Beroemdheden met blauwe ogen: oogkleur

Blauwe ogen Blauwe ogen

Er zijn een aantal oogkleuren die we kunnen noemen. Als eerste hebben we natuurlijk de bruine oogkleur. Bruine ogen komen het meest voor bij mensen. In Nederland hebben de meeste mensen echter blauwe ogen, ongeveer 70 - 80%. De overige kleuren bestaan uit groen, grijs, hazel en amber. Veel mensen willen graag blauwe ogen vanwege de zeldzaamheid en omdat het opvalt. Blauwe ogen zijn vaak fel, aantrekkelijk en veel beroemdheden hebben blauwe ogen. Welke celebs hebben de blauwe oogkleur te pakken en zijn lichtblauwe ogen mooier dan andere oogkleuren?

Beroemde mensen met blauwe ogen

Er zijn veel beroemde mensen met blauwe ogen. Veel celebs die we op de televisie zien komen uit Amerika. In de Verenigde Staten hebben mensen relatief vaak blauwe ogen. Niet zo vaak als in Nederland of andere delen van Europa, maar toch heeft ongeveer 1 op de 6 mensen in Amerika nog blauwe ogen. Er wordt wel eens gedacht dat blauwe ogen steeds minder vaak voorkomen. Dit heeft te maken met genen en erferlijkheid. Wie in het bezit is van blauwe ogen heeft een recessief gen te pakken. Bij overerving komt een recessief gen vaak niet tot uiting. Als je dus zelf blauwe ogen hebt en je parnter bruine ogen, dan zal het kind in de meeste gevallen ook bruine ogen krijgen. De bruine oogkleur is dus dominant over blauwe. Welke beroemdheden hebben allemaal blauwe ogen? Ontdek hier een lijstje met de mooiste ogen van televisie.

10. Chris Pine

De man met de huskeyogen is Chris Pine. Chris is een Amerikaanse acteur en zien we vaak terug in verschillende blockbusters. Als je fan bent van Star Trek weet je wel wie Pine is. Hij is de captain van de Star Ship en speelt zijn rol zeer overtuigend en op een leuke manier laat hij zien dat hij van alle markten thuis is.

  • Wist je dat het hebben van blauwe ogen een zeldzame kenmerk is. Mensen met blauwe ogen hebben een recessieve oogkleur. Dit betekent dat het erg weinig voorkomt.

Tevens is hij ook te zien in de film Unstoppable. Momenteel is hij bezig met de film Horrible Bosses 2. Chris heeft met het maken van films een behoorlijk fortuin bij elkaar weten te vergaren. Hij heeft een geschat vermogen van 15 miljoen (15.000.000) dollar.

9. Ellen Degeneres

Ellen is al jaren zeer populair met haar talkshow. Ellen heeft blond haar en fel blauwe ogen. Ze ontvangt vele bijzondere en bekende gasten tijdens haar talkshow. Ze is daarmee ook tevens één van de grotere in Amerika maar ook hier in Europa zijn we al behoorlijk gewend aan haar manier van presenteren. Ellen is niet alleen maar talkshow host.

  • In Nederland hebben de meeste mensen de blauwe oogkleur. Met name in de provincies Friesland en Groningen komt de blauwe iris het meest voor. Ongeveer 80% heeft blauwe ogen.

Ze spreekt ook animatiefilms in. Ze is bijvoorbeeld de stem van de vis Dory. Ellen is één van de rijkste vrouwen uit dit lijstje. Ze heeft een geschat vermogen van maar liefst 200 miljoen (200.000.000) dollar.

8. Cameron Diaz

Cameron Diaz is één van de meest populaire acrices in de wereld. Ze heeft vele titels op haar naam staan en gaat ook alweer behoorlijk wat jaren mee. Cameron heeft lichtblauwe ogen en blond haar.

  • Wist je dat blauwe ogen tot stand komen als er erg weinig eumelanine wordt aangemaakt in het stroma? Het licht dat wordt weerkaatst zal worden gezien als de kleur blauw! Mensen met veel eumelanine in het oog krijgen bruine ogen.

Ze heeft een bijzonder uiterlijk waarmee ze in principe elke rol wel kan spelen. Zo heeft ze in romantische films gespeeld maar kan ze ook een stoere chick spelen in bijvoorbeeld de film Charlies Angels. De hoofdrol spelen in de vele films heeft Cameron geen windeieren gelegd. Cameron Diaz heeft een geschat vermogen van 90 miljoen (90.000.000) dollar.

7. Jake Gyllenhaal

Wie het over mooie blauwe ogen heeft denkt misschien ook wel heel snel aan de acteur Jake Gyllehaal. Hij speelt onder andere in de films Prince of Persia en Brokeback Mountain. Jake is al jaren een geliefd acteur en we zien hem daarom ook regelmatig op het witte doek.

  • Het hebben van blauwe ogen en donker haar behoort tot één van de zeven schoonheden. Het komt wereldwijd gezien bijna nooit voor. Wie deze combinatie heeft mag zich in zijn of haar handen wrijven!

Hij draait zich ook niet om voor de moeilijke rollen zoals zijn rol in de film Brokeback Mountain. Hier speelde hij een homoseksuele cowboy. Jake valt op met zijn helderblauwe ogen. Hij heeft door de jaren heen flink wat geld bij elkaar gesprokkeld. Jake Gyllenhaal heeft een geschat vermogen van 65 miljoen (65.000.000) dollar.

6. Jared Leto

Jared Leto is misschien iets onbekender uit het lijstje maar hoort er ook zeker thuis. Hij is één van de grotere Hollywood sterren en valt op in de controversiële filmkeuzes. Zo is hij bijvoorbeeld heel dik geweest in een film en moest hij voor een andere film juist weer heel veel afvallen.

  • Wist je dat de blauwe oogkleur het meest voorkomt in Finland? Ook in Estland wonen heel veel mensen met blauwe ogen. In Afrika komt de blauwe oogkleur bijna nooit voor.

Hij heeft ook veel verschillende rollen aangenomen. Hij heeft zelfs een transgender gespeeld. Voor de film moest hij veel kilo's afvallen. Jared heeft lichtblauwe ogen, soms zelfs een beetje grijs. Met een geschat vermogen van 40 miljoen (40.000.000) dollar is hij rijk en succesvol te noemen.

5. Reese Witherspoon

Reese kennen we allemaal wel. De legally blonde heeft allemaal wel een warm plekje in ons hart gekregen. De actrice is niet alleen beroemd geworden met haar rol in de legally blonde series. Daar speelde ze het domme blondje maar kan ze ook andere rollen spelen?

  • Het schijnt dat mensen met blauwe ogen intelligenter en rijker zijn dan mensen met bruine ogen. Mensen die kleurcontactlenzen dragen kiezen ook vaak voor de blauwe kleur.

Ze heeft ook gespeeld in This Means War, Mud, How do you know, Devil's Knot en Water for Elephants. een film waar tevens de hoofdrolspeler van Twilight in speelt (Robert Pattinson). Reese is een aantrekkelijke vrouw met helder blauwe ogen. Het geschat vermogen van Reese Witherspoon is 80 miljoen (80.000.000) dollar

4. Bradley Cooper

Wie het over The Hangover heeft komt automatisch terecht bij Bradley Cooper. De Casanava weet hoe hij humor moet combineren met een stoere rol. Hij is één van de meest populaire acteurs en kan veel rollen krijgen. Hij is ook een graaggeziene gast bij veel talkshows. Hij kan goed speechen en weet hoe iemand in kan pakken. Met zijn felblauwe ogen betoverd hij iedereen en krijgt hij veel voor elkaar.

  • Een Deense onderzoeker heeft eens gezegd dat alle mensen met blauwe ogen afstammen van één voorouder. Dit heeft te maken met het recessief kenmerk van de blauwe oogkleur. De voorouder is waarschijnlijk afkomstig uit Scandinavië.

Bradley is niet de rijkste uit dit lijstje maar heeft toch een behoorlijk fortuin bij elkaar vergaard. Zijn geschat vermogen ligt op 30 miljoen (30.000.000) dollar.

3. Nicholas Hoult

Ik hoor je al denken: Nicholas Hoult, wie is dat nou weer? Als je de films Warm Bodies (aanrader!) hebt gezien weet je precies wie hij is. Met zijn warme, blauwe ogen laat hij iedereen smelten.

  • In Amerika wonen veel mensen met blauwe ogen. De blauwe oogkleur komt in Amerika echter steeds minder vaak voor. Ongeveer 1 op de 6 Amerikanen heeft tegenwoordig blauwe ogen.

We hebben het dit keer ook niet over een Amerikaan maar een Brit. Hij komt uit Wokingham, Berkshire in Engeland. Hij is geboren 7 december 1989. Hij is niet alleen bekend uit de film warm bodies. Hij speelde ook in de films About a Boy en Jack the Giant Slayer. Nicholas Hoult heeft een geschat vermogen van 4 miljoen (4.000.000) dollar.

2. Niall Horan

Niall, de leuke jongen uit de boyband One Direction. Niall Horan is één van de meest populaire jongens op dit moment. Hij is tevens ook binnen de band zeer geliefd. De blonde Ier weet heel goed hoe hij mensen moet inpakken en in Amerika zijn ze ook zeer van hem gecharmeerd. Niall heeft felblauwe ogen die ook heel erg opvallen. Je kunt eigenlijk niet om zijn ogen heen: ze geven bijna licht.

  • In Ierland en Groot-Brittanië wonen veel mensen met de blauwe kijkers. Met name in Schotland is deze oogkleur veel te zien: ongeveer 80% van de Schotten worden geboren met blauwe ogen.

Niall is met de boyband in een zeer korte tijd extreem populair geworden. De band One Direction komt uit Engeland en gaat als een speer. De ene hit na de andere wordt er gescoord. Met een geschat vermogen van 5 miljoen (5.000.000) dollar gaat het Niall Horan voor de wind. 

1. Doutzen Kroes

Als laatste hebben we onze eigen Doutzen Kroes. In Nederland wonen heel erg veel mensen met blauwe ogen. Het valt je misschien niet zo op, maar als je naar het buitenland gaat zie je het direct. In het buitenland heeft men vaker juist donkere (bruine) ogen.

Doutzen Kroes is een zeer succesvol supermodel. Ze schittert op het witte doek, op de catwalk en in de magazines. Ze is geboren in een Fries dorp maar heeft al snel haar vleugels uitgeslagen naar nieuwe werelddelen. Doutzen is te zien in de Victoria Secret Show en toont daar mooi ondergoed. Ze heeft een prachtig figuur en heeft alles wat een supermodel nodig heeft. Doutzen heeft een zoon genaamd Phyllon Gorré. Met een geschat vermogen van 10 miljoen (10.000.000) dollar vliegt ze naar grote hoogtes.

Laatst aangepast op dinsdag, 10 januari 2017 18:00

Reageer op: "Beroemdheden met blauwe ogen: oogkleur"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk