Hoe verzorg je een baard? Baardverzorging tips voor mannen!

Een stoere baard? Een stoere baard?

Dat de baard weer helemaal hot is, zal niemand ontgaan zijn. Was vroeger een glad geschoren gezicht de standaard, nu is een mooie baard weer helemaal hip en trendy. Heb jij een baard? Dan hoort een goede verzorging van je baard hier absoluut bij! Een baard moet er netjes en goed onderhouden uitzien, wil je goed verzorgd voor de dag komen. Voor baardhaar zijn net als voor hoofdhaar veel verzorgingsproducten te verkrijgen. Baardzeep, baardwax of baardolie zijn enkele baardverzorginsproducten die je, als trotse drager van een baard, zeker in huis moet hebben.

Verschillende verzorgingsproducten voor een baard

Een gezonde, glanzende, baard dankzij een goede verzorging

Een mooie baard heb je niet zomaar, gelukkig zijn er genoeg verzorgingsproducten die ervoor kunnen zorgen dat ook jouw baard er helemaal tip top uit gaat zien. Bekende verzorginsproducten voor een perfecte baard zijn:

  • Baarzeep
  • Baardolie
  • Baarwax

Een zachte baard dankzij baardzeep

Baardzeep voor een schone baard

Baardzeep: Baardzeep is een speciale zeep samengesteld voor de baardharen. Baardzeep zorgt er vooral voor dat je baard schoon wordt. Het gebruik van de zeep zorgt er verder voor dat de baard er gezond uitziet en zacht aanvoelt. Baardzepen zijn in verschillende geuren verkrijgbaar en gaan lang mee, daarnaast bevatten baardzepen vaak speciale verzorgende bestanddelen. De verzorgende bestanddelen in baardzeep zorgen ervoor dat de baard plezierig zacht aanvoelt en niet stug en droog wordt. Ook de huid onder de baard wordt door deze bestanddelen verzorgd en blijft hierdoor soepel en elastisch.

Baardolie voor een verzorgde baard en huid

Baardolie voor een verzorgde, lekker ruikende, baard

Baardolie: Speciale baardolie zorgt naast de wasbeurten voor een glanzende en zachte baard. Baardolie is in verschillende lekkere geuren verkrijgbaar. De verzorgende oliën zorgen ervoor dat je baard minder stug aanvoelt en dat de huid onder de baard soepel blijft. Baardolie wordt vaak gecombineerd met baardwax, hierover straks meer. Baardolie is niet extreem goedkoop, maar je hebt er ook maar een paar drupjes van nodig voor een mooie verzorgde baard.

Baardwax voor de styling van je baard

Baardwax: Baardwax wordt gebruikt voor het stylen van je baard. Breng je baard iedere ochtend perfect in model met baardwax. Baardwax is een stevige wax en daarom ideaal voor de baard, daarnaas bavatten de waxen vaak verzorgende bestanddelen en ruiken lekker fris of refereren naar de natuur. Veel voorkomende geurtonen in baardwax zijn: citrus en hout. Met een goede baardwax voorkom je:

  • Roodheid
  • Jeuk
  • Irritatie
  • Uitdroging van de huid
  • Uitdroging van de baard
  • Stugge haren

De combinatie van dagelijks wassen met baardzeep, verzorgen met olie en stylen met baarwax is de ideale combinatie voor een perfecte ogende baard en een gezonde huid onder de baard.

Hoe kam je een baard?

Natuurlijk kun je elke kam proberen te gebruiken voor je baard, maar niet iedere baard is gelijk en niet iedere kam heeft dezelfde vormgeving. De ideale baardkam verwijdert losse haren en eventueel aanwezig vuiligheid. Een goede baardborstel maakt je baard zacht. Een standaard borstel kan soms niet genoeg grip uitoefenen op een baard, een speciale baardborstel heeft daarentegen de ideale vormgeving en neemt de lossen haren wel mee.

Laatst aangepast op zaterdag, 24 maart 2018 15:07

Reageer op: "Hoe verzorg je een baard? Baardverzorging tips voor mannen!"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk