Hoe maak je een citroensmoothie: recept

Citroen smoothie Citroen smoothie

Als het lekker weer wordt is een heerlijke smoothie natuurlijk een must voor iedereen. Tijdens de warme zomerdagen is fruit overal verkrijgbaar. Met fruit kun je veel lekkere gerechten maken. Wat dacht je van citroenen en smoothies? Een heerlijk en frisse combinatie die op een bloedhete zomerdag voor verfrissing kan zorgen. Hoe maak je eigenlijk een citroensmoothie? Onthdek hier het recept.

Het recept voor een citroenmoothie

Citroenen zijn voor de meeste mensen vrij zuur. Ook wel logisch, want de zuurtegraad in citroenen is erg hoog. Een citroen wordt een stuk lekkerder als je er suiker aan toevoegd of verwerkt in een lekkere smoothie! Je kunt met bijna elk fruitsoort wel een lekkere smoothie maken maar de één is wel iets lastiger om te fabriceren dan de andere. Aardbeien zijn bijvoorbeeld erg populair om in een smoothie te gebruiken. Als je een keer wat anders wilt kun je ook citroenen gebruiken. Lekker, fris en gezond.

Wat heb je nodig?

Je hebt de volgende ingrediënten nodig om een citroensmoothie te maken. Vergeet natuurlijk niet dat je ook elektrische apparatuur nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld een blender nodig. Ook zijn ijsklontjes natuurlijk een must voor de liefhebber van fris. Zorg dat je dus een blender in huis hebt en zorg ook dat je ijsklontjes in de vriezer hebt. Wat heb je nog meer nodig?

  • Citroenen
  • Citroenkwark (750 gram)
  • Sorbetijs met de smaak citroen (125 ml)
  • Vloeibare honing (5 el)
  • Verse munt

Hoe maak je een smoothie?

Het is helemaal niet moeilijk om een smoothie te maken. Zorg dat je alle ingrediënten in huis haalt. Ga vervolgens een citroen goed schoonboenen en rasp de schil van een citroen. Stop dit in een bakje en pers de citroen vervolgens uit. Het rasp stop je in de bak van een blender of keukenmachine samen met citroensap. Je stopt hier ook de andere ingrediënten bij: kwark, sorbetijs en honing. Dit alles ga je blenden en mixen. Als garnering kun je een paar takjes munt gebruiken. De volgende stappen ga je volgen:

  • Rasp een citroen
  • Pers een citroen uit
  • Voeg sorbetijs, honing en kwark toe in een blender en laat het 30 seconden mixen
  • Als je het nog te zuur vindt voeg je extra honing toe en laat je het nog 5 seconden mixen
  • Verdeel je smoothie over twee glazen en voeg munt toe

Geniet van je lekkere citroensmoothie!

Reageer op: "Hoe maak je een citroensmoothie: recept"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk