Vloeren trends: kleuren, stijl en materiaal

Kokos vloer Kokos vloer

Wat is een mooie vloer voor uw huis en voor welke kleur moet er dan gekozen worden? Een juiste vloer kiezen is heel belangrijk want in principe legt u deze één keer en wisselt wellicht in de verre toekomst naar een andere vloer. Een tijdloze vloer is een vloer die kwalitatief in orde blijft en over vele jaren nog altijd modern en trendy is. Tevens is het belangrijk dat een vloer mooi en passend is bij uw interieur. Denk aan uw meubels en wat u wilt doen met de wanden. Een houten vloer is in veel gevallen de beste keus als het gaat om een modern, trendy en fris interieur. Tevens ie een houten vloer gezellig, chique en warm. Welke verschillende soorten vloeren zijn, wat zijn de voor en nadelen en welke vloer is het meest geschikt? Lees het hier.

Vloerentrends

De nieuwe kleuren zijn somber maar modern. Ook zien we dat de witte kleuren neigen te verdwijnen en plaats maken voor lichte kleuren. De lichte kleuren worden dus de nieuwe wit. Eerder waren vooral zwart en wit in combinatie zeer geliefd. De vloeren met deze kleuren waren erg makkelijk en vooral erg goed te combineren met meubels vanuit alle designhoeken. Of er nou werd gekozen voor een zeer strak, modern of juist hip en tijdloos uiterlijk: de zwart-witte vloeren waren een prima keus. Tegenwoordig wordt er wat meer gekozen voor vloeren met een warmer karakter. Niet de strakke (en voor sommige mensen koud en kille) vloeren, maar warme tonen.

Grijze vloeren: Greige

Wie grijs en bruin een prachtige kleurencombinatie vindt zit de aankomende jaren wel goed. De vloeren met deze tinten zijn helemaal in de mode. Vooral een gecombineerde kleurenpracht wordt veel gezien in de vloeren. Wanneer grijs en bruin gemengd wordt in een vloer wordt dat een Greige vloer genoemd. De kleur past goed bij veel bankstellen, stoelen, eettafels en andere interieurobjecten.

Gezellig, warm en bruin

Wie van gezelligheid en warmte houdt heeft geluk: deze warme kleuren zijn in. Op meubelbeurzen wordt weer een gooi gedaan naar vroeger en de knusheid die daarbij hoort. Denk aan eikenhouten vloeren of vloeren van ander materiaal dat met patina is bewerkt. Het gaat er vooral om dat de vloer een beginpunt vormt voor alles wat er in de kamer gebeurt. Veel accessoires kunnen makkelijk afgestemd worden op een gezellige, warme en rustige vloer.

Scandinavisch design: warm en rustig

De Zweedse en Noorse interieurs komen naar Nederland. Veel rustige ontwerpen, veel design en vooral veel natuur maakt een kamer hip en trendy. Belangrijk is dat een vloer niet schreeuwerig moet zijn. Een vloer van Scandinavische oorsprong is van hout met een donkere teint. Een egale of bonte teint is prima zolang eenvoud, natuur en kalmte de boventoon blijven voeren.

Landelijk brengt rust

Er zijn veel soorten vloeren. Ga je voor een houten vloer of juist voor een vloer van een goedkoper materiaal. Wie voor landelijk gaat kiest meestal voor een vloer van natuurlijke oorsprong. Een eikenhouten vloer doet het altijd goed in een interieur. Een vloer met een landelijke uitstraling brengt rust en het zogenaamde landelijk gevoel. Dit landelijk karakter maakt de kamer warm, gezellig maar ook chique en enigszins luxe. De duurzaamheid en hoge kwaliteit van een eikenhouten vloer is niet alleen prachtig voor uw interieur. Een vloer van hoge kwaliteit is in veel gevallen ook een meerwaarde voor uw huis.

Reageer op: "Vloeren trends: kleuren, stijl en materiaal"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk