Vaderdag: welk cadeau geef je vader?

kado vaderdag kado vaderdag

Ieder jaar is het Vaderdag in Nederland. Op die dag staat vader even in het middelpunt van de belangstelling. Ook wordt vader in het zonnetje gezet met leuke cadeaus en natuurlijk een mooi gedicht. De vraag is natuurlijk welk cadeau je vader geeft op vaderdag. Soms valt het niet mee om een leuk cadeau te vinden. Welk presentje kun je vader geven en is een gedicht belangrijk? Vieren ze overal op de wereld Vaderdag? Ontdek hier een aantal leuke Vaderdag weetjes. 

Wanneer is het Vaderdag?

Het is in heel Nederland, elk jaar, op de derde zondag van juni Vaderdag. Op die dag staan de vaders van Nederland even centraal en is het leuk om wat leuks te organiseren. De vader is vaak druk in het gezin. Hij moet lang werken en allerlei klusjes rond het huis doen. Ook heeft hij het druk met het huishouden en andere zaken. Vaderdag is bedoeld om alles wat hij doet even extra onder de aandacht te brengen en dat even extra te waarderen. Naast Vaderdag bestaan er ook dagen voor andere familieleden: moederdag, dag van het kind, opa en oma dag en natuurlijk dierendag.

Wat ga je doen op Vaderdag?

Wat moet je eigenlijk doen op Vaderdag? Veel kinderen maken voor Vaderdag een leuk cadeau. Ze maken bijvoorbeeld een leuke surprise of gedicht. Ook koopt men vaak een leuk cadeau. Een leuke surprise kun je combineren met een leuk gedicht. Je kunt ook ontbijt op bed brengen als het Vaderdag is. Het wordt vast en zeker gewaardeerd!

Een leuk cadeau kopen

Het is natuurlijk heel leuk om iets te kopen voor de Vader maar wat koop je eigenlijk? Wat is leuk om te geven? De meeste vaders in Nederland vinden het leuk om iets praktisch te krijgen. Dit betekent een cadeau waar ze ook echt iets aan hebben. Natuurlijk vinden vaders het ook erg leuk om iets te krijgen waar je zelf heel veel tijd en energie in hebt gestoken. Een zelfgemaakt cadeau zal ook zeker in de smaak vallen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende cadeaus:

  • Zelfgemaakte vogelhuisje
  • Fotolijst met foto's
  • Zelfgemaakte dienblad

Je kunt natuurlijk ook een leuk cadeau kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Een leuk familiespel
  • Lekkere parfum
  • Bioscoopkaart
  • DVD / CD
  • Boek

Gedicht schrijven

Een gedicht schrijven valt voor heel veel mensen niet mee. Het kan best wel lastig zijn om een leuk gedicht te bedenken want je wilt natuurlijk wel iets origineels bedenken en iets schrijven wat ook op je vader van toepassing is. Je kunt bijvoorbeeld in je gedicht vewerken dat je heel veel van je vader houdt en dat je hem heel erg waardeert. Ook kun je vertellen dat je veel respect hebt voor je vader en dat je graag op hem wilt lijken.

Moeder niet vergeten

Tijdens Vaderdag moet je moeder natuurlijk niet vergeten. Vaders vinden het altijd heel leuk als ook de moeder wordt betrokken. Vaders houden er meestal niet zo van om de hele dag in de belangstelling te staan. Ze vinden het leuker als de hele familie / gezin het leuk heeft. Je kunt bijvoorbeeld ook een leuk cadeau voor je moeder kopen. Ook is het leuk om aan de moeder te denken door ook voor haar een lekker ontbijt te maken. Als het Vaderdag is, dan is het stiekem ook een beetje Moederdag.

Laatst aangepast op dinsdag, 21 november 2017 15:17

Reageer op: "Vaderdag: welk cadeau geef je vader?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk