag, 03 april 2018 15:09 Geplaatst door gerda

  Hallo,

  Hoe lang moet het citroensap erin zitten als je niet in de zon zit?

 • Reactielink Regelink donderdag, 24 augustus 2017 17:34 Geplaatst door Regelink

  Haar geblondeerd geel nu ziverjampho gedaan as blond nog gele gloed

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk