Hoe maak je donker haar lichter? Donker haar blonderen

Geblondeerd haar Geblondeerd haar

De kleur van je haar bepaalt voor een groot deel je uiterlijk. Mensen met donker haar kunnen strenger en ouder lijken dan mensen met lichter haar. In de zomer wordt het haar vaak een aantal tinten lichter. Bij mensen met donker haar valt dit echter bijna niet op. Alleen mensen met van nature blond haar worden in de zomer blonder. Hoe kun je donker haar ook laten oplichten? Hoe maak je de donkere haren op een natuurlijke manier blonder? Moet je de blonde kleur uit een pakje halen of kun je het haar ook oplichten met natuurlijke producten? Lees hier over het blonder maken en het oplichten van je haarkleur.

Donker haar oplichten

Je kunt je haar natuurlijk op een zeer makkelijke manier blonder maken door het te laten bleken met een middel uit een pakje of bij de kapper. Bij de kapper wordt er vaak een mengsel gemaakt om het haar op te lichten. Het mengsel is dan speciaal afgestemd op jouw haarkleur zodat het een mooie lichte kleur krijgt. Als je het haar wilt oplichten met een product uit een pakje loop je meer risico dat het haar te blond wordt. Er is tevens ook risico dat het haar rood, oranje of geel zal worden. Donker haar oplichten is een delicaat proces. Je moet precies weten wat je doet.

Hoe maak je van donker haar mooi blond haar?

De meeste mensen in Europa en de wereld als geheel hebben donkere haren. Soms wil je wel eens wat anders. De meeste mensen kiezen dan voor een lichtere look. Je hoeft natuurlijk niet direct van zwart naar platinablond. Dit is tevens ook af te raden want het zal zeer onnatuurlijk lijken. Het lijkt het mooist als je voor een aantal tinten lichter kiest. Het haar zal dan nog natuurlijk lijken. Donker haar maar je blonder door:

  • Het te laten bleken met een bleekmiddel
  • Het te laten oplichten middels UV straling (zonlicht)
  • Gebruik te maken van citroensap (let op: snel rood/geel haar)
  • Gebruik te maken van blondeerspray
  • Gebruik te maken van blondeershampoo
  • Gebruik te maken van kamille en/of kamillethee
  • Gebruik te maken van een honingmasker

Help! Geel haar!

Mijn haar is geel geworden: wat nu?

Als het haar opeens geel is geworden heb je iets niet goed gedaan. Je haarkleur (het pigment) is op een verkeerde manier uit het haar verwijderd waardoor bepaalde pigmenten opeens de overhand hebben gekregen. Je haarkleur is veranderd naar een gelige kleur. Je kunt het haar opnieuwe bleken zodat het haar nog lichter wordt. Als je dit niet wilt kun je het haar gaan verven met een andere kleur. Als je haar snel de neiging heeft om rood te worden (veel rode pigmenten) kun je beter niet kiezen voor een haarverf met warme kleuren. Kies eerder voor een verf met koele kleuren.

 

Vinden mannen blonde vrouwen aantrekkelijker?

Er wordt wel eens gedacht dat mannen blonde vrouwen aantrekkelijker vinden. Blond staat voor jong, fris en jeugdigheid. Veel mannen vinden deze kenmerken belangrijk bij een vrouw. Natuurlijk bepaalt alleen de haarkleur niet of iemand nou wel of niet aantrekklijk is. Het lichaam, het gezicht en lengte zijn allemaal belangrijk. De meeste mannen in Europa en Amerika vinden blonde vrouwen doorgaans wel iets aantrekklijker. Dit komt onder andere doordat blond de standaard is. Veel mensen voelen zich vertrouwd bij blonde mensen. Als iets vertrouwd aanvoelt is het vaak ook aantrekkelijker. Sommige mensen denken dat tegenpolen elkaar aantrekken. Dit is echter niet het geval. Mensen die hetzelfde denken over iets, die hetzelfde hebben meegemaakt of mensen die uit eenzelfde omgeving komen voelen zich juist meer met elkaar verbonden en tot elkaar aangetrokken. Dit geldt ook voor fysieke kenmerken zoals haarkleur. 

Blond haar in Azië

Wie naar het verre Oosten afreist en blond haar heeft zal opmerken dat veel mensen geïnteresseerd zijn in de exotische looks van de Nederlander. Met name Japanners en Chinezen vinden de blonde haren en lichte ogen opmerkelijk. In Nederland hebben de meeste mensen lichte ogen en licht haar. In Aziatische landen heeft bijna niemand licht haar en/of lichte ogen. In Japan heeft bijna iedereen donker haar en donkere ogen. Je zult zien dat veel mensen geïntrigeerd zullen zijn.

Laatst aangepast op donderdag, 10 november 2016 12:42

Reageer op: "Hoe maak je donker haar lichter? Donker haar blonderen"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk