Stad met meeste inwoners: Nederland

Veel inwoners? Veel inwoners?

Welke stad in Nederland heeft de meeste inwoners? Welke stad mag zich prijzen als de grootste metropool van Nederland? Is het de hoofdstad Amsterdam of is het de havenstad Rotterdam? Hoe zit het met de steden in het oosten, noorden en zuiden van Nederland? Is Groningen de grootste stad van Nederland of is het Eindhoven? Is Maastricht ook een grote stad en hoe zit het met Enschede? Lees hier over de grootste steden van Nederland.

Stad en inwonersaantal: Amsterdam

De stad in Nederland met de meeste inwoners is Amsterdam. De hoofdstad had op 6 mei 2013 820.654 inwoners. Deze mensen wonen op een oppervlakte van 219 vierkante kilometer. De stad is voor Nederlandse begrippen een grote stad maar internationaal gezien is de stad niet groot. Een vergeklijkbare stad met Amsterdam is Stockholm. De Zweedse hoofdstad is met 875.873 inwoners net iets groter dan Amsterdam.

Inwoners Rotterdam

De op één na grootste stad van Nederland is Rotterdam. De grootste havenstad van Nederland heeft 615.345 inwoners. Deze mensen wonen op een opperlvkate van 319 vierkante kilometer. De stad Rotterdam is qua oppervlakte dus groter dan Amsterdam. Qua inwoners is de stad echter wel kleiner.&

Inwoners Den-Haag

De hofstad heeft ook veel inwoners en staat op de derde plek. De Haagse stad telt 507.611 inwoners. Deze mensen wonen op een oppervlakte van 98.12 vierkante kilometer bij elkaar. Den-Haag is een zeer compacte stad.

Inwoners Utrecht

De vierde stad van Nederland is Utrecht. De studentenstad telt 316.448. Een groot deel van deze inwoners is student. Utrecht zal flink aan inwoners gaan stijgen. De verwachting is dat er rond 2025 zo'n 405.000 mensen in Utrecht zullen wonen. Dit zal een stijging van zo'n 36% betekenen.

Inwoners Eindhoven

Als we de Randstad verlaten komen we bij de Brabantse stad Eindhoven. Eindhoven staat op de vijfde plek als het gaat om de grootste steden van Nederland. De stad in het zuiden van Nederland heeft 216.036 inwoners.

Andere grote steden van Nederland

Na Eindhoven zijn Tilburg, Almere en Groningen de grootste steden. Almere is een relatief nieuwe stad. De forenzenstad is gigantisch snel gegroeid in de afgelopen jaren. De stad ligt relatief dicht bij Utrecht en Amsterdam. Groningen is de grootste stad in het noorden van Nederland. De stad heeft bijna 200.000 inwoners en wordt vaak de metropool van het noorden genoemd.

Reageer op: "Stad met meeste inwoners: Nederland"

1 Reactie

  • Reactielink Virginiabupe donderdag, 07 oktober 2021 14:56 Geplaatst door Virginiabupe

    Error 212 origin is unreachable

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk