Vlekken uit de bank verwijderen

Vlekken in bank Vlekken in bank

Hoe verwijder je vlekken uit de bank? Veel mensen hebben last van vieze en lelijke weerplekken in de bankstel. Ook vlekken die zijn ontstaan door voedingsresten of drinken zorgen voor een lelijk meubelstuk. Deze vlekken zijn vaak moeilijk te verwijderen. Toch zijn er wel mogelijkheden om op een effectieve en duurzame manier vlekken te verwijderen. Welke schoonmaakproducten werken goed en welke werken helemaal niet? Waar moet je op letten bij het verwijderen van vlekken uit de bankstel? Lees in dit artikel over het schoonmaken van de bank zodat deze er weer als nieuw uit komt te zien!

Bankstel schoonmaken

De bankstel wordt veel gebruikt. Bijna elke dag zit je wel op je bank televisie kijken, een puzzel maken of een boek lezen. De hele familie is te vinden op de bankstel en dat zorgt vaak voor kleine problemen. Er kunnen veel en vieze vlekken ontstaan op de bank die soms erg moeilijk te verwijderen zijn. Soms zijn vlekken zo hardnekkig dat ze zichtbaar blijven. Het kan ook lastig zijn om vlekken goed te verwijeren zonder de bank te beschadigen. Wat moet je dan doen? De vlek laten zitten of toch zoeken naar een oplossing?

De bank en het materiaal

De bank kan bestaan uit verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan leer en stof. Veel bankstellen zijn van leer. Deze bankstellen zijn doorgaans een stuk makkelijker te reinigen dan bankstellen van stof. Een bank van leer is schoon te maken met een doek en een schoonmaak product speciaal voor leren banken. Let op dat je geen agressieve schoonmaak producten gebruikt op een leren bank. Het leer kan beschadigen, verkleuren of uitdrogen. Een stoffen bank kan meer schoonmaak producten aan, echter is de bank moeilijker schoon te houden.

Honden op de bank

Mensen met huisdieren nemen ze vaak op de bankstel. Katten en honden haren enorm uit. Deze haren komen in de bankstel terecht en zorgen voor nare luchtjes. De bankstel zal extra aandacht nodig hebben op het gebied van hygiëne. Gebruik een goede stofzuiger om de haren uit de bank te zuigen. Ga ook vaker stofzuigen dan gebruikelijk. Katten en honden haren niet altijd even veel uit. Als ze in de rui zitten verliezen ze extra veel haren. Gebruik eventueel schoonmaak producten die vieze en nare geuren kunnen maskeren.

Vlekken op de bank: rode wijn

Veel mensen maken wel eens mee dat rode wijn op de bankstel valt. Rode wijn zorgt voor zeer hardnekkige vlekken die extreem moeilijk zijn te verwijderen. Zeker op een lichte en stoffen bank is de rode vlek lastig te verwijderen. Het is belangrijk om direct actie te ondernemen. Behandel de vlek dus direct en laat de vlek niet uitdrogen. Gebruik een doek met lauw en warm water om de vlek schoon te maken. Dep voorzichtig op de vlek en ga zeker niet wrijven. Strooi keukenzout op de vlek. De wijn en het vocht zal in het keukenzout trekken.

Soms moet je meerdere malen boenen

Modder uit de bank verwijderen

Wat moet je doen als er modder op de bank is gewreven? Het gebeurt vaak dat kinderen met vieze schoenzolen op de bank klimmen. De bank kan snel vies en lelijk worden als de vlekken niet worden behandeld. Dep de moddervlekken af met een schone doek. Ga vervolgens een sopje maken van lauw water met een beetje wasmiddel. Vaak is dit voldoende om de vlek voldoende te verwijderen. Laat de vlek opdrogen en bekijk het resultaat. Als de vlek nog niet verwijderd is kun je de vlek opnieuw schoonmaken met een sopje.

Urine en bloed vlekken

Op de bankstel is het mogelijk dat er veel vlekken ontstaan. De bankstel wordt immers veelvuldig gebruikt. Ook bloedvlekken en urinevlekken kunnen op de bankstel komen. Deze vlekken moet je natuurlijk direct verwijderen. Als je deze vlekken laat zitten gaat het stinken. Deze vlekken kunnen op de bankstel terecht komen als er huisdieren op de bank slapen. Deze vlekken kun je verwijderen met Biotex en Vanish. Gebruik om de vlek te poetsen niet lauw of warm water. Gebruik koud water. Warm of lauw water zorgt ervoor dat de vlek juist meer gaat hechten met de stof van de bankstel.

Laatst aangepast op woensdag, 31 augustus 2016 12:22

Reageer op: "Vlekken uit de bank verwijderen"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk