Pijn tussen tenen door slippers of teenslippers voorkomen tips!

Teenslippers kunnen pijnlijk zijn Teenslippers kunnen pijnlijk zijn

Het is weer lekker weer, dus de teenslippers kunnen weer aan. Of toch niet? Doet het dragen van teenslippers teveel pijn tussen de tenen, waardoor je toch maar op je dichte schoenen blijft lopen? Grote kans dat de pijn wordt veroorzaakt doordat er nog niet genoeg eelt tussen de tenen zit. De gevoelige huid is niet bestand is tegen de overmatige druk en wrijving die een teenslipper veroorzaakt. Doordat er nog geen eelt zit raakt de huid snel beschadigd. Er kunnen gemakkelijk wondjes ontstaan en/of blaren. Ook kan het voorkomen dat de teenslipper of slipper niet goed past en/of versleten is waardoor scherpe en/of ruwe delen aan de slipper ontstaan. Loop je nooit op teenslippers en wil je blaren, bloedblaren en een pijnlijk gevoel tussen de tenen voorkomen? Dan kunnen de volgende tips je helpen de zomer heelhuids door te komen.

Gevoelig huid en pijn tussen tenen door teenslippers

In de zomer is het warm en hebben we vaak last van warme voeten. Teenslippers lijken de ideale oplossing voor om met lekker koele voeten de zomer door te komen. Helaas is het lopen op slippers niet voor iedereen weggelegd. Op slippers lopen is heerlijk fris en luchtig, maar ben je geen ervaren slipper loper dan kunnen er gemakkelijk pijnlijke klachten aan over houden als pijn tussen de tenen door blaren, bloedblaren, barsten en /of kloven. Een wondje kan gaan bloeden en in de stad gemakkelijk geïnfecteerd raken. Wat kun je doen om dit pijnlijk gevoel tussen de tenen te voorkomen?

Tip 1: Koop goed passende slippers

Goed passende slippers zijn essentieel om klachten te voorkomen. Een goed passende slippers sluit goed aan en de hak komt niet over de rand van de slipper. Voel je gelijk dat de slipper niet lekker zit, koop deze dan niet. Grote kans dat je klachten krijgt bij het lopen. Koop de slippers ook niet als je drukpunten voelt of scherpe randjes. Het is niet gezegd dat goedkope slippers minder goed lopen dan dure slippers. Het voornaamste verschil zit in veel gevallen in de duurzaamheid. Goedkope slippers gaan vaak minder lang mee dan de wat duurdere slippers.

Tip 2: Slippers inlopen en voorkom pijn tijdens de vakantie

Ja, ook slippers kun je inlopen. Het is is juist een goed idee! Ga je op vakantie dan is de kans groot dat je veel gaat lopen. Ook een stedentrip staat garant voor veel lopen. Natuurlijk wil je er graag leuk uitzien, maar pijnlijke voeten wil niemand. Het inlopen van slippers voorkomt dat je voor onaangename verrassingen komt te staan en door de pijn tussen je tenen niet meer kunt lopen. Koop de teenslippers ruim van tevoren en loop deze af en toe in zo raakt de huid tussen je tenen gewend aan de druk en wrijving. Overdrijf het inlopen niet, want daardoor kun je huid juist weer kapot maken en moet je eerst wachten tot de huid weer intact is.

Tip3: Gebruik een pleister of leukoplast als 2e huid

Voor het inlopen, maar ook als je plotseling nieuwe slippers koopt is een rolletje leukoplast altijd handig. Plak de tape tussen je tenen, maar zorg dat het niet dubbel zit en/of ribbels heeft. Zit de tape niet goed dan kan dit juist weer drukpunten veroorzaken. Het doel van de tape is de nog gevoelig huid tussen de tenen te beschermen die door de plotselinge druk en wrijving van de slipper ontstaat. Je geeft de huid als het ware een extra beschermlaag en voorkomt blaren en wondjes. Door de tape ontstaan minder snel beschadigingen en kan de huid wennen aan druk en wrijving. Verwissel de tape regelmatig.

Tip 4: Wissel niet van merk

Weet je van een bepaald merk dat je goed op deze slippers kunt lopen en je hebt geen inlooptijd? Dan is het een goed optie deze slippers opnieuw aan te schaffen. De kans is groot dan je, zonder problemen en pijnloos op deze slippers verder kunt lopen.

Tip 5: Voorkom zand tussen de tenen

Zand tussen je tenen en slippers zijn geen goede combinatie. Ben je op het strand geweest en moet je en stuk lopen spoel je slippers dan eerst goed schoon en laat ze drogen in de zon. Eenmaal schoen en (goed) droog kun je weer normaal verder lopen zonder dat het zand als pijnlijk schuurpapier tussen je tenen gaat zitten.

Tip 6: Ga niet met sokken in slippers

Het klinkt raar, maar nog regelmatig zien we mensen met sokken in slippers of zelfs in teenslippers! Dit ziet er niet alleen vreselijk uit, maar kan ook zorgen voor extra drukpunten. Een slipper of teenslipper is bedoeld om zonder sokken te dragen, laten we dit ook zo houden...

Vrijwel idereen kan op teenslippers lopen

Tip 7: Blijf niet doorlopen met pijn tussen de tenen door teenslippers

Heb je al pijn tussen de tenen door teenslippers of merk je dat de huid gevoelig raakt? Doe de slipper dan uit of neem maatregelen zoals hiervoor beschreven. Blijf je doorlopen op de slippers dan kan er een blaar ontstaan. Uiteindelijk zal de blaar barsten waardoor de bovenste huidlaag loslaat, er ontstaan een wondje. Dit wondje kan zeer pijnlijk zijn waardoor lopen een drama wordt. Doorlopen maakt het probleem alleen maar erger en de kans bestaat, doordat de huidlaag beschadigd is, dat het wondje geïnfecteerd raakt met alle gevolgen van dien... Heb je geen keus dek het wondje dan af met een pleister.

Teenslippers zijn niet voor mijn bestemd...

Misschien dacht je dat teenslippers niet voor jou bestemd zijn, maar bovenstaande tips kunnen hoop geven. Vrijwel iedereen kan op teenslippers lopen. Samengevat komt het erop neer; koop goed passende teenslippers die gelijk perfect zitten en laat je voeten wennen aan de teenslipper alvorens er een marathon op te lopen. Ben je eenmaal gewend aan de teenslipper, dan kan ook jij deze luchtige loopbeleving ervaren, zonder die vervelende pijn tussen je tenen.

Laatst aangepast op dinsdag, 26 januari 2021 13:02

Reageer op: "Pijn tussen tenen door slippers of teenslippers voorkomen tips!"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk