Blond haar: haar blonderen met kamille

Kamille en haar Kamille en haar

Veel mensen willen het haar dolgraag een tintje lichter maken. Toch is het niet altijd even makkelijk om dit op een juiste manier aan te pakken. Stel je voor dat het haar opeens oranje of geel gaat worden. Het haar permanent verven is dan vaak uit den boze. Niet alleen vanwege het permanente karakter maar ook vanwege de risico's die het met zich brengt. Tevens ziet geverfd haar er ook altijd typisch geverfd uit. Dit betekent dat je vaak wel kan zien dat het haar uit een pakje komt. Veel mensen willen juist een natuurlijke kleur, het liefst een paar tinten lichter zonder dat het al te veel opvalt. Hoe krijg je het haar op een natuurlijke manier een paar tinten lichter? Kan het met kamille of is dat een broodje aap verhaal? Ontdek hier wat kamille voor je haar kan betekenen.

Kamille blondeert je haar!

Kamille (Matricaria) is een bijzondere plant. De bladeren zijn wit en de kern van de bloem is geel. De bladeren en kernen zijn interessant voor de beautyindustrie. De kamille wordt namelijk in veel producten gebruikt. Ook is de smaak van kamille zeer geliefd. Denk bijvoorbeeld aan kamillethee. De blaadjes en knoppen van kamille wordt in buideltjes verkocht. Met die buideltjes kun je thee trekken. Naast dat kamille lekker smaakt, kun je het ook gebruiken om je haar mee op te lichten. Je kunt heel makkelijk zelf aan de slag met kamille. Het enige dat je nodig hebt is:

  • Kamilleknoppen
  • Zeef
  • Pan met water
  • Vuur
  • Shampoofles

Met bovenstaande onderdelen kun je al aan de slag. Het kost weinig tijd en je hebt in een mum van tijd een goede kamillespoeling gemaakt om je haar mee te blonderen. Je haar wordt niet alleen blonder. Ook zal het haar mooier en krachtiger worden. Kamilleknoppen koop je gewoon in de winkel. Ook is het mogelijk om kamillethee te gebruiken. In dat geval heb je geen zeef nodig en kun je met de buideltjes gewoon thee gaan trekken met het gekookte water.

Stap 1: water koken met kamille

Wat je eerst gaat doen is het water koken. Je stopt water in een pan en brengt dat aan de kook. Als het water is gekookt laat je het even een beetje afkoelen tot ongeveer 80 graden Celsius. Wanneer het water een beetje is afgekoeld voeg je de kamilleknppen toe. Als je gebruik maakt van kamillethee voeg je de buideltjes toe aan het water en laat je het lang trekken. Het is erg raadzaam om het water in de avond te koken en de kamille toe te voegen. Laat het ongeveer een nacht trekken.

Stap 2: verwijder de kamilleknoppen

Als het water de kamille goed heeft opgenomen verwijder je de kamilleknoppen met een zeef. Je giet het water met de kamilleknoppen door een zeef in een andere pan of opvangbak. Het gele water komt dan terecht in de opvangbak zonder de knoppen van de kamille. Als je gebruik maakt van kamillethee in een buidel verwijder je heel makkelijk gewoon de theebuideltjes.

Herhaal de behandeling

Stap 3: gebruik het kamillewater

Het kamillewater is wat je wilt hebben. Dit water met een concentraat van kamille laat je haar oplichten. Je kunt het spoelwater met kamille direct op het haar aanbrengen. Uiteraard wordt je haar niet direct lichter. Bij veelvuldig gebruik zal het haar wel lichter worden. Het is niet handig om het spoelwater direct op je haar aan te brengen. Je zult snel te weinig kamillewater overhouden. Je kunt daarom het spoelwater beter mengen met je bestaande crèmespoeling.

Stap 4: meng het kamillewater met je crèmespoeling

Meng het spoelwater van kamille met je favoriete crèmespoeling. Het resultaat is een lekkere crèmespoeling met de kracht van kamille. Let wel op dat je genoeg spoeling gebruikt zodat je crèmespoeling niet te dun wordt. Je wilt natuurlijk wel een lekkere mix creëren. Bij veelvuldig gebruik zal het haar oplichten.

Reageer op: "Blond haar: haar blonderen met kamille"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk