Stank op wc na poepen; een stinkend toilet!

Oplossing voor stank? Oplossing voor stank?

Wat is er vervelender dan een stinkende wc na het poepen. Poep stinkt dat weten we allemaal. Diarree, spuitpoep, harde of zachte ontlasting het maakt allemaal niet uit. Niemand zit graag in de stank, laat staan in de stank van iemand anders! Een stinkende wc na het poepen is voor veel mensen erg schaamtevol. Een wc spray kan uitkomst bieden, maar veel sprays maken de stank alleen maar erger. Wat kun je doen tegen een stinkende wc? Hoe kun je die penetrerende stank laten verdwijnen als sneeuw voor de zon? Misschien laat jij het wc blokje nog zijn werk doen, maar tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden op het gebied van stankbestrijding in de toiletruimte. Lees in dit artikel over een stinkende wc; oorzaak en oplossing.

Stank op de wc na het poepen

Het komt vaak voor je loopt een openbaar toilet binnen en je ruikt een vieze doordringende stank van je voorganger. Een stinkende wc achterlaten brengt voor veel mensen een gevoel van schaamte teweeg. De stank is vaak erg heftig en je kunt er op het moment niet veel aan doen. De penetrerende stank is vaak zo sterk dat ook een wc spray geen uitkomst biedt. Wat kun je doen om een stinkende wc na het poepen te voorkomen?

Meerdere oorzaken voor stank op de wc

Er zijn veel verschillende oorzaken voor een stinkende wc. Het niet goed reinigen van het toilet is daar een van, maar de ontlasting op zich kan ook zo erg stinken dat de gehele toiletruimte gaat stinken. Wat kun je op het moment zelf doen om verspreiding van je eigen stank of die anderen te voorkomen?

Tips om verspreiding van je eigen stank of die van anderen te voorkomen

Stank op de wc is niet aangenaam, maar wat kun je doen? Graag laat je het toilet schoon en fris achter voor de volgende toiletbezoeker. Vooral vrouwen schamen zich voor de stank en poepgeur die ze achterlaten, mannen daarentegen willen niet in andermans stank zitten. Wat kun je doen om een toilet voor jezelf en voor anderen schoon en fris te houden?

 • Niet altijd bij de hand, maar een lucifers afsteken kan zeker helpen de stank te neutraliseren.
 • Gebruik een wc spray, een wc spray van betere kwaliteit is vaak effectiever dan de extreem goedkope varianten. Er is duidelijk een verschil ruikbaar in een gemaskeerde geur en een geneutraliseerde geur.
 • Gebruik een speciale spray die de het wateroppervlak afsluit en de stank insluit onder het wateroppevlak.
 • Spoel een keer extra door, de ontlasting is nu snel in het riool en kan zijn stank niet verspreiden in de toiletruimte.
 • Plaats een wc met water, poep onder water geeft veel minder geur af.
 • Maak de wc regelmatig, goed, schoon.
 • Plaats een luxe duofresh wc, deze verwijdert de geurtjes en stank al uit de pot. Het is eigenlijk een wc met ingebouwde stankafzuiging. Dit is misschien wel de beste oplossing, een aanpak bij de bron.
 • Een wc blokje kan verfrissing geven, maar is geen oplossing voor een schoon toilet. (Vervang een wc blokje regelmatig, niets is erger dan een wc met vies, leeg en functieloos wc blokje...)
 • Zorg voor een goede afzuiging in de toiletruimte, minimaal een raampje dat open kan...

Zelf een wc spray of wc verfrisser maken?

Kun je geen lekkere geur vinden? Of is er geen toilet verfrisser te koop die jouw stank of die van anderen weet te maskeren? Maak je eigen wc verfrisser! Het maken van je eigen wc verfrisser is super eenvoudig, je hebt het volgende nodig: 

 • 300 milliliter water
 • 2 eetlepels alcohol
 • 10 druppels essentiële olie
 • een spray flacon

Dit alles voeg je bij elkaar in de spray flacon en klaar, je eigen toilet verfrisser. Je kunt met de essentiële oliën experimenteren en je eigen geur creëren.

Extreem stinkende poep is niet normaal

Mijn poep stinkt heel erg, tegen het extreme aan

Zeer heftig stinkende ontlasting is niet normaal. Een gezonde ontlasting ruik je eigenlijk bijna niet. Heb jij altijd last van extreme stank na het poepen, dan kun je ook bij jezelf te rade gaan. Eet je wel gezond? functioneren je darmen wel goed? Is je ontlasting wel normaal van kleur?

Laatst aangepast op vrijdag, 26 augustus 2016 11:17

Reageer op: "Stank op wc na poepen; een stinkend toilet!"

3 reacties

 • Reactielink euaio donderdag, 01 november 2018 11:14 Geplaatst door euaio

  Leg wc-papier over de poep, want ook al ligt 't in het water, het blijft flink stinken. Eén of twee velletjes er overheen waar het water intrekt helpt nog iets beter. Dit is vooral handig als niet alles in één keer je lichaam verlaat en je verspilling van water (en nat worden) wilt vermijden bij tussendoor spoelen. Praktisch als je geen spray bij de hand hebt, en dit kan helpen teveel gebruik te voorkómen van eventueel dure en / of vervuilende sprays, die de geur nog vervelender kunnen maken.

 • Reactielink Martin donderdag, 01 maart 2018 10:49 Geplaatst door Martin

  Goed verhaal! Een aanvulling op de derde tip 'Gebruik een speciale spray die de het wateroppervlak afsluit en de stank insluit onder het wateroppevlak.' : die spray heet Thronjuwel (Duits).

 • Reactielink Rit Groenewege zaterdag, 14 januari 2017 10:09 Geplaatst door Rit Groenewege

  na iedere poepbeurt steken we even een lucifer aan en weg is de reuk!

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk