De leukste dierentuin van Nederland?!

Mooie dierentuin? Mooie dierentuin?

Nederland kent veel dierentuinen met veel verschillende dieren. De grootste dierentuinen herbergen de meeste soorten dieren uit alle werelddelen. In de Randstad zijn de grootste dieren te vinden in Amsterdam en Rotterdam. In het noorden van Nederland is de grootste dierentuin in Emmen. Ook in Arnhem staat een groot en populair dierentuin. Welk dierentuin is het mooist en grootst? Welk dierentuin heeft het meest aanbod in dieren en welke is het makkelijkst bereikbaar? Naar welke dierentuin komen we binnenkort even op bezoek? Lees snel welke dierentuin in de prijzen valt als leukste dierentuin van Nederland.

Dierentuinen in Nederland

Welke dierentuin van Nederland is het beste en welke is het populairste? In het zuiden van Limburg ligt een dierentuin genaamd GaiaZoo. Dit dierenpark werd in 2012 tot het meest mooie dierenpark van heel Benelux verkozen. Dit komt vooral doordat het park een bijzondere locatie en concept heeft. Het park lijkt wel een beetje op Burgers Zoo in Arnhem vanwege de manier hoe je over het park loopt. Je komt om de zoveel tijd weer terecht in een ander deel van de wereld met de prachtige dieren die daar leven. Je waant je onder andere op de Savanna en de regenwouden.

Er is veel verschil in kwaliteit

Apenheul & Dierenpark Amersfoort

Op de Veluwe vinden we de Apenheul. Dit park met de vele apen is erg uniek en valt erg in de smaak bij jong en oud. De vele apen lopen los rond. Dit betekent natuurlijk natuurlijk niet dat je met de apen kunt spelen. De apen zijn wilde dieren die in goed nagebouwde omgevingen leven. Zo vind je apen in het Amazonegebied en apen in die leven op het eiland van Madagaskar. In Amersfoort ligt het dierenpark Amersfoort. Dit dierenpark is geschikter voor gezinnen met wat jongere kinderen. Voor volwassenen is het park misschien een beetje te kinderachtig opgezet. De attracties zijn de witte tijgers en een speciale plek (De Nacht) waar nachtdieren zijn te bewonderen! Het park in Amersfoort ontvang jaarlijks ongeveer 675.000 bezoekers.

Dierenpark Emmen & Dolfinarium Harderwijk

Emmen heeft veel te bieden als het gaat om dieren, dieren en nog eens dieren. Het park dat in het centrum van Emmen is te vinden bestaat uit twee delen. Het ene deel is het oudere gedeelte dat al jaren bestaat. Dit gedeelte heeft de vele grote dieren uit alle werelddelen. Ook is er in Emmen een vlindertuin waar vlinders rondvliegen. Het tweede gedeelte van het dierenpark in Emmen heeft onder andere pinguïns en een groot ontdekkingstoren (Yucatan). Hier kunnen kinderen en volwassen allerlei processen van het leven uitvinden. Elk jaar komen er ongeveer 700.000 bezoekers naar Dierenpark Emmen.

Wie helemaal gek is van Dolfijnen zit in Harderwijk goed. Dit park herbergt echter niet alleen dolfijnen. Ook walvissen, zeehonden en vissen zijn de attracties van het park. Natuurlijk zorgen de slimme dolfijnen wel voor de show. Om de zoveel tijd vindt er namelijk iets spectaculairs plaats waar de dolfijnen aan meewerken. Voor jong en oud is het Dolfinarium in Harderwijk een leuke attractie. Het dolfinarium ontvangt jaarlijks ongeveer 780.000 bezoekers.

Safaripark Beekse Bergen & Ouwehands Dierenpark

Het bijzondere aan Safaripark Beekse Bergen is natuurlijk dat er een groot safaripark gewoon in Nederland is te vinden! Je rijdt met een auto of bus/boot door de safari en hebt de mogelijkheid om de wilde dieren van zeer dichtbij mee te maken. Het is natuurlijk wel veilig in de auto dus maak je daar maar geen zorgen over! Elk jaar komen er behoorlijk wat mensen richting het safaripark: 800.000. Het grote park in Rhenen heet het Ouwehands Dierenpark. Dit park is groot, mooi en is enigszins centraal gelegen voor veel mensen in Nederland. Het berenpark in Ouwehands Dierenpark is erg bijzonder en biedt een unieke kans om de bruine beer in een zo goed nagebootste omgeving te treffen. Het park in Rhenen ontvangt iets meer dan 900.000 bezoekers per jaar.

Artis & Burgers Zoo

Midden in de hoofdstad van Nederland is Artis te vinden. Dit grote park ligt in het centrum van Amsterdam en bied veel bekijks voor de Amsterdammers en de dagjesmensen. Ook toeristen vanuit heel Europa en verder komen naar Amsterdam voor Artis. In Artis komen per jaar ongeveer 1.200.000 bezoekers. Een groot park met veel bezoekers. Populairder dan Artis is het dierenpark in Arnhem. Dit dierentuin is groot en krijgt met bijna anderhalf miljoen bezoekers veel bekijks.

Diergaarde Blijdorp

Het park in Rotterdam is het meest populair van alle parken in Nederland. Met 1.500.000 bezoekers per jaar moet er wel iets bijzonders zijn in dit park. In 2007 werd het park wel heel bijzonder doordat er een gorilla genaamd Bokito uit zijn verblijd ontsnapte. De gorilla werd snel gevangen en veilig opgeborgen. Een vijf meter hoge wand zorgt er voor dat de gorilla niet meer kan ontsnappen.

Laatst aangepast op dinsdag, 27 maart 2018 17:03

Reageer op: "De leukste dierentuin van Nederland?!"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk