Wimpers voller maken: vaseline gebruiken

Dikke wimpers Dikke wimpers

Is het smeren van vaseline op je wimpers daadwerkelijk gunstig voor je oogwimpers? Je hebt er waarschijnlijk al wel eens van gehoord: ''smeer vaseline op je wimpers en je wimpers zullen langer, mooier en voller worden''. Is het echter waar of is het een fabeltje? Vaseline is makelijk verkrijgbaar voor iedereen en is niet duur. Vaseline kun je gewoon kopen bij de drogist en is een middeltje dat voor heel veel doeleinden gebruikt kan worden. De wimpers zijn zeer gevoelig en kunnen dun en futloos zijn. Sommige mensen zijn echter geboren met volle, donkere wimperes. Hoe krijg jij ook van die mooie glanzende, lange en volle wimpers?

Volle wimpers met vaseline

Wimpers zijn de haren om je ogen. Wimpers beschermen je oog tegen allerlei invloeden van buitenaf. Je moet dan denken aan wind, zand en vocht. Tegenwoordig hebben wimpers echter een heel andere functie. Wimpers zijn vooral mooi en maken de ogen meer sprekend. De ogen komen meer tot hun recht wanneer er mooie en volle wimpers om de ogen heen zitten. Hoe krijg je echter van die mooie wimpers als je van jezelf dunne en lichte wimpers hebt? Moet je valse wimpers gaan plakken of kun je de bestaande wimpers een boost geven dat ze net even wat mooier, langer en voller worden?

Wimpers kunnen uitdrogen

Vaseline en wimpers

Vaseline is vettige stof dat met name goed werkt voor een droge plek, zoals een plek dat je tegen kan komen op de huid. De wimpers kunnen echter ook uitdrogen en daardoor fijn en dun raken. Ook de huid waar de wimper in zit verankerd kan droog raken. Wanneer de huid droger wordt kan vaseline dus een uitkomst bieden. Hoe zit het dan precies met de wimperharen? Waarom hebben deze haren baat bij vaseline?

Vaseline maakt de haren soepel

Vaseline maakt de wimpers vooral erg soepel. Je zult het snel merken als je het een tijdje hebt opgebracht. Het opbrengen doe je door middel van een wattenstaafje of een mascaraborsteltje. Het opbrengen gaat dus heel makkelijk maar houd er rekening mee dat je het wel opbrengt na het verwijderen van al je make-up. Make-up is niet altijd even goed voor je huid en haren. Ook je wimpers kunnen uitdrogen van mascara. Met name langdurig zonnen kan de huid rond de ogen uitdrogen, en dus ook je haren en de aanzet van je wimpers. Breng vaseline elke avond aan zodat ze mooi glimmen. Na een aantal maanden zul je merken dat je wimpers voller en er gezonder uitzien. Ook zullen je wimpers wat meer kracht uitstralen. Het aanbrengen van vaseline op je wimpers is niet alleen maar goed voor de haren. Ook de huid rond de aanzet van de wimpers wordt aanzienlijk beter.

 

Andere werkzame producten

Niet alleen vaseline kan je wimpers voller en mooier maken. Ook andere producten kunnen helpen. Het is echter altijd even zoeken wat nou precies werkt en wat nou niet. Veel produten zijn namelijk op de markt en beloven van alles en nog wat. Vaak heeft het helemaal geen effect wat ze beloven. Wanneer we een mooie huid en mooie haren willen hebben moeten we vooral kijken naar de voedingstoffen die huid en haar nodig heeft. Alles wat je eet bepaalt hoe je eruit komt te zien. Zit je elke dag vij de snackbar? In dat geval heb je vast een pukkelige, vette huid. Als je veel gezonde voeding eet heb je waarschijnlijk een heel andere huid. Veel fruit en groenten zorgen voor een stralende huid. De juiste combinatie van voedingstoffen laat je huid en haar van binnenuit opbouwen. Met name je haar heeft veel baat bij gezonde voeding. Haar en bijvoorbeeld ook je nagels zijn gemaakt van dood materiaal dat gemaakt wordt van voedingstoffen. De kwaliteit van de voedingstoffen bepaalt hoe je nagel en haar eruit komt te zien. Wanneer de aanmaak onvoldoende is zul je dun haar en broze nagels aanmaken. 

Schoonheidspillen voor mooie wimpers

Wie niet de tijd, energie en geld heeft voor veel gezonde voeding kan ook een pilletje (tablet) nemen. De voedingstoffen zijn dan speciaal afgesteld op bijvoorbeeld de huid of je nagels. Deze pillen bevatten met name de volgende voedingsstoffen: 

  • Vitamine B2
  • Niacine
  • Biotine
  • Jodium
  • Vitamine A
  • Zink

De juiste combinatie van de stoffen laat je huid stralen en je nagels optimaal groeien. Veel stoffen kan je lichaam niet zelf maken. Deze stoffen moet je dus uit je voeidng halen of via pillen binnenkrijgen.

Laatst aangepast op woensdag, 31 augustus 2016 08:50

Reageer op: "Wimpers voller maken: vaseline gebruiken"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk