Revita shampoo: ervaringen, review en resultaat

Voorkom haaruitval Voorkom haaruitval

De meeste mannen krijgen vroeg of laat te maken met veelvuldig haaruitval. Dit betekent dat er meer haren uitvallen dan normaal is. Plekken waar veel haarverlies heeft plaatsgevonden worden kalend. Er zijn op de markt veel shampoos die de meeste wilde en exotische resultaten claimen. Sommige beweren zelfs dat het haar weer teruggroeit. Andere merken houden het discreter en richten zich vooral op een gezonde hoofdhuid en glanzende (overgebleven) haren. Wat valt er te zeggen over Revita shampoo? Werkt het echt. Kan Revita zorgen voor meer haar en een voller haardos? Wat kunnen mannen verwachten van het merk Revita, wat zijn de resultaten en wat zijn de ervaringen?

Wat is haaruitval?

Haaruitval is niets meer dan het uitvallen van de haren. Haren hebben een bepaalde cyclus. De haren groeien, blijven daarna in een soort rustfase en vallen op en den duur uit. De haarwortel valt niet uit. De haarwortel kan er uiteindelijk weer voor zorgen dan er een nieuwe haar groeit. Als de haar is uitgevallen groeit er uit de haarwortel weer een nieuw haar. Dit proces herhaalt zich ongeveer twintig keer. Een haar blijft ongeveer 3 jaar lang in de rustfase. Dit betekent dus dat bij de meeste mensen een volle haardos mogelijk zou kunnen zijn tot de zestigste levensjaar. Er zijn echter ook mensen die veel eerder last krijgen van kaalheid en kalende plekken. De haren van deze mensen (meestal mannen) vallen eerder uit dan de normale drie jaar.

Iemand van 20 kan al haaruitval hebben 

Waarom krijg ik nou juist kale plekken?

Niet iedereen krijgt automatisch kalende plekken. Er zijn mannen die helemaal geen kalende plekken krijgen en op hoge leeftijd nog een volle haardos hebben. Bij deze mannen zijn de haren dus niet vroegtijdig uitgevallen. Er zijn ook mannen van in de twintig die al last krijgen van extreme haaruitval en zelfs kalende plekken. Denk bijvoorbeeld aan de plekken bij de slaap (de inhammen) en de kruin. Deze jonge mannen vragen zich vaak af waarom nou zij juist kale plekken krijgen en hun leeftijdsgenoten niet. 

Genen zijn heel belangrijk

Een zeer belangrijk element vind je terug in de lichaamscellen. Het zijn de genen die verantwoordelijk zijn of jij wel of niet kaal wordt. Kijk eens naar je familie. Zijn de mannen allemaal al kaal of kaal aan het worden? De kans is dan zeer groot dat ook jij vroegtijdig kaal wordt. Het zijn niet alleen genen die voor de inhammen kunnen zorgen. Ook stress en slechte voeding kan leiden tot vroegtijdige kaalheid. Stress zorgt met name voor dunner haar op alle plekken. Als we het hebben over genetische kaalheid zien we dat juist vaak terug bij de inhammen en bij de kruin. 

Waarom wordt men kaal?

Een belangrijke ontdekking is het hormoon DHT. Dit hormoon wordt ook wel dihydrotestosteron genoemd. Receptoren op de haarwortel kunnen dit hormoon aantrekken waardoor er een soort bindweefsel ontstaat bij de haarwortel. Dit bindweefsel is geen goed teken. Het zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding naar de haarwortel slechter wordt. Een minder goede doorbloeding betekent minder voedingsstoffen naar de haarwortel. Uiteindelijk zal de haar, die uit de haarwortel groeit, een dun en klein haartje worden die snel en makkelijk breekt. Sommige haren breken af op het moment dat ze uit de huid groeien. 

 • Receptoren trekken hormonen aan
 • Dit hormoon heet DHT (dihydrotestosteron)
 • Het hormoon veroorzaakt bindweefsel
 • De haarwortel krijgt onvoldoende bloed en dus weinig voedingsstoffen
 • De haar die uit de wortel wil groeien is dun, futloos en zwak

Hoe blokkeer ik de receptoren?

Als receptoren bij de haarwortel het hormoon aantrekt, hoe blokkeer ik dan die aantrekkingskracht? Vergeet het maar. Het is niet mogelijk om het hormoon te blokkeren. Met bepaalde medicijnen kan er van binnenuit echter wel het één en ander gebeuren. Sommige medicaties tegen haaruitval en kaalheid werken op het hormoon DHT. Deze medicijnen kunnen echter wel een aantal vervelende bijwerkingen hebben en zijn ook alleen maar op doktersrecept verkrijgbaar bij de apotheek. 

Ik ga lekker veel vitaminen slikken: helpt dat?

Vergeet het maar. Als er eenmaal bindweefsel om de haarwortel zit kunnen voedingsstoffen niet bij de haarwortel komen en zal het haartje dus zwak en futloos blijven. Tevens zal het haartje vroegtijdig afbreken. In veel gevallen groeit er geen haar meer uit de hoofdhuid. Vitaminen zijn echter wel belangrijk voor een sterke haardos. Deze vitaminen moeten dus wel bij de haarwortel kunnen komen. Bij mensen met kaalheid (alopecia androgenetica) is dat vaak niet meer mogelijk. 

Hoe werkt Revita dan?

Als er gebruik wordt gemaakt van Revita shampoo zul je niet een volle haardos krijgen zoals je die heel vroeger had. Revita kan wel een verandering veroorzaken. De vraag is natuurlijk of de verandering dusdanig groot is dat je verschil merkt. Wat zijn de ervaringen met de shampoo en is het de moeite waard? Als eerste kan Revita de hoofdhuid op een milde wijze schoonmaken. Een schone hoofdhuid betekent een betere conditie van het haar. Tevens kan de shampoo het haar een beetje dikker maken. Het dikker worden van de haren geeft het idee dat er meer haren zijn en er dus een vollere haardos is. Natuurlijk zijn er niet opeens meer haren bijgekomen als je Revita shampoo gebruikt. Mensen die het product gebruiken waarderen het echter wel dat de haardos dikker is geworden met meer massa en meer volume. 

Mijn haren zijn al weg: wat nu?

Om haarverlies tegen te gaan is het dus mogelijk om speciale shampoos te gebruiken die de haren verzorgen en de haren in een betere condite te brengen. Wat als er al heel wat haren zijn verdwenen? Wat als de inhammen al zichtbaar zijn en wat als de zichtbare kruin zich aan het uitbreiden is? Er zit eigenlijk niet heel veel op dan de kaalheid accepteren. Het is altijd wel mogelijk om haartransplantatie te overwegen. Kleine haren worden dan getransplanteerd naar de kalende plekken. Het is een zeer delicaat (en kostbaar) proces en er wordt haar voor haar getransplanteerd. Andere mogelijkheden zijn:

 • Overweeg een mooie pruik
 • Denk aan hoofddeksels (een pet of een muts)
 • Het haar volledig afscheren met een scheermes
 • Gebruik vezels om het haar (of overgebleven haren) dikker te doen laten lijken

Negatieve punten van Revita shampoo?

Mensen die haarverlies constateren kunnen het beste beginnen met een shampoo speciaal tegen vroegtijdig haarverlies. Verwacht geen wonder. Toch kan een speciale shampoo wel bijdragen aan een betere condite van het haar. Revita shampoo is duurder dan een shampoo die niet speciaal is gemaakt om haarverlies tegen te gaan. Mensen betalen dus meer. Zijn er nog meer negatieve punten?

 • Bij veelvuldig gebruik kan het haar droog worden
 • Als je stopt met Revita vallen de haren weer op een normaal tempo uit
 • Het wordt aangeraden om de conditioner van Revita te gebruiken die ook weer aan de prijs is
 • Je hoopt stiekem toch meer dan het middeltje doet met je haardos

Wat vind jij van Revita? Werkt het wel of niet? Voor meer ervaringen over Revita Shampoo gebruik je het reactieformulier onder dit artikel.

Reageer op: "Revita shampoo: ervaringen, review en resultaat"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk