Zonnebrillen trends 2014: mooie, trendy zonnebrillen

Trendy bril Trendy bril

Wie denkt dat zonnebrillen alleen worden gedragen in de zomer heeft het mis. Ook de winter, herfst en vooral de lente is helemaal zonnebrillenproof. In de winter kan het zeker ook trendy zijn om met een zonnebril te lopen. Denk maar niet dat een zonnebril een overbodige luxe is als de dagen korter worden. In de winter staat de zon namelijk verblindend laag en kan een zonnebril de uitkomst bieden. De zonnebril die je dan draag moet natuurlijk wel trendy en hip zijn. Gaan we in 2014 ook weer voor hout en grote modellen of is het design radicaal veranderd? Welke trends zien we op zonnebrillen gebied?

Zonnebrillen trends 2014

Iedereen weet natuurlijk wel dat een zonnebril een echte must. Als je over straat loopt terwijl de zon fel schijnt is dat het perfecte moment voor een trendy zonnebril. Ook als de zon wat minder schijnt kan een zonnebril prima. Een zonnebril is meer dan een bril tegen verblindend licht. Een zonnebril is een fashion item dat moet passen bij alles wat je draagt. Wie van nature een excentriek en levendig persoon is draagt vaak een andere zonnebril dan iemand die wat meer terughoudend of gestileerder is. 

Houten zonnebrillen

In het jaar 2012 en 2013 waren houten zonnebrillen helemaal hip. Deze houten brillen waren vaak van een soort bamboe gemaakt. De brillen zijn duurzaam en prachtig gevormd. In het begin waren er maar een aantal merken die deze houten brillen aanboden maar gaandeweg kwamen er steeds meer bij. De houten brillen zullen in 2014 ook steeds meer gezien worden. Niet alleen door de mensen op straat maar ook in de vele winkels die zonnebrillen verkopen.

Welke zonnebril past bij mij? 

Een mooie zonnebril uitzoeken is best wel een lastige klus voor veel mensen. Wie introvert en niet teveel wil opvallen kiest vaker een kleine bril zonder al te veel franjes. Wie juist wel wil opvallen koopt meestal een grote bril. Een stoere bril is een zonnebril met een aviatar montuur. Dit model wordt ook wel de pilotenbril genoemd en geeft mannen en vrouwen een stoer uiterlijk. Zonnebrillen met een rond montuur zijn ook zeer populair. Deze brillen geven een kekke uitstraling maar zijn zeker niet voor iedereen geschikt. Wie trendy gekleed is, meestal uitgesproken, komt weg met een rond montuur. 

Hulp bij het kiezen van een montuur

Een trendy zonnebril is leuk maar het moet wel passen bij je gezicht. Er zijn een aantal regels die je in acht kunt nemen als het gaat om het passen van een leuke zonnebril. Alles draait om de vorm van het gezicht. Welk gezichtsvorm heb jij? Kijk in de spiegel naar je gezicht en bepaald de contouren. Om dit goed te kunnen beoordelen steek je je haar even op. Er zijn grofweg zeven gezichtsvormen te onderscheiden. Natuurlijk valt niet iedereen automatisch precies in één van de vormen. De meeste mensen hebben een mengelmoes vorm, maar neigen wel naar één bepaald type gezichtsvorm. Welke gezichtsvormen zijn er?

  • Ovaal
  • Hoekig en lang
  • Hoekig en vierkant
  • Rond
  • Diamantvormig
  • Hartvormig
  • Omgekeerde hartvorm

Een ovalen gezichtsvorm

Mensen met een ovalen gezichtsvorm kunnen in principe elk model wel dragen. De meeste modellen (bijvoorbeeld Doutzen Kroes) hebben een ovalen gezichtsvorm. Mensen met een ovalen gezichtsvorm hebben hoge jukbeenderen een smal toelopende kin. 

Een hoekig en lang gezichtsvorm

Mensen met een hoekig en lang gezichtsvorm hebben het gezicht langer dan het breed is. In dit geval wil je graag een bril dragen dat het gezicht een beetje korter laat lijken. Je kiest daarom voor een groot montuur. Het liefst met grote ronde (ovalen) glazen. 

Een hoekig en vierkant gezichtsvorm

Wie een gezicht heeft dat hoekig is kiest sneller voor een model dat rond/ovaal is. Omdat de voorhoofd en kaaklijn ongeveer even breed zijn kies je voor een rond model. Dit compenseert enigszins het vierkante karakter van je hoofd en maakt het zachter. Tevens is het mooier om een wat kleiner model te kiezen. 

Een rond gezicht

Een rond gezicht is ongeveer even lang als breed en is totaal niet hoekig maar zacht en vriendelijk. Het beste montuur is vierkant en zeer hoekig. Het is altijd het beste om een tegengesteld montuur te kiezen dan de vorm van het gezicht.

 

Een diamantvormig gezicht

Het klinkt natuurlijk een beetje apart om een diamantvormig gezicht te hebben. Mensen met dit type hoofd hebben een smaller voorhoofd, brede jukbeenderen en een smalle kin. Het gezicht lijkt dus een beetje op een diamant. Het ideale montuur is ook weer het montuur dat alle features een beetje compenseert. Kies daarom voor een aviator montuur. Dit montuur is van boven breed en is onder gebogen. 

Een hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht lijkt wel een beetje op een diamantvormig gezicht. Het enige verschil is eigenlijk dat de voorhoofd van iemand met een hartvormig gezicht ook breed is. Het is belangrijk om een wat kleiner model te kiezen. Tevens lijkt het mooi om een model te kiezen dat van onderen juist wat breder is dan boven. 

Het omgekeerde hart gezichtsvorm

Je kaaklijn/onderkant van het gezicht is breder dan de jukbeenderen en het voorhoofd. Wat je in dit geval wilt is de jukbeenderen wat meer accentueren. Je kiest daarom een model dat van boven een beetje wijder. Kies bij voorkeur een breed montuur.

Laatst aangepast op dinsdag, 27 maart 2018 16:28

Reageer op: "Zonnebrillen trends 2014: mooie, trendy zonnebrillen"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk