Een makkelijk recept voor een appelbol!
De koude dagen zijn weer in aantocht en de feestdagen komen ook alweer in zicht. Tijdens deze vaak grauwe dagen hebben we behoefte aan knusheid en gezelligheid en daar hoort lekker eten zeker bij. Heb je zin om snel wat lekkers te maken? Probeer dan eens dit snelle recept voor een appelbol! Heerlijk als toetje of bij de koffie rond het haardvuur.
Wat heb je nodig?
Om een lekkere appelbol te maken heb je niet veel nodig:
- 2 appels
- amandelspijs/kersen uit blik
- 1 pakje bladerdeeg
- suiker/vanillesuiker
- kaneel
- 1 ei
hoe ga je te werk?
Stap 1: Verwarm de oven op 220 graden voor en schil de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor.
Stap 2: Plaats de appel op een stukje uitgerold bladerdeeg en bestrooi de appel met een beetje kaneel en suiker.
Stap 3: Plaats in het gat de amandelspijs en 2 kersen.
Stap 4: Bekleed de hele appel met het bladerdeeg en plak de randen vast met een beetje water.
Stap 6: Draai de appelbol om en prik een gaat je in het deeg; bestrijk met los geklopt ei en bestrooi de bol met suiker.
Stap 7: Bak de appelbollen 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Wat is lekker bij een appelbol?
Maak een lekkere vanillesaus voor bij de appelbol of een karamelsaus smullen maar!