Stinkende navel: vieze geur uit de navel

Verzorg de navel goed Verzorg de navel goed

Heb je wel eens aan een navel geroken? Sommige mensen schrikken zich dood als ze de navel ruiken. Een navel kan namelijk behoorlijk stinken. De vieze geur is behoorlijk penetrant en onaangenaam. Veel mensen schamen zich om de vieze geur uit de navel. Er wordt liever niet over gesproken waardoor het onderwerp een beetje een taboe blijft. Het probleem is makkelijk op te lossen door af en toe even wat navel hygiëne toe te passen. Hoe kom je van een stinkende navel af en hoe voorkom je een stinkende navelprobleem? Lees hier over stinkende navels.

Een vieze geur uit de navel

Navels zijn eigenlijk wel een beetje vreemd. Bijna iedereen heeft wel een navel maar toch hebben we het er nooit over. We kijken eigenlijk ook bijna nooit naar de navel en komen er liever ook niet aan. De navel is een beetje het verloren onderdeel van het lichaam. Tijdens het douchen vergeten veel mensen ook dat ze een navel hebben. Hij is er wel, maar we zien de navel nauwelijks. De navel komt verder ook bijna nooit voor in een gesprek. Voor veel mensen komt er toch ooit een moment dat er opeens over de navel wordt gesproken. Wat moet je doen als je navel opeens in belangstelling staat. Wat moet je doen als die navel stinkt en er niet mooi uitziet? Alarm, een vieze navel!

Bekijk de navel eens goed

De navel is een kleine holte. De meeste mensen hebben een zichtbare navel waar van alles in kan zitten. De navel is vaak ook een beetje geplooid. De huid rondom de buitenkant en veel vaker de binnenkant heeft dan plooien waar het probleem zich meestal afspeelt. Viezigheid kan zich heel makkelijk ophopen in de navel. Met name tijdens het douchen kan er zeepresten in de navel terechtkomen. De zeepresten hopen zich langzaam op en zijn een ideale voedingsbron voor bacteriën. De bacteriën gedijen prima bij je lichaamstemperatuur. Wanneer de bacteriën lekker aan het groeien zijn kan er een stank ontstaan.

Een ontstoken navel moet je behandelen

Ontstoken navel: wat een lucht!

Wanneer een navel aan het ontsteken is kan er ook een vieze geur uit de navel komen. Een ontsteking is sowieso vaak erg problematisch. Een ontsteking aan de navel hoeft niet altijd snel ontdekt te worden. Als de ontsteking erger wordt kan er ook meer stank ontstaan. De bacteriën veroorzaken nare luchtjes. Controleer je navel op rode vlekken, schilfers en andere eigenaardigheden.

Was je navel

Als de navel stinkt moet je deze goed schoonmaken. Let wel op dat je niet te ruig en wild de navel gaat poetsen. De navel is immers kwetsbaar en de huid is vrij dun. Je moet een navel daarom ook voorzichtig behandelen. Gebruik lauw warm water om je navel te spoelen. Het beste is om geen zeep te gebruiken. Zeep ruikt wel lekker, maar is niet goed voor de huid. In zeep en shampoo zit vaak parfum verwerkt. Huid en parfum is doorgaans geen goede combinatie. Was je navel het liefst elke dag even onder de douche. Na het douchen kun je de navel droogmaken. Ga niet met de handdoek in je navel. Dit voelt niet prettig en is ook niet bevorderlijk. De navel droogt vanzelf.

Vocht uit mijn navel: stank!

Als er vocht uit de navel komt is er meer aan de hand. Vocht duidt meestal op een ontsteking. Er kan dus iets ernstigs zijn. Er zijn ook gevallen bekend waarom men een stinkende navel kreeg na een laproscopie. Als je dus net een behandeling bent ondergaan en je complicaties aan de navel krijgt moet je een arts waarschuwen. De arts kan je in dat geval passend advies geven.

Navelpiercing: dat vraagt om problemen

Als je een stinkende navel hebt en je hebt tevens een navelpiercing is het niet zo moeilijk raden naar het probleem. Een piercing is een doorboring van de huid met een metalen staaf, ringetje of knoopje. Een navelpiercing kan behoorlijk gaan irriteren en ontsteken, zeker wanneer deze pas gezet is. Als dat het geval is kan het gaan stinken en kunnen er vieze luchtjes ontstaan. Er wordt aangeraden om de navel goed schoon te houden. Je kunt ook gaan deppen met bijvoorbeeld Sterilon. Het middeltje zorgt dat bacteriën worden gedood. Bij openliggende wonden moet je natuurlijk niet gaan deppen met Sterilon of een ander soort middel.

Laatst aangepast op dinsdag, 08 november 2016 13:30

Reageer op: "Stinkende navel: vieze geur uit de navel"

1 Reactie

  • Reactielink Navelsnuiver zaterdag, 05 november 2016 18:45 Geplaatst door Navelsnuiver

    Ik vind het heerlijk ruiken. Ik ruik er zeker een paar x per dag aan het kalmeerd me de geur van mijn navel

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk