Haargroei versnellen; hoe laat je haar sneller groeien?

Snelgroeiend haar Snelgroeiend haar

Misschien ben je net bij de kapper geweest en heb je spijt, je vindt je haar te kort geworden! Help! wat nu? Je wil zo snel mogelijk je oude haarlengte weer terug. Om je haargroei te stimuleren moet je, je haar goed verzorgen. Verschillende tips kunnen je helpen je haar snel weer op de oude lengte te krijgen. Snel weer mooi, lang en gezond haar door vitamine B of D. Of masseer de hoofhuid om de haarzakjes te stimuleren en laat je haar, zo snel mogelijk, weer zijn oude lengte terugkrijgen.

Hoe kun je haar sneller laten groeien?

De volgende tips kunnen je helpen je haargroei te stimuleren. Combineer de verschillende tips voor een nog beter resultaat.

Vitamine D goed voor je haar

Zon goed voor je haar; vitamine D

De zon kan goed helpen om je haargroei te stimuleren. De reden hiervan is dat zonlicht de aanmaak van vitamine D regelt. Vitamine D heeft een positieve werking op de haargroei. Vitamine D kun je dus zelf aanmaken door lekker veel in de zon te zitten, maar de vitamine is ook in pil vorm verkrijgbaar. Misschien is dit in de zomer niet noodzakelijk, maar in de winter als je veel binnen zit, is een beetje extra vitamine D geen overbodige luxe. De tabletjes kosten je ongeveer 10 euro voor 200 stuks.

Veel kammen voor sneller groeiend haar?

Misschien niet meer haar, maar je haar kan er wel sneller door gaan groeien. Het kammen stimuleert de haarzakjes, waardoor deze actiever worden. Ga niet overdreven veel kammen, dit  beschadigd het haar meer dan dat het sneller gaat groeien. Ongeveer twee keer per dag kammen is voldoende.

Proteïnes; ei in je haar

Proteïnes zijn belangrijk voor de opbouw van je haar. Heeft je lichaam onvoldoende proteïnes ter beschikking dan gaat de haargroei achteruit, wordt het haar droog en dof van kleur. Proteïnes zitten in voeding, maar een goed proteïne haarmasker kan je haar ook snel in een betere conditie krijgen en de haargroei stimuleren.  Je kunt ook zelf een proteïne masker van eieren, dit is niet moeilijk.

Recept voor een eieren-proteïne-haarmasker

 • 1 ei (voor de proteïnen)
 • 1 theelepeltje olijfolie (maakt je haar lekker zacht)
 • 1 theelepeltje honing (zorgt voor goed gehydrateerd haar)

Meng alles door elkaar tot een gladde massa. Masseer het mengsel in vochtig haar en laat het ongeveer 30 minuten intrekken. Je krijgt nu een goede boost en dit stimuleert de haargroei, spoel het mengsel na de inwerktijd uit met koud water, warm water doet het ei stollen.

Wil je de proteïnen van binnenuit aan je haar voeden? Eet dan eens een goede proteïne bron. Voedingsbronnen met veel proteïnes zijn onder anderen: melk, eieren, vlees, bonen en vis.

Aloë Vera: wondermiddel?

Aloë Vera is een plant die in veel cosmeticaproducten wordt verwerkt. Aloë Vera bevat veel mineralen, proteïnes en vitamines. Gebruik Aloë Vera in je haar om haargroei te stimuleren.

Naast vitamine D ook vitamine B

Naast dat vitamine D goed is voor je haar kun je ook nog gebruik maken van de goede werking van vitamine B. Vitamine B kun je slikken in pil vorm, maar je kunt het ook eten. Voedingsbronnen waar veel vitamine B in zit zijn onder anderen:  melk, graan, ei, paddenstoelen, noten, en gedroogde vruchten. In het algemeen zit in vlees en zuivelproducten veel vitamine B.

Massage van de hoofdhuid; stimuleer je haarzakjes

Een massage is niet alleen erg lekker en rustgevend. Een massage van de hoofdhuid heeft als positieve bijwerking dat het de haarzakjes stimuleert. De verbeterde doorbloeding zorgt tevens voor een goede aanvoer van bouwstoffen en een snellere haargroei. Voor een goede werking masseer je de hoofdhuid meerdere keren peer dag. Je kunt je hoofdhuid zelf masseren, maar soms is het beter dit door iemand anders te laten doen. Het gebruik van een massagehulpmiddel kan het effect vergroten. Denk maar eens aan speciale massageborstels, stimulerend voor de hoofdhuid en minder belastend voor de handen.

Weg met de föhn, stijltang en krultang

Haarstijlapparaten brengen vaak veel schade toe aan het haar. Beperk het gebruik dan ook. Het haar wordt dof en brokkelig en zal afbreken, in plaats van langer groeien! Voorkom beschadigingen zodat het haar zich niet onnodig hoeft te herstellen. Natuurlijk hoef je niet alle apparaten gelijk in de prullenbak te gooien, maar het is altijd goed je er bewust van te zijn wat voor schade het aanricht.

Fenegriek; haargehiem

Fenegriek is een kruid dat in over de hele wereld, in verschillende haargroeimiddelen, wordt gebruikt om het de haargroei te stimuleren. Fenegriek wordt soms omschreven als een echt wondermiddel. Je kunt het zelf makkelijk toepassen door je haar uit te spoelen met water waarin fenegriek-zaakdpoeder is uitgekookt. Fenegriek kun je vaak gewoon in de supermarkt kopen op de kruidenafdeling.

Reageer op: "Haargroei versnellen; hoe laat je haar sneller groeien?"

2 reacties

 • Reactielink Anneke maandag, 18 september 2017 07:34 Geplaatst door Anneke

  ik heb fenegriek poeder gekocht bij DA drogist.
  ik heb olie gemaakt met 2 eetlepels fenegriek. arganolie. kokosolie en olijfolie. daarbij nog 3 teentjes geperste knoflookteentjes. dat in een jampotje gedaan. ik breng het met een haar verfkwast aan op de hoofdhuid. masseer het in. ga 4 minuten op de kop staan. (inversion method) 2 uur in laten trekken met een douchekapje en een handdoek. geloof het of niet. ik heb het 2x gebruikt, mijn haar is in 1 week 1.5 gegroeid.

 • Reactielink Amneke woensdag, 16 augustus 2017 21:05 Geplaatst door Amneke

  Ik heb alle supermarkten gehad. Nergens fenegriek te koop. Behalve G&W winkel. Ik mengt genegriekkorrels door de kokosolie. Ik smeer het in mijn haar. Masseer mijn hoofdhuid. En ga 4 minuten op de kop hangen. Inversion method. En laat het een paar uur intrekken. Wassen en stylen. Klaar.

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk