Modetrends lente/zomer soorten en stijlen

Modetrends Modetrends

Wat zullen de modetrends worden voor de lente/zomer? Al ver voor het uiteindelijk zover is weten we al wat de modetrends zullen worden. We zien de trends voorbij schieten op de catwalks van Parijs, Milaan en Londen. Het is belangrijk om te weten wat de trends zullen zijn. Uiteindelijk zullen we de kleding terugvinden in de gewone winkels. Natuurlijk niet helemaal hetzelfde, maar in aangepaste vorm. Welke kleuren gaan we zien en voor welke materialen wordt er gekozen? Wil jij ook hip over straat? Wat ga jij aantrekken in de volgende lente/zomer. Ontdek de modetrends!

Modetrends volgende lente/zomer

Wat zal het modebeeld worden van het seizoen?? Het zijn de grote modemerken die bepalen wat de trends zullen gaan worden. Vaak zien we dat de stijlen op elkaar zijn aangepast. Soms zien we compleet andere trends verschijnen. Verschillende merken gaan experimenteren met nieuwe stoffen en manieren om stoffen te dragen. Er zijn ook brands die het juist heel klassiek houden en alleen nieuwe patronen gebruiken. We zien in de lente/zomer vaak frisse en kleurrijke stoffen. Groen, rood en geel zijn populaire kleuren. Bruin, oranje en paars zien we vaker in de herfst.

Ruitmotief

Een nieuwe trend (maar ook weer niet) is het gebruik van ruitjes. Stoffen worden bedekt met een ruitmotief om het zo speels en vrolijk te maken. Een ruitmotief wordt niet gebruikt zoals we het tegenkomen op de kleding van opa en oma. Ruitjes komen vooral voor op speciale stoffen. Stoffen kunnen heel ruim zitten waardoor de ruitjes van vorm veranderen tijdens het dragen. Ook ruitmotieven gecombineerd met blokjes en vierkanten zullen we in de lente zien. Kleding wordt net als een Mondriaan schilderij speels, uniek en bijzonder.

 • Ruitmotieven op shirts
 • Ruitmotief op sokken en schoenen

Oversized

Kleding dat oversized is zagen we al terug in de herfstmode. Ook in de lente zullen we oversized kleding zien. Grote jassen die met een riem vastgesnoerd worden. Ook grote oversized truien en sweaters. Vergeet niet jeans en broeken die eigenlijk veel te groot ogen, maar wel comfortabel zitten. Niet iedereen kan het zich permiteren om oversized over straat te lopen. Het zijn meestal de dames en heren met een slank figuur die het zich kunnen permiteren. Naast oversized zien we ook superoversized terug op de catwalk. Dit betekent dat shirts tot over de knieën vallen. 

 • XXL shirts
 • Kleding van oversized materiaal
 • Shapeless maar draagbaar
 • Comfy clothing

Nude tinten

De lente en zomer vraagt natuurlijk om nieuwe mode. Men heeft weer zin om een nieuwe collectie te kopen. Fris en nieuw het jaar in kan met nude tinten. Deze tinten zijn neutraal en aards. De kleuren passen bij iedereen, ongeacht huidskleur, haarkleur en oogkleur. Nude tinten zien we terug bij Calvin Klein.

 • Aardse tinten
 • Neutrale look
 • Zacht, vriendelijk en aantrekkelijk

Blokjes en vierkanten

Het modejaar zal gedomineerd worden door hoekige vormen. Met name blokken, ruiten, vierkanten en kubussen zullen we tegenkomen. We zullen het patroon met name tegenkomen op t-shirts, sweaters en coats. In mindere mate wordt het patroon verwerkt op jeans. Cirkels en ronde patronen zijn minder in trek. 

 • Hoekig en vierkant
 • Mannelijk en stoer
 • Speels maar modern

Subtiele leermomenten

Niet iedereen kan leer hebben. De één staat er goed in, de ander lijkt op een sm-meesteres. Leer wordt daarom ook zeer subtiel verwerkt in de kleding van de lente/zomer van 2015. We zien het terug op broeken en jassen. Geen grote lappen leer, maar klein en subtiel verwerkt. Ook op truien en shirts. We zien leer meer terug bij mannen dan bij vrouwen. 

 • Kleding discreet bedekt met leer
 • Stoer maar elegant
 • Chique maar draagbaar

Streepjes gekte

Naast blokjes en vierkanten zien we ook veel strepen over de catwalk lopen. Streepjes kunnen erg hypnotiserend zijn (en aantrekkelijk). Echter is het belangrijk om niet te overdrijven met de streepjes. Wie een streepjes pantalon draagt zal voorzichtig moeten zijn met de rest. Ook op de catwalk zien we strepen subtiel voorbij komen. De grote krijtstreep lijkt het te winnen van de kleine en drukke streep.

Reageer op: "Modetrends lente/zomer soorten en stijlen"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk